Kell adót fizetnem zsebpénz után? (többi lent)
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb naponta 10 ezer forintot kapok zsebpénzre, és a bankszámlámra utalják át szüleim a pénzt naponta. Kell ezután adóznom vagy van valami kötelezettségem? Feltűnhet a NAV-nak hogy nincs bejelentve a "kereset"? Úgy hallottam hogy ennyi pénzzel nem foglalkoznak és az OTP sem jelenti. És ha kell adóznom akkor azt hogyan tehetem? SZJA-nak kell bejelenteni? Gondolom mivel meghaladja az éves 600K forintot és rendszeres, ezért be kéne jelenteni. Megéri kockáztatni és bízni benne hogy nem feltűnő? 17 éves vagyok, ez változtat valamin? Tudom kicsit sok a kérdés de remélem kapok értelmes válaszokat is, nem csak irigy utálkozó hozzászólásokat :D További szép napot mindenkinek!2018. febr. 2. 17:54
11/15 anonim válasza:
Ha már úgyis szeretsz jótékonykodni leírhatnád a tipszmiksz tippjeidet, ha ennyire jól megy. :D Mert ugye nem kamuzol.. :D
12/15 anonim válasza:
Nem te szoktál „jótékonykodni”, illetve donételni Molnár Krisztiánnak? Ő is egy 17 éves srác állítólag, és meg se kottyan neki 200 ezer ft jótékonykodás egyszerre.
13/15 anonim válasza:
Zsebpénzért nem kell fizetned adót, de amikor átváltod a váltón és volt rajta nyereséged a nyereség kb. 29%-át le kell adóznod. (Egyéb jövedelem 19,5%-os EHO-val.)
14/15 anonim válasza:
A sportfogadás nyereség tippmixpro oldalon adómentes külföldi oldalon az is adóköteles.
15/15 A kérdező kommentje:
Molnár Kiki-nek is szoktam adományozni xD Nem kell bizonyítanom hogy nem kamu. Nem tartozom felétek elszámolással. E Sport-ra szoktam fogadni leginkább, onnan a bevétel :D
2018. febr. 3. 18:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!