Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » En csinaltam valamit rosszul? ...

En csinaltam valamit rosszul? Nem voltam eleg ertheto vagy a gyerekem direkt nem fogad szot?

Figyelt kérdés

Lanyom 10 eves.

Amikor covid volt,nyitni kellett neki messenger fiokot az online oktatas miatt(en nem mindig voltam a kozeleben amikor tanitas volt,azert kellett neki.amikor a nagyi vigyazott ra akkor nem tudott volna tanulni ha nem lett volna messengere neki)

Eddig szepen el is volt a lany,nekem irt neha,meg ket baratnojevel irt.ellenorizni szoktam.

De ma ahogy megneztem a telefont nem hittem a szememnek

Az en okos lanyom idegenekkel irogatott,hogy igy szerelmem ugy szerelmem,a baratnod vagyok,igy ugy,es meg egy kepet is kuldott magarol(csak arckepet)

A ver is meghult bennem.

Ezerszer elmondtam neki,ha valaki ir neki akit nem ismer szoljon nekem,nem irunk idegenekkel,nem kuldunk senkinek kepet magunkrol.(elmondasa szerint egy jatekban ismerte meg a fiukat-kisfius arckep de ugyebar ki tudja ki van mogotte)

Azonnal elvettem a telefont es letoroltem a messengert rola,es a telefont sem fogja visszakapni egy ideig

Elmagyaraztam neki,hogy nem volt helyes amit csinalt,mert ki tudja milyen emberekkel irkal.

Mondjatok,hogy nem reagaltam tul,es helyesen cselekedtem,hogy elvettem a telefont tole.

Eskuszom soha nem gondoltam volna,hogy ennyire ertetelen a lanyom,vagy szofogadatlan ,hogy elmondok neki valamit es akkor sem csinalja ugy.

Lehet szar anya vagyok,vallalom.azt hittem ismerem a gyerekemet,de kiderult,hogy at tud razni teljesen

Jelenleg a szobajaban duzzog az alany

2023. júl. 21. 14:42
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

19,20 nem,mar irtam is hogy kijott sirva,en is sirtam vele egy sort,megbeszeltunk mindent.(ezt nem szeretnem reszletezni)

Telefon meg kell neki.

Nemsokara buszozni fog az iskolaba(eddig a helyi suliba jart),kell,hogy el tudjam erni.nem vehetem el tole orokre termeszetesen

De ellenorizni fogom mindenesetre.

2023. júl. 21. 16:10
 22/43 A kérdező kommentje:
20 igen,en is okosabb voltam mindig,csak mar anya vagyok.most sajnalom szegeny szuleimet.mit kellett atelniuk velem 🤦
2023. júl. 21. 16:12
 23/43 anonim ***** válasza:
34%
Veszel egy olyan mobilt amivel tud telefonálni,de nem tud netezni. Ó én is sírtam mert beláttam hogy hülye voltam, aztán másnap újra elkövettem azt a hülyeséget. Ne légy naív...
2023. júl. 21. 16:18
 24/43 anonim ***** válasza:
74%
16#-os Mi is használtuk a barátnőmmel a chatet,hülyéskedtünk ott. :D Azonban (!) elmeséltem a szüleimnek mindent, konkrétan mindenről tudtak mindig,fiatalosak voltak mindig is. Konkrétan nem tiltogattak semmit,hanem elmagyarázták mit miért nem lehet,mi a veszélye,mi történhet. Barátnőmnek viszont nagy tiltások voltak,elvettek mindent is tőle, büntetések hada, kettőnk közül ő volt aki cigizett 11 évesen, kimászott az ablakon hajnalba házibuliba,abortusz 16 évesen és társai, minél jobban tiltottak valamit annál jobban játszodta ki őket. Én pedig baromságokba nem voltam vihető,ha találkozóm volt este 16 évesen,mert sétáltunk egy fiúval,azt is tudták melyik utcán vagyunk. Hazaszóltam időben,elmondtam mindent magamtól. Nálunk a testvérem is ilyen. Így 30+ is jó a kapcsolatunk velük. De bennük egyszerűen meglehetett bízni mindig. Nem ellenőrizgettek, üvöltöttek vagy sírtak,mert tudták ha gáz van szólok és szóltam is,ha valaki furcsát írt. Igazából ezt kéne kialakítani,egy ilyen bizalmi kört. Ennyi erővel soha nem lesz se számítógépe,se normális telefonja. Mi lesz később akkor,16 évesen bezárni?
2023. júl. 21. 17:34
 25/43 anonim ***** válasza:
45%
Jól csinaltad. Tényleg veszélyes, amit tett. Legyen hozzáférésed ahhoz a messenger fiókhoz.
2023. júl. 21. 17:40
 26/43 A kérdező kommentje:

