10 évesnek zsebpénz bankkártya? Hogyan kereshet inkább pénzt?
Van egy rakat minden amire vágyik én meg nem veszem meg. Pl xbox kontroller, vagy akár konzol, videojátékokban ezek a pár ezer Ft-s kiegészítő plusz effektek, (pl vehet egy turbot kardot vagy mit tudom én), én meg még játékellenes is vagyok mert ha gépezik inkább az online angolt tanulná akkor!
Aztán telkártyára állandóan pénzt tenni, mert ha pl mamánál van vagy bármi baj lenne is tudjon engem hívni, aztán azona barátaival is beszél ha pl épp összeomlott neki a skype fiókja, meg ha pl be kell vinnem munkába legyen mobilnete, amin az online házi van.
Nekem meg elegem van abból hogy allandóan repkednek a költségek de a gyereknek meg igényei vannak, akár pl suliba is a plusz foglalkozás focidíj, vagy van sulismagazin ami csak azért kell neki mert a többinek is van, es nagy vita van abbol ha nem akarom fizetni mert csak itthon gyűjti papírhulladéknak, és így pl kindertojást se kap mert allandóam kukában vegzi az is,(mivel ki is nőtte a játékait, nem is érdekli), mégis neki kell a kindertojás, én nem veszem meg a sok hülyeséget, én spórolok!
De ha kap vmennyi pénzt akár fogtündér miatt, vagy mamátol karácsonyra, vagy gyűjti(ezért kamatokat is fizetek rá) de különben képes azonnal elkölteni.
Amíg én a rezsire lakbérre oktatásta nyaralásra fogszabalyozóra, vitaminokra riházkodásra izzadom magam, addig gyerekszemmel a világ meg xbox, e-roller, kindertojás, rágó, tutti juice, programok, videojáték, és mindezek folyamatos hiányérzete!
De nagyon szeretne már bevételeket is, tűkön ülve vàrja mikor lehet már a palackokat visszaváltani, képes a masszirozoval pénzért masszirozni!🤣, rámegy a kamatokra ha gyűjt, igazábol ez lenne mindkettőnknek a megoldas hogy keresse meg magának az xboxra, ilyenekkel NE ENGEM húzzon le, de a legjobb megoldás lenne, ha pl az angol oktatását, vagy tanulást akarna fizetni, amikkel még több bevétele lehetne, alapozna és ez a spirál kapná el.
Mennyi zsebpénzt illdomos adni gyereknek a szülő szemében abszolut hülyeségekre(szerintem 0Ft-t keresse meg ő!) ami a gyereknek viszont hosszu távu vágyai és a gyereknek meg elethalálfontos, tehát minden évben vagy állandóan kéri az e-rollert is, a videojáték kiegészitőket, vagy pl focihoz a méregdrága kesztyűt cipőt labdát(az olcsóbbak ki sem tartanak volt olyan sportossimos labdája amin azon röhöggünk hogy 1 honap foci után úgy nézett ki mint egy pamutgombolyag, tehát szálakkal volt átszőve, bőr fajta már semmi, es fogta a cérnaszálat és ugy gömbölyítette huzta maga az utcan mintha pórazon sétaltatná🤣. Azóta se veszek labdát a sportissimobol)
Azt megértem hogy nem akarsz neki olyat venni amit látod hogy nem használ (újság, Kinder játék). Ezeket én sem venném meg ha nem is érdekli amúgy. Max a saját zsebpénzéből vehetné meg.
De azt továbbra sem értem hogy az angolt meg a focit sajnálod.
Az angolt akarom pont!
A focival leirtam az a bajom hogy heti 2 ora a suliban az neki annyi hogy egy ovodás is kicselezi a jatszoteren! Azt ugy erné meg ha rendes edzésre be tudnam íratni de az meg sulin kivuli program lenne az nehezen fér bele az idobe a suli munka miatt. Es ha vmit be is préselnék hulla faradtan éhesen suli után hivatástudatba az olyan ami pl angol vagyy programozas vagy ami hasznos.
