Pofont adni egy gyereknek azért mert hozzányúlt valamihez amihez talan nem kellett volna?
Epp az autopalya pihenojenel altam meg amikor egy edesanya szalt ki a kocsibol gyermekevel,kb 2 ev koruli lehetett a gyerek,nagyon eleven gyereknek tunt rogton szaladt.
Anyuka nem magyarul beszelt.
A gyerek a foldrol fel kapott valamit,anyuka eszrevette lekiabalta es egy pofont is adott neki,gyerek nem sirt.
Olyan erthetetlenul figyeltem ezt az egeszet
Egy ilyen miatt?
"Tehát normális ha pofonnal reagálsz"
Hol írtam ilyet? 🤔 sehol.
Következetességről hallottál e már? 🤔
Nincs olyan szülő akinek soha semmilyen körülmények között nem gurult el legalább 1* a türelme.
A következetesség nem egyenlő a pofonnal!
Inkább nem is írok többet mert olyan szűk látókörű emberek vannak akiknek felesleges.
A 10-esre is lehetett volna más módszer, de azt még meg is értem. Lehetséges hogy engem is elöntött volna az ijedtség annyira hogy olyat csináljak ami nem egyezik magammal.
El vagyok képedve hogy az van lepontozva aki nem veri a gyerekét.
Én azok táborát erősítem aki soha nem ütne nevelési célzattal ( sőt semmilyen más célzattal), mert a verés a nevelés csődje. Mondom ezt óvodapedagógusként. 3 gyerekem van és nem csillámpóni az életem, de akkor sem szabad veréssel nevelni. Munkahelyemen 28-30 gyerek van nap mint nap, na ott aztán semmi nem csillámpóni, sőt...
Nem tudom azok az anyukák, akik támogatják a pofont, mit szólnának ha mondjuk az óvónőnek elgurulna a gyógyszer és elcsattanna a pofon?! Mindjárt más a hangzása, ugye?!
Csak akkor lehet pofozni vagy verni a gyereket, ha nem baj, hogy majd tizenvalahány év múlva, mikor az erőviszonyok megváltoznak, ő is rád fog ütni, ha valami nem tetszik neki.
Elvégre te tanítottad neki, hogy az erőszak a megoldás.
Én nem látom hogy bárki állította volna hogy a pofon jó vagy nevelési eszköz. Azt mondta itt mindenki hogy van hogy elszakad a cérna, és van hogy ordít vagy út az ember.
De sokat elmond hogy hányan kiforgatják ezt.
Szerintem ez nem elfogadható.
Én volt hogy odalegyintettem a gyerekek kezére, saját tökéletlenségem miatt, ezt sem tartom okosnak, de pofonütni egy kisgyereket szerintem nem elfogadható.
Ha valaki ezt teszi, akkor érdemes kicsit fejleszteni a nevelői készségeit, ma már van erre sok mód (könyvek, kurzus), illetve ha dühből tette, akkor az indulatkezelésben fejlődni.
Hát, hogyha a gyerek 3-4 órán át visít, akkor én is szájon kapnám. Nem azért, mert én vagyok a nagy erős, hanem mert tudja, hol a helye, és van olyan gyerek, pl öcsém, aki brahiból üvölt.
MErt jó vicc, hogy már mindenkinek a f...a kivan a visításával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!