En csinaltam valamit rosszul? Nem voltam eleg ertheto vagy a gyerekem direkt nem fogad szot?
Lanyom 10 eves.
Amikor covid volt,nyitni kellett neki messenger fiokot az online oktatas miatt(en nem mindig voltam a kozeleben amikor tanitas volt,azert kellett neki.amikor a nagyi vigyazott ra akkor nem tudott volna tanulni ha nem lett volna messengere neki)
Eddig szepen el is volt a lany,nekem irt neha,meg ket baratnojevel irt.ellenorizni szoktam.
De ma ahogy megneztem a telefont nem hittem a szememnek
Az en okos lanyom idegenekkel irogatott,hogy igy szerelmem ugy szerelmem,a baratnod vagyok,igy ugy,es meg egy kepet is kuldott magarol(csak arckepet)
A ver is meghult bennem.
Ezerszer elmondtam neki,ha valaki ir neki akit nem ismer szoljon nekem,nem irunk idegenekkel,nem kuldunk senkinek kepet magunkrol.(elmondasa szerint egy jatekban ismerte meg a fiukat-kisfius arckep de ugyebar ki tudja ki van mogotte)
Azonnal elvettem a telefont es letoroltem a messengert rola,es a telefont sem fogja visszakapni egy ideig
Elmagyaraztam neki,hogy nem volt helyes amit csinalt,mert ki tudja milyen emberekkel irkal.
Mondjatok,hogy nem reagaltam tul,es helyesen cselekedtem,hogy elvettem a telefont tole.
Eskuszom soha nem gondoltam volna,hogy ennyire ertetelen a lanyom,vagy szofogadatlan ,hogy elmondok neki valamit es akkor sem csinalja ugy.
Lehet szar anya vagyok,vallalom.azt hittem ismerem a gyerekemet,de kiderult,hogy at tud razni teljesen
Jelenleg a szobajaban duzzog az alany
Koszi 31 a kioktatast,leirtam mar minek neki telefon.olvasd vissza
A bunko stilust meg hadd meg magadnak.egy csomo ember normalisan irt,jonni kellett egy olyannak aki sokkal okosabb nalam...
Es azt olvastad,hogy tobb km-re lesz tolem,mert iskolaba masik telepulesre fog jarni,es el kell ernem őt?
Nem hinnem,hogy egy gombos nagyi telefont szivesen venne elo ha hivom ot.meg azert en sem égetném őt le...
36 nem,nem dontottem el semmit.nem kell kotekedni .
Megkaptam a valaszokat ki mit tenne, vagy mi lenne a helyes koszonom,most mar tudom kezelni a problemat .mindenki lenyugodott,atgondoltam a dolgokat .
Legkozelebb sem fog szolni, sajnos. Bennuk nincs (meg) felelem erzet. Hiaba mondod el neki, hiaba mutogatsz videokat.
Veled, baratnoivel tud beszelgetni viberen is, vagy tovabb megyek, be tudod korlatozni az fb fiokot. En olyan szinten allitottam be, ha valaki nem az ismerosom nem tud ram irni, engedelykeresekbe se kapom meg amit ir. (Alkalmazott egyszer nem ertette miert nem valaszolok- nem volt az ismerosom igy hiaba irt nekem sehol se jelent meg. El lett neki mondva ott a ceges telefonszam azon zaklathat)
Fb fiokot lehet ugy fuggeszteni, hogy messenger attol meg maradjon.
Természetes az ő korában. Pont volt egy videó is, ahol a szülők belementek egy tesztbe. Azzal kezdődött, hogy a gyerekük mit csinálna, ha odamenne egy idegen hozzájuk. A szülők egytől egyig azt állították, hogy nem lenne semmi gond, mert a gyerekükkel többször beszéltek erről, tudják a gyerekek, hogy idegenekkel nem állunk szóba, nem megyünk el, stb. A próba szerint ezekhez a gyerekekhez egyesével odament a férfi egy kiskutyával és az volt a feladata, hogy elérje, hogy a gyerekek elsétáljanak vele, mert hogy "mutatni szeretne valamit".
Nem volt nehéz dolga, pedig minden szülő állította, hogy a gyereke nem is tenne ilyet, hiszen már beszéltek erről.
Olyan videók is vannak a neten, amiről pontosan te írsz, hogy a gyerekkel milliószor beszéltek már az Interneten történő idegenekkel való ismerkedésről és, hogy a lány ennek ellenére csevegne-e idegenekkel a világhálón. Úgy csevegett, hogy el is ment a találkára, ahol a szülei várták őt.
Ezt azért írom, mert ez természetes viselkedés a gyerektől. Az emberi elme nem úgy működik, hogy meghallanak valamit százszor és nem csinálják, különben pl nem lennének dohányzó emberek sem.
Így tényleg nem elég, ha csak mondasz valamit, ontroálni is kell és ebben az esetben jól léptél fel.
Végezetül pedig nekem még úgy 10 éve lehetett egy tapasztalatom, hogy egy 12 éves fiú ismerősöm, ha megsértődött valamin, durva üzeneteket tudott küldeni, de úgy, hogy semmi szégyenérzete nem volt utána. Simán ír egy ilyen üzenetet reggel és délután már csörgetett telefonon, hogy akkor engedjem át hozzám számítógépezni, mert végzett a suliban és játszani akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!