Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire tartod szükségesnek...

Mennyire tartod szükségesnek hogy a gyermekednek legyen egy játszóházban pl is szülinapja a barátaival?

Figyelt kérdés

Fiam szeretne, de a jelenlegi árak azt mutatják szülinap esetén hogy 4300ft/fő. Na hát ez baromi sok szerintem, nyilván mi hívnánk meg a barátait, minimum 8at, plusz a torta egyebek. Drága.

Tartjuk majd itthon, a tortája 21.500 Ft lesz. Lesz tartva az oviba is, oda is lesz torta véve, már egy cukrászdait oda. De akárhány helyet néztem ahol tartható lehetne mint nagyon drága. Nem kertes házban lakunk így az sem megoldás hogy itthon tartsuk.

2023. márc. 25. 21:50
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
76%

Ezekkel kár vitázni. Minden hasonló kérdésnél ez megy, ő megtehetné, a világ összes pénze az övé de neeeeeem. Ő nem veszi meg 😂

Írná le hogy ő ezt tuti nem tudná megvenni csak ha lemond xy dologról, sokkal emberibb lenne, mint ez a vaganykodas, miközben máglyára veti aki tortát merészel venni.

Amúgy mi mindenre elég manapság 20 ezer Ft? Havi peluscsomagra? Még ha a legújabb flancos babakocsi lenne a téma, de ez csak torta bakker.

2023. márc. 26. 11:15
 32/42 anonim ***** válasza:
75%
Amikor a fiam kis iskolás volt, mentek ezek a mekis meg játszóházas szülinpok. Mi nem akartunk annyira sablon dolgot, így kirándulást szerveztünk. A vasútállomáson volt a találkozó, a gyerekeket meghívtuk, meg ha a szülőknek volt kedve, de nem kötelező. A jegyeket mi álltuk. Annyit kértünk, hogy szendvics meg víz legyen náluk, mert ennyit nem lehet elcipelni egy két embernek. A kirándulás 5 km volt. Elindultunk, majd egy pihenőnél megálltunk. Itt játékok voltak. Feladatok, amit ha teljesítettek a gyerekek, pecsétet kaptak. Mocsárjárás, célbadobás, lufis feladatok, pókjárás, stb… a végén mindenki nyert. Aztán sütizés, gyertya fújás, koccintani való üdítőt vittünk meg nasit. Majd mentünk tovább. Olyan jó visszajelzéseket kaptunk, hogy utána évekig ez volt a program, csak mindig máshova mentünk. Ez költségben a gyerekek vonatjegyei, az üdítő és nasi volt. És cserébe sok boldog gyerek.
2023. márc. 26. 13:01
 33/42 anonim ***** válasza:
37%

32, a kérdező gyereke játszóházat szeretne.

Nem lehetne, hogy ne a saját életeteket meséljétek el?

2023. márc. 26. 13:05
 34/42 anonim ***** válasza:
22%

Hát,már ne is haragudj, de inkább a jatszóhaz, mint a torta.

Szerinted rajtad kívül fog mást érdekelni hogy néz ki a torta???

A gyerek nem arra fog emlékezni, hanem az élményre.

Plusz otthonra is kéne, kaja, napi, torta, innivaló, plusz egy csomó takarítás, előtte, utána

2023. márc. 26. 13:55
 35/42 anonim ***** válasza:
77%

A formatorta menő, de az sajna csak addig tart, ameddig elfújja rajta a gyertyát. 🫠

Nem maradnak sokáig játékos kisgyerekek, én élete során egyszer belemennék a játszóházba. Olcsóbb tortával máris spóroltunk egy tizest. Aztán messenger csoportot csinálnék a meghívottak szüleivel és elmondanám, hogy mi a helyzet. A gyerekem játszóházazni szeretne, a belépőárát lécci fizessétek, a többit megoldjuk mi. Aztán felnőttemberek, elmondják, hogy nekik ez belefér-e vagy sem.

