Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell adót fizetnem zsebpénz...

Kell adót fizetnem zsebpénz után? (többi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb naponta 10 ezer forintot kapok zsebpénzre, és a bankszámlámra utalják át szüleim a pénzt naponta. Kell ezután adóznom vagy van valami kötelezettségem? Feltűnhet a NAV-nak hogy nincs bejelentve a "kereset"? Úgy hallottam hogy ennyi pénzzel nem foglalkoznak és az OTP sem jelenti. És ha kell adóznom akkor azt hogyan tehetem? SZJA-nak kell bejelenteni? Gondolom mivel meghaladja az éves 600K forintot és rendszeres, ezért be kéne jelenteni. Megéri kockáztatni és bízni benne hogy nem feltűnő? 17 éves vagyok, ez változtat valamin? Tudom kicsit sok a kérdés de remélem kapok értelmes válaszokat is, nem csak irigy utálkozó hozzászólásokat :D További szép napot mindenkinek!

2018. febr. 2. 17:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
21%
Aha persze.Tul szep h igaz legyen.Nem rossz 3kilot keresni a semmiert egy honapban.Nekem is utalnátok?
2018. febr. 2. 18:11
 2/15 anonim ***** válasza:
85%
Egyenes ági rokonok között az ajándékozás illetékmentes, bejelenteni sem kell.
2018. febr. 2. 18:15
 3/15 anonim ***** válasza:
60%
Ennek úgy őszintén mi értelme, már ha valós? Naponta utalni? És mire költ el egy 17 éves napi 10e forintot?
2018. febr. 2. 18:20
 4/15 A kérdező kommentje:

2. válaszolónak nagyon köszönöm a választ :)

Jelenleg tőzsdézek és sportfogadásaim is vannak. Illetve kriptovaluta befektetéseim. Naponta jóval többet keresek mint 10K forint, de mivel főleg Bitcoinban van és nagyon sokat jótékonykodok ezért azzal nem lehet baj. Az utóbbi időben kezdtem el kiutalgatni bankszámlára a pénzt mivel meg akarom venni álmaim kocsiját. Anyukámnak állandó munkahelye van és a bevételén nem látszik meg ha naponta pár 10K forinttal többet keres, ezért gondoltam hogy Bitcoinból neki utalom a pénzt, ő meg nekem zsebpénzként. Ez adóköteles?

2018. febr. 2. 18:27
 5/15 anonim ***** válasza:

"Jelenleg tőzsdézek és sportfogadásaim is vannak. Illetve kriptovaluta befektetéseim"

Ebből a sportfogadás nem adóköteles, a tőzsde és a kriptovaluta befektetés igen.

2018. febr. 2. 19:11
 6/15 anonim ***** válasza:
Mármint az adókötelezettség nem akkor keletkezik, amikor kiutalod, hanem akkor, amikor árfolyamnyereséget érsz el (a tőzsdén vagy kriptovalutával), függetlenül attól, hogy kiutalod e a számládra vagy hogy milyen (kripto)valutában tárolod a nyereséget.
2018. febr. 2. 19:12
 7/15 A kérdező kommentje:
SZJA-t kell utána fizetni?
2018. febr. 2. 19:15
 8/15 anonim ***** válasza:
igen
2018. febr. 2. 19:37
 9/15 anonim ***** válasza:
A sportfogadás után is kell adózni, ha külföldi oldalon fogadsz. Bár azt nem tudom hogy tudtad igazolni, hogy elmúltál 18.. De ha ekkora szaki vagy illene tudnod ezekre a választ.
2018. febr. 2. 22:45
 10/15 anonim ***** válasza:
61%
Ez akkora kamu mint a ház.
2018. febr. 2. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!