No akkor tisztazzunk valamit.

Sokan irjatok,hogy uvoltessel nem erek el semmit, meg tiltással.

Nem uvoltottem vele,nem szokasom(egy tündéri,szofogado okos lanyom van,akire nem kell uvoltozni.ezert is csodalkoztam el most ezen,hogy a figyelmeztetesem ellenere ezt csinálta)

Nem tortent baj,meg nem tragedia ami tortent,de lehet azert akadtam ki,mert azt hittem van olyan jo kapcsolatunk,hogy beavasson ha valami szokatlan tortenik vele.(az egesz beszelgetes tegnap kezdodott,biztos vagyok benne,mert tegnap elott meg nem volt ott semmi)azt mondta,hogy ez volt az egyetlen alkalom.

A telefont azota visszakapta,azzal a feltetellel,hogy ha valami van,valaki ker képet stb tole,azonnal szol nekem.

Nem szandekozom bezarni ot 16 evesen,viszont 10 evesen meg ne fiuzzon ,meg kicsi ehez.hiaba ernek korabban a lanyok mint az "en idomben"

Probalok a legjobb anyja lenni,eddig sikeresen vettem az akadályokat,remelem ezentul sem lesz maskepp.

2023. júl. 21. 17:43
 27/43 A kérdező kommentje:
25 igen mindenkeppen nezni fogom egy darabig.nyilvan nem amikor mar kamasz lesz,de egy ket evig meg biztos rendszeresen ellenorizni fogom
2023. júl. 21. 17:45
 28/43 anonim ***** válasza:
0%
Nem hogy letöröltem volna, eleve le se töltöm neki. Lesz@rom, mit kér az iskola. Amíg én vagyok az anyja, én döntöm el, mit használhat. 10 éves gyereknek meg nem kell se Messenger, se okostelefon.
2023. júl. 21. 17:57
 29/43 A kérdező kommentje:

28 nem tudott volna tanulni

Kis falusi iskola,osztalyban kb 5-en voltak akkor.a tanito neni nem ertett mashoz,csak a messengerhez,csoportos hivasban szoktak tanulni.

Edesanyam szinten nem ert a telefonhoz,es mivel o volt vele online oktatas idejen muszáj voltam letolteni neki a messengert,hogy tudjon tanulni ne maradjon le..

Nekem ezzel nem volt problemam akkor.

2023. júl. 21. 18:19
 30/43 anonim ***** válasza:
73%

Èn átèrzem azt amin átmentèl. Egy 11 èves delikvens anyukája vagyok. Első nekifutásra èn is el akartam venni a telefont.

Aztán rájöttem hogyha veszekszem büntetem, akkor mèginkább titkolózni fog. Ezèrt nálunk is egy hosszas beszèlgetès, sírás volt. Amit egybekötöttem már egy felvilágosítással is. Ekkor tudatosult bennem hogy újat nem tudok már neki mondani a tèmában. Az iskolában ez napi rendi pont a gyerekek között😟 hiába tiltanám èn itthon el, az iskolában is tudnak netezni.

2023. júl. 21. 19:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!