Szóval én igen, szükségesnek tartom, ha a gyerekem ezt szeretné. Kiemelem mégegyszer: csupán EGY alkalommal.

Viszont én így az oviba nem vinnék be tortát, de ez már mellékes.

2023. márc. 26. 17:18
 36/42 anonim ***** válasza:
64%

Siman ki tudnank fizetni egy jatszohazas szulinapi zsurt 10-20 gyerekre is, de ezt elvbol nem tesszuk. En nem szeretem ezt a fajta rongyrazast.

En ugy nottem fel h soha eletemben nem volt ovistarsakkal, osztalytarsakkal bulim. A csaladdal unnepeltunk, tesokkal, szulokkel, nagyikkal, keresztszulokkel. Sosem volt emiatt hianyerzetem.

Persze mostanaban divat a jatszohazas buli, van akinek ez bejon. De kerdem en, ha iden 50-100ezer ft-ert ilyen bulit rendezek a gyerekeimnek, akkor ezt jovore mivel fogom uberelni? Es azutan?

Nyilvan ha egyszer lehetett, akkor maskor is lesz ra igeny, es akkor jon a "de most miert nem, mikor tavaly lehetett?".

18 eves korara pedig eljutunk oda h mar a legujabb telefon vagy egy auto is keves lesz?? Na en erre a "vonatra" nem szeretnek felulni...

2023. márc. 26. 22:12
 37/42 anonim ***** válasza:
84%

Jajjmár, 36os, túl gondolod... De akkor meséld el, hogy az eddigi családi bulikat mivel überelted.

Miért kéne minden évben egyre jobbat, drágábbat csinálni? Lehet ugyanolyan jót is, más helyszínnel/programmal.

2023. márc. 26. 22:17
 38/42 anonim ***** válasza:
66%

Én sem értem, hogy miért abból indultok ki, hogy minden évben nagyobb buli kell. Miért kellene? Tortából is minden évben nagyobbat vesztek, és mire 18 lesz a gyerek, mert 10 emeletes csodatorta lesz? Ugye, hogy nem.

Sosem értettem ezt a "mi megengedhetnénk, de csak azért sem" elvet. Nem kell az egész várost meghívni, de miért ne lehetne a gyereknek a barátaival is egy ünnepe? Nálunk 8-10 gyerek szokott lenni, nem szoktunk senkivel sem versenyezni, nem lesz minden évben egyre nagyobb buli, általában ugyanazok jönnek, mert ők a barátai. Abban a korban kezdtük, amikor már tényleg volt értelme (6 évesen talán). Mostanában már egy közös ajándék szokott lenni, nem költ senki vagyonokat, nem is árasztjuk el a gyereket kacatokkal.

Nekünk simán belefér egyszer egy évben, és a gyerek is nagyon várja mindig. Sosem követelte még, hogy legyen egyre nagyobb buli vagy még több gyerek.

Tegnap is voltunk egyen, 6 gyerek volt, rohangáltak egyet, felköszöntötték a barátjukat, volt egy kis ajándék, muffin, aztán ennyi. Jól érezték magukat.

2023. márc. 27. 11:16
 39/42 anonim ***** válasza:
63%

Lehet aztán nem is akarna több játszóházas bulit, mert az csak most, 6 éves korában érdekli, jövőre már más fogja.

Meg most egy barátokkal való játszóházast hogy a pcsába gyűr le egy családi összejövetel? 😅 Imádom a családom, de velük sok ünnepet töltök. Keresztény ünnepek, szülinapok. Szilveszter és a saját szülim sajnálom, de az a barátoké.

Ördögien hangzik, de had futkozzanak, játszanak, szórakozzanak a gyerekek, arra való ez a hely. Beszélgetni előtte/utána is lehet bármikor. Neki legyen szülinapi élménye, ne a azülőknek.

