En csinaltam valamit rosszul? Nem voltam eleg ertheto vagy a gyerekem direkt nem fogad szot?
Lanyom 10 eves.
Amikor covid volt,nyitni kellett neki messenger fiokot az online oktatas miatt(en nem mindig voltam a kozeleben amikor tanitas volt,azert kellett neki.amikor a nagyi vigyazott ra akkor nem tudott volna tanulni ha nem lett volna messengere neki)
Eddig szepen el is volt a lany,nekem irt neha,meg ket baratnojevel irt.ellenorizni szoktam.
De ma ahogy megneztem a telefont nem hittem a szememnek
Az en okos lanyom idegenekkel irogatott,hogy igy szerelmem ugy szerelmem,a baratnod vagyok,igy ugy,es meg egy kepet is kuldott magarol(csak arckepet)
A ver is meghult bennem.
Ezerszer elmondtam neki,ha valaki ir neki akit nem ismer szoljon nekem,nem irunk idegenekkel,nem kuldunk senkinek kepet magunkrol.(elmondasa szerint egy jatekban ismerte meg a fiukat-kisfius arckep de ugyebar ki tudja ki van mogotte)
Azonnal elvettem a telefont es letoroltem a messengert rola,es a telefont sem fogja visszakapni egy ideig
Elmagyaraztam neki,hogy nem volt helyes amit csinalt,mert ki tudja milyen emberekkel irkal.
Mondjatok,hogy nem reagaltam tul,es helyesen cselekedtem,hogy elvettem a telefont tole.
Eskuszom soha nem gondoltam volna,hogy ennyire ertetelen a lanyom,vagy szofogadatlan ,hogy elmondok neki valamit es akkor sem csinalja ugy.
Lehet szar anya vagyok,vallalom.azt hittem ismerem a gyerekemet,de kiderult,hogy at tud razni teljesen
Jelenleg a szobajaban duzzog az alany
Az a rossz hírem, hogy ez nem megoldás!
A suliban is lehet netezni, akár a könyvtárban, vagy az osztálytársak telefonján, illetve az informatika óra utolsó pár percében.
Szóval, ha akar, úgyis tud beszélni az illetővel.
Jól tetted!
Kicsi még, nem érti az online világ veszélyeit, hiába magyarázod. Azt hiszi mindenki őszinte ott..
Nem véletlenül nem is használhatna még ilyen appokat az ő korában a fb ajánlasa szerint se.
Ezzel tisztaban vagyok .
Valoszinuleg ezt en is hirtelen felindulasbol csinaltam.
Szepen elmondtam,nem irunk idegenekkel nem kuldunk kepet(nyilvan ha normalisan irnak van tema akkor rendben,baratkozik a gyerek
)De ez a szerelmem meg a csajod vagyok a tied vagyok...felment a vernyomasom.
Meg hogy kepet kuld magarol.
A masik felnek egy kepe volt kint.egy kisfiú,es az arca el volt takarva a kezevel
Hogy magyarazzam el neki,mit mondjak.?
Lanyom valasza az volt,hogy de o kerte hogy kuldjek kepet,meghogy legyek a szerelme ...nem tudom mit tegyek.komolyan.lefagytam.
2 nem is lett volna neki sajat messenger ha nem lett volna muszaj
Aztan lattam,hogy szepen kezeli,egy ideig rendben is volt minden.
Velem írt,es ket osztalytarsaval...
5 akkor meg kellett volna varnom amig meglatom a lanyomat felmeztelen egy kepen amit kuldozget szanaszet ?
Koszi nem.
Beszélgessetek sokat a témáról! Valószínűleg hirtelenharagomban én is elvettem volna a telefonját, de egyszer úgyis vissza kell adnod.
Értem az aggódásod, 10 évesen még valóban korai, max akkor nem ha osztalytars.
De a reakciód csak eltávolít tőle, ezzel azt éred el hogy nem fog benned meg bizni, pláne elmondani valamit.
Sajnos ennyi idősen is úgy érzik (a 6 éves fiam is úgy érzi) h egyenlően kell kezelni őket. Ha támadóan magyarazok el valamit nem jutok előrébb mintha higgadtan elmondom h én ezt miért nem tartom jó ötletnek akkor eljutunk oda, hogy elfogadja, hogy mit szeretnék és még be is tartja. Vagy őszintén elmondja ha nem sikerült, de legalább tudok róla. (bár ő még kicsi)
Az a mondat h nem hittem volna h ezt megeszed, te értelmes okos vagy, a legnagyobb kés a tini lelkuknek. Mert ő olyan amilyen és ha te azt mondod h csalódtál benne akkor nem fog miattad megváltozni, ellenben ő is csalódik benned hogy nem fogadod el.
Menj be hozzá h elnézést a kirohanásért, sokkolt, de szeretnéd megérteni őt. És hagyd h beszéljen erről.
Aztán mond el h te miért félsz attól h iameretlenekkel írogat. A te erzéseidről beszélszj h ő is megértse.
"Lanyom valasza az volt,hogy de o kerte hogy kuldjek kepet,meghogy legyek a szerelme ...nem tudom mit tegyek.komolyan.lefagytam."
De most akkor egy ilyen kijentésre nem reagáltál semmit?
Oké, kérte, megcsináltad, küldtél képet és a szerelme vagy. És mit csinálsz, ha azt kéri, találkozz vele? Ha megfogja a karod és berángat egy kocsiba, mert azt mondja, hogy a szerelmeként köteles vagy vele menni? Stb. A meredek végkifejletekkel kellett volna szembesíteni, amolyan kútba ugrasz jelleggel, csak a valós veszélyekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!