Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak símán vannak hisztisebb...

Csak símán vannak hisztisebb gyerekek vagy én csináltam valamit rosszul?

Figyelt kérdés

4.5 éves és világ életébe hisztis volt. Mivel érhetném el, hogy szót fogadjon? Nem úgy értendő, hogy minden helyzetben, de sokszor nem fogad szót, illetve csak úgy, hogy ha keményen rászólok, kiabálok. Utálok vele kiabálni.

Nem hajlandó azt csinálni, amit mondok neki sokszor. Elégedetlen mindennel, türelmetlen.

Ma már elszakadt a cérna, és mondtam férjemnek, hogy komolyabb eszközöket kell bevetnünk, hosszabban büntibe küldeni, mert ha bezavarom a szobájába, akkor legtöbbször az a vége, hogy max fél óra mulva alszik, babakora óta így van, ha büntibe van, fogja magát és bealszik. Így ő a büntiből nem vesz sokat észre, sőt, mikor felébred órákkal később, el is felejti, hogy mi történt. Ma délután is ez volt. Már rég nem haragszom rá, de eljátszottam, hogy haragszom. Szerintetek két nap elég eljátszani, hogy anyu haragszik. Rosszul esett neki hogy mondtam, hogy nem fürdök vele. Talán így megjegyzi.

Mi hathat egy 4.5 éves gyerekre, amit megjegyez, hogy ha rossz, az komoly következményekkel jár?

2015. márc. 4. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:

Másabb büntit kell neki kitalálni, mert tulajdonképpen ezek szerint a szobába küldés nála nem büntetés. Inkább állítsd a sarokba arccal a fal felé, állva nem tud elaludni.

Viszont ne duzzogj rá napokig, még látszatból sem, mert a nem azonnali büntetés nem hatékony. Én pl. imádom az anyukámat, de nekem nagyon fájó pont, hogy ő mindig is ez a "2 napig haragszom a gyerekre, és az sem érdekel, ha bocsánatot kér"-típus volt, érzelmileg engem nagyon megviselt, hogy teperni kell érte, hogy megenyhüljön. Szabd ki a büntetést, töltse le, ha legközelebb megint hisztizik ugyanazon dolog miatt, legyen keményebb büntetés.

2015. márc. 4. 21:47
 2/8 anonim ***** válasza:
ne csinálj úgy, hogy haragszol rá! ez tényleg lelki sérülést okoz! más fajta bünti, 4,5 éves lányomnak mesemegvonás vagy nasi tilalom van, mindkettő hatásos nála
2015. márc. 4. 22:03
 3/8 anonim ***** válasza:

tényleg ne csinál, hogy haragszol, neki anya a minden!

ha meg elalszik, az is lehet hogy eleve fáradt volt, olyankor sok gyerek túl is pörög, nem bír magával, nem tud figyelni, nem tud viselkedni.

leet többet kellene altatni, mégha nem is hinnéd.

meg javaslom a halolajat, az fontos. sokkal kiegyensúlyozottabbak úgy, magasabb a koncentrációkészség is, stb stb

2015. márc. 4. 22:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tapasztalatokat. Hát majd kitalálunk valamit. De már volt, hogy reggel is bealudt, mikor büntibe küldtem. Nála szerintem ez valami védekező mechanizmus:D Elég sar volt most eljátszanom, hogy haragszom rá ébredése után, úgy megölelgettem volna, de nem tudom, hogy azzal most porba tiportam volna e a bünti lényegét. Minden éjjel, mikor valami bünti volt aznap, vagy mérges voltam rá, kibékültünk eddig meg megbeszéltük. De minden nap ugyanazok a problémák jönnek elő. Reggel nem akar felöltözni. Ez két éves kora óta így megy. De azért egyre kevésbé nyávog reggel, ennél sokkal rosszabb volt. Délutánonként, ha megyek érte, és voltam a városban, viszek neki a kedvenc "sütijéből". Ez ilyen kekszféleség. Esetleg azt megvonhatom. A mese ma be volt szüntetve. A délutáni ébredéstől a fekvésig apja intézte és szigorú volt vele. Remélem megjegyzi, de már számtalanszor elbeszélgettünk vele, hogy nem szabad hisztizni, ha szót fogad, akkor mi se vagyunk dühösek..stb ..de többnyire ami az egyik fülén be, az a másikon ki megy...persze az ember mindig magasabb elvárásokat támaszt a saját gyereke felé. Minden nap megpróbálok vele foglalkozni, kicsit játszani, de nem minden nap megy. A lelki sérülést el akarom kerülni, ezért akarok valami jó megoldást találni, mert nekem legalább olyan rossz volt, hogy "haragudtam" rá, mint neki. Este játékosan meg szoktunk egyezni a kibékülések után, hogy ha ő jól viselkedik, akkor az anyu is jól fog viselkedni és nem kiabál. Kipróbáljuk a sarokban állást...csak az a baj, hogy nincs szabad sarkom, ahova állhat. Kicsi a lakás. Egyszer csináltam olyat, hogy főzés közben ott kellett ülnie az asztalnál a padon és nem szólalhatott meg, meg nem nyúlhatott semmihez...írtó rosszul esett neki. Talán sűrűbben kéne most már alkalmaznom. De valamit magamra is ki kell találjak, hogy ne kiabáljak vele.
2015. márc. 4. 23:41
 5/8 anonim ***** válasza:
ne azt játszd el, hogy haragszol, hanem tegyél úgy, mintha nem vennéd észre a hisztit...ha nincs néző, nincs előadás:)
2015. márc. 4. 23:47
 6/8 anonim ***** válasza:
nem is értem azokat, akik büntetést javasolnak...a figyelmedet akarja felkelteni...reakciót akar...büntetéstől csak mindkettőtöknek rosszabb lesz...nagyon nehéz megállni, hogy nem reagálsz...hosszútávon szerintem jobban beválik...csak jobb a harmónia, mint folyton büntetni...olyan gyorsan felnőnek...
2015. márc. 4. 23:50
 7/8 anonim ***** válasza:
A mesét ne vond meg tőle, az Veled eltöltött jó idő. Mi a rajzfilm nézést szoktuk megvonni. Bár én is hasonlóan tanácstalan vagyok mint Te, de este mindig van mese olvasás.
2015. márc. 5. 23:03
 8/8 anonim ***** válasza:
A reggeli hisztik engem is megviselnek. Ot eves a fiam, azt szoktam neki mondani, hogy ha nem oltozik fel hiszti nelkul, akkor rendben, maradjon itthon, de egesz nap a szobajaban kell egyedul ulnie, se jatek, se tv, se tablet, semmi. Vagy oltozik rendesen es indulas az oviba. Altalaban egy perc gondolkodas utan oltozik, jon, minden oke.
2015. márc. 13. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!