2023. márc. 27. 13:26
 40/42 anonim válasza:
100%

Tök jó dolgokat lehet itt olvasgatni, mármint sok jó választ.

Én személyszerint onnan közelíteném meg, hogy mi szülők véleményem szerint néha túl gondoljuk a gyerekeink vágyait. Azaz inkább talán a túlértékeljük a helyesebb...bár mindegy. Csak arra gomdolok hogy pl szeretnék egy távirányítós autót de nagyon... aztán ha megvan már nem is annyira érdekes. Én sokszor kaoom magam azon, hogy nézegetem a gyerek cipőket és egyéb cuccokat aztán rájövök, hogy nekem rohadtul tetszik de az 5 éves kislányom leszarja, higy csillag vagy pipa van e a cipője oldalán. Az élmények persze más kategóriába sorolandók de azért van egy közös metszet is sztem. Én néha nehezen lövöm be, hogy mi az amit fel tud fogni a lányom, mi az amit tényleg értékel. Abszolút jót akaroo neki, de élményfürdő, állatkert, kirándulások. Mindig azt várom, hogy majd leesik az álla, higy óriási maradandó és extra emlékezetes dolog történik és többnyire valahol így is van, de hamar túl lendülnek a gyerekek és ezt nem negatív értelemben mondom. Szerintem néha azt akarjuk adni ami nekünk nagy élmény volt vagy pont azt ami nekünk nem volt meg. Talán mindenki szeretne jobb szülő lenni a sajátjainál még akkor is ha jó szülei voltak, szeretne jobb gyerekkort a gyermekének még akkor is ha az övé is jó volt. Szerintem semmi baj nincs egy játszóházi szülinapoal, de azzal sem ha otthin van. Mindennek van és kell, higy legyen valami tanító jellege is. Egy szülőnek szerintem nem szabad félnie érzékeltetni azt, hogy épp meddig ér a takaró de ami fontosabb, közvetíteni egy bizinyis értékrendet. Ha a szívedre teszed a kezed, te értékes dolognak tartod egy 6 éves gyermek játszóházas akár privát szülinapi buliját? Mit tanít ez ha lesz és mit ha nem. Jó ez az akár ha igyekszek mindent teljesítenu, vagy jobb e ha néha nemet mondassz. Tudsz e esetleg valami jobb és értékesebb alternatívát adni neki helyette? Az értékrendre és a kezed szívedre tételére visszakanyarodva, neked azimpatikus-e az ilyesféle "felhajtás", reálisnak látod-e az árakat? Ha pl dupla annyi pénzed lenne mint most akkor is gondolkoznál e rajta, mert igenis lehet ez egy elvi kérdés is. Kisarkított példa de én pl akkor sem vennék a lányomnak 100 ezres cipőt ha milliókat keresnék. Csak arra célzok, hogy ha valami túlárazott akkor az. Ha valami felesleges akkor az és pont. Az amit te gondolsz az egészről szerintem sokkal fontosabb, mint a mi véleményünk vagy az, hogy mennyibe kerül. Lehet adsz egy élményt de lehet azt tanítod, hogy a 18. szülinapjára már egy elnöki lakosztályt bérelj.. (nagyon kisarkított tudom) lehet csalódást okozol ha nem, de az is lehet, hogy jobb lesz így mert pl családoztok egy jót helyette. Azt hiszem túl sokat nem segít ez a filozifálgatás...bocs érte. Ha elfogadsz egy egyszerűbb véleményt is a végére, sztem menő dolog ez és vonzó, hogy a gyereknek egy ilyen élményt adjak, de ugyanakkor végtelenül túlértékelt is...és mégis megakarja adni az ember mert kinek ha nem neki..kérdés jól tesszük e minden esetben.

Tudim nagyon elkanyarodtam de szerintem minden ilyennek hatása van a jövőre és végső soron ez a legdontosabb. Pont ezért a te véleményed a legfontosabb.

2023. ápr. 25. 22:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!