Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » En csinaltam valamit rosszul? ...

En csinaltam valamit rosszul? Nem voltam eleg ertheto vagy a gyerekem direkt nem fogad szot?

Figyelt kérdés

Lanyom 10 eves.

Amikor covid volt,nyitni kellett neki messenger fiokot az online oktatas miatt(en nem mindig voltam a kozeleben amikor tanitas volt,azert kellett neki.amikor a nagyi vigyazott ra akkor nem tudott volna tanulni ha nem lett volna messengere neki)

Eddig szepen el is volt a lany,nekem irt neha,meg ket baratnojevel irt.ellenorizni szoktam.

De ma ahogy megneztem a telefont nem hittem a szememnek

Az en okos lanyom idegenekkel irogatott,hogy igy szerelmem ugy szerelmem,a baratnod vagyok,igy ugy,es meg egy kepet is kuldott magarol(csak arckepet)

A ver is meghult bennem.

Ezerszer elmondtam neki,ha valaki ir neki akit nem ismer szoljon nekem,nem irunk idegenekkel,nem kuldunk senkinek kepet magunkrol.(elmondasa szerint egy jatekban ismerte meg a fiukat-kisfius arckep de ugyebar ki tudja ki van mogotte)

Azonnal elvettem a telefont es letoroltem a messengert rola,es a telefont sem fogja visszakapni egy ideig

Elmagyaraztam neki,hogy nem volt helyes amit csinalt,mert ki tudja milyen emberekkel irkal.

Mondjatok,hogy nem reagaltam tul,es helyesen cselekedtem,hogy elvettem a telefont tole.

Eskuszom soha nem gondoltam volna,hogy ennyire ertetelen a lanyom,vagy szofogadatlan ,hogy elmondok neki valamit es akkor sem csinalja ugy.

Lehet szar anya vagyok,vallalom.azt hittem ismerem a gyerekemet,de kiderult,hogy at tud razni teljesen

Jelenleg a szobajaban duzzog az alany

2023. júl. 21. 14:42
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
84%

Van youtube videó ahol amerikai tinit csőbe húzzák a szülők, ebben a témában. Este lehet megkeresem.

Beszélgetni kell a témáról, megelozni, nem utólag veszekedni.

Valószínűleg korán erő típus, a nevelt lányom 15 évesen még nem pasizik. Ellenben nagyon kamasz.

2023. júl. 21. 15:23
 12/43 A kérdező kommentje:

11 hat epp ez az,hogy beszelgetunk errol.

Nem is keveset.epp ezert nem ertem miert csinalta ezt amikor ezerszer atbeszeltuk a dolgokat.

2023. júl. 21. 15:28
 13/43 anonim ***** válasza:
70%
Nalunk a számítógép a nappaliban van,nincs saját netes mobilja stb így kicsit feszélyezve érzi magát,persze nem állunk mögötte,de nem mer hülyeséget csinálni, viszont eltiltva sincs a dolgoktól és nem kémkedünk utána,de ugye így, nem tud magáról fotókat küldeni mert azt látjuk.
2023. júl. 21. 15:39
 14/43 A kérdező kommentje:

13 Nekunk nincs gep,se laptop,se tablet .csak egy telefonja van,ami regen az enyem volt

Meg nekem is,es a ferjemnek is csak telefonunk van.

2023. júl. 21. 15:50
 15/43 anonim ***** válasza:
26%
Akkor szerezzenek be egy számítógépet a mobil helyett,mobilnak egy butafon legyen ami CSAK telefonálásra jó vész esetén. A számítógép kerüljön olyan helyre ahol rá lehet látni vagyis ne a szobájába ahol el tud zárkózni. Így messenferezhet,de mégis figyelnétek.
2023. júl. 21. 15:53
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

Mert izgalmas, hogy érdeklődnek iránta.

Nem ma, még a kétezres évek elején voltam kamasz. Akkoriban jöttek be a chat.hu meg myvip meg ezek, és hát ugye izgalmas volt, boldog-boldogtalan ezeken chatelt. Olyan beszélgetéseket folytattunk 11-12 évesen kamaszokkal, egyetemistákkal meg igen, néha felnőtt férfiakkal, hogy ha a gyerekem csinálná ezt, kihullana a hajam. Persze akkor még nem volt okostelefon, az iskolai könyvtárban meg infóteremben toltuk. :D

De valahogy sosem voltunk igazán veszélyben, mármint emlékszem, hogy csomószor idősebbnek kamuztuk magunkat, meg ilyenek, és soha senkivel nem jutott eszünkbe találkozni. Ha valaki túl tapadós lett, kamuindokokkal kimentettünk egymást.

(Máig emlékszem, mennyit röhögtünk azon, hogy egy barátnőm fölhívott egy idegen pasit, sírva közölte, hogy a... a... Juli meghalt...)

Szóval igen, felnőtt fejjel visszagondolva k*rva felelőtlenek voltunk. Nem is vagyok büszke rá. Pedig akkoriban nem voltak még ilyen túlérettek a kamaszok, mint manapság. De sose lett belőle semmi bajunk, és tényleg tudtuk, hogy meddig lehet elmenni, hogy ne legyen baj.

Nem azt mondom, hogy ez ma is így van, eleve az okostelefon sokkal nagyobb veszély, a mi időnkben mèg nem volt küggyéképet pl., csak arra akarok kilyukadni, hogyha megvan a bizalom a szülővel, és előre fel van ezekre készítve, akkor azért a necces szitukban ő is el fog jutni odáig, hogy izé, ezt talán nem kéne. De ehhez tényleg rengeteg beszélgetés kell.

(Az amcsi elrablós kísérletekről sok videó van fent, amit a 11-es is említ, de nem a legjobb példák szerintem. A többségében a szülő pont a kérdőrevonással és büntetéssel reagál, hogy mi a francot csinálsz itt, gyerekem???, amit szerintem a többség utána úgy él meg, hogy hát anyámék átvágtak.

Ettől függetlenül érdekesek, lehet róluk beszélgetni.)

Plusz, van egy ilyen jellegű film is, a Csapda a neten, kérdező, érdemes lenne rákeresned. Ez pont erről szól, 12 évesnek adják ki magukat a színésznők, és chaten beszélgetnek idegenekkel... brutál.

Ehhez készült kifejezetten szülői segédanyag, hogyan érdemes megnézni a filmet, beszélgetni.

Illetve van belőle egy eredeti 18+-os verzió, és egy vágott 12-es karikásat is terveztek direkt iskolai vetítésekre, ez nem tudom, elkészült-e.

2023. júl. 21. 15:54
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
2023. júl. 21. 15:55
 18/43 A kérdező kommentje:

15 nem,nem fogok beszerezni gepet .

Inkabb szeretnem ha a gyerekem felelosegteljesen hasznalna a telefont,ami remelhetoleg a mai beszelgetesunk utan menni fog neki

2023. júl. 21. 15:55
 19/43 anonim ***** válasza:
37%
Álmodozz csak... amíg van mobilja nem lesz felelősségteljes,most is bent duzzog és nem érti mi a bibi🙄
2023. júl. 21. 16:00
 20/43 anonim ***** válasza:
76%
Voltam kamasz és 100% hogy nem érti mi ezzel a gond,sőt anya a túl aggódos. Én is "okosabb" voltam minden felnőttnél🤣
2023. júl. 21. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!