Ha csak 1valamire van idő az inkább a gyerek javát szplgálja hosszabb távon en ezzel így vagyok.
Pl en tanulni akarok zongorázni mar miota simán lehetne tanitoprogis szintit is venni füllhalgatoval. De munka utan vacsora hazi van meg összeesek azágyba a végén. Tehát ha ebbe en belepreselnék bàrmit is az inkanb analitika power tanfolyam es inkább a tankonyv hajnalig mint a zongora karikás szemmel.
De mi a sz.rnak kell mindog magyarazkodnom mert mindenki olyat képzelne az egeszbe ami nincs. Gyerekmunka fogalma neked is gumicukor gyarat jelent?
Az anya fogalma meg sz.ranyákat?
A tevképzeteitek ellen küzdjek?
És akkor ha követeli a dolgokat akkor mivan?
Te vagy az anyja.
Ne engedj neki
Ha meg engedsz akkor az a te bajod,akkor ne csodalkozz ha egyre több kell
72 a pénzt "megérdemelten" kapja(így sikerélményt is biztosit motivál is, hogy nem lopni kell, nem hisztizni könyörögni- nem ez kell az életbe se,és sikerélmény hogy másképp is megtudja csinálni becsülettel is lesz pénze), es nem erositem azt se benne hogy tolem függ, HA anya ad akkor van ha nem ad, akkor nincs, (erre nagyon jo a fogtunder,tábori piacok petpalack), nincs havi fixe a semmire. Ezert nincs havi fix.
A kamattal azt értem el eddig hogy már nem rohan azonnal a boltba mikor megkapja, mert égeti a kezét. Hanem a tőke fogalma tisztul.
Ha sok van neki nagyobb rá a kamat, ha kevés arra kisebb, ha nincs akkor minusz.(bankkártyárol ha elköltene mjndent a bank is minuszolni fogja mert az en kartyam nem koltseg- mjndenmentes bankkartya.meghát az élet se olyan.)
Ebből a leírásból nekem az jött le, a legnagyobb baj az, hogy egy 10 éves gyerektől elvárod, hogy mindent a várható haszon szempontjából nézzen. Mit adsz meg neki az ÖRÖMért??? Mi az, amit úgy finanszírozol neki, hogy abban megélheti, hogy gyerek, és a gondtalanságot???
Továbbra sem értek egyet azzal, hogy csak akkor "érné meg" a foci, ha tehetséges lenne és szakedzőhöz járna. Miért ne lehetne csetlő-botló-két-ballábas játékos az iskolaudvaron a haverokkal a közösség és a JÁTÉK ÖRÖMÉÉRT??? (Ne érts félre, a haszonelvűséggel alapvetően nincs baj, de felnőttként is igenis kell foglalkoznunk a mindennapok örömével, a kikapcsolódással stb., és ez alapvetően nem pénzkérdés.) Amúgy én így jártam a zenetanulással: a szolfézstanárom kiölte belőlem a zenélés-éneklés örömét úgy, hogy 15-20 évig még a fürdőszobában sem volt kedvem dúdolgatni, pedig nem voltam tehetségtelen. Később azt mondta, "ki kellett szórni azokat, akik nem elég elhivatottak". Mi baja lett volna tőle, ha csak hobbiból, itthonra meg a családnak, barátoknak megtanulok egy hangszeren játszani???
Ami a bankkártyát illeti, az 10 évesen szóba sem jöhetne nálam. 14 éves születésnapra kaphatna.
De nem a játék öröméért kell neki ertsd már meg.
Kb kindertojas esete. Megvan? Megvan.oke kell masik.
A
Örök hiányérzet és repked a pénz.
Fogyasztói tarsadalom. Ezt is leírtam már. Mikor a pistaéknak jobb a kocsija meg ők tuneziában nyaralnak. Akkor a Balcsi már nem is jo. Mikizben a pistáék lehet válnak is.
Nem lehet ilyen életszemlélettel élni hogy ami van az nem ér semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!