Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Emiatt szaranya vagyok?

Emiatt szaranya vagyok?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves és egy 3.5éves gyerekem.

A nagy ovis, ebéd után jár haza.

Délelött megcsinálom amit kell, értem itt a takarítás, főzés, ügyintézés, mindent.

1órára érünk haza az oviból.

Még be sem lépünk az ajtón, onnantól hallgatom, hogy játszak vele.

Mindig megbeszéljük, hogy ebédelünk mi is a kicsivel, elaltatom a kicsit és utána játszunk. A kicsi 1órát alszik, azt kb végigjátszom vele. Utána a kicsivel hármasban is játdzunk kb 1 órát. De nekem ennyi. Onnantól ha csak játékot látok sikítófrászt kapok. Nem tudok egyszerűen többet játszani vele. Az nem elég, hogy ott ülök és nézem, hanem folyamat a kisautókkal kell beszélgetnem.

Ilyenkor komolyan már sírni tudnék.

Innentől estig hallgatom, higy játszunk, játszunk, játszunk. Nem akarok.2 óra játék után nekem nem megy több.

Este mrg kb minden nap a fejemhez vágja, hogy én sosem játszok vele.

Szívesen rajtolnék, gyurmáznék, festenék, társasoznék, legó, építő, sorolhatnám. De hogy mindig ugyan az, a kocsikkal beszélgetni, nem megy. Ő meg mást nem hajlandó játszani.

2022. nov. 23. 16:44
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
85%
Én is testvérféltékenységre tippelek. Ő csak azt làtja, hogy fél napig màshol van, míg a kicsi egész ideig veled. Kettesben kellene vele valahova elmenni, ahol se tesó se apa nem veszi el a figyelmet róla.
2022. nov. 23. 19:44
 22/40 anonim ***** válasza:
34%

A 3,5 éves nem nagy!!!!

Most lenne a legnagyobb szüksége rád, de neked inkább rögtön masik gyerek kellett.

Sose fogom megerteni az ennyire kicsi korkulonbseget. Egyik gyerekre se lesz soha annyi időd, energiád, figyelmed, türelmed, mint amennyire szükségük volna.

Egyébként te vagy a szülő, miért nem talalsz ki olyan játékot ami elsősorban neki érdekes, de neked is jobb, mint az autózás. Az autókkal beszélgetés szerepjatek, feldolgozza az eseményeket, gondolatait. Lehet sok mindent megtudnal ha odafigyelnel és iranyitottan jatszanal.

Az ovissal meg igenis legyél kettesben, mert ez szörnyű, hogy csak ennyit kap az anyjából. Vidd el játszóházba vagy amit szeret és bolondozz vele. Akkor talán feltöltődik belőled annyira, hogy jobban viseli, hogy másnap már csak nyűgként tekintesz ra.

2022. nov. 23. 20:16
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
#22 mi az hogy "most lenne a legnagyobb szüksége rà"??? Miért MOST? Mitől olyan fene különleges a 3,5 éves kor? Mert ha még egy szeparàciós szorongàsos piciről lenne szó, de így...okosat akartàl mondani, csak nem sikerült.
2022. nov. 23. 20:45
 24/40 anonim ***** válasza:
0%
Jó anya vagy! Amúgy van neve a kisautóknak? Én is kisautós voltam (és vagyok 🤣), de nem adtam nekik nevet.
2022. nov. 23. 20:51
 25/40 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem a lepontozottnak igaza van, na nem abban, hogy most kell vele játszani, hanem hogy találj ki neki te játékot, amit élvezel, vagy tud egyedül csinálni!

Én pl lerajzolgattam tárgyakat postitekre, minden lerajzolt tárgyba dugtam egy másik rajzot, így egyik tárgy elvezetett a másikhoz, a végén meg várta a kincs. Lerajzolsz 30 cetlit, az utolsó tárgyba nem papírt dugsz, hanem kindertojást(vagy csokipénzt), és elvan fél órán át egyedül, ahogy keresi a kincset! Utána csak fel kell cserélned a sorrendet a cetliknél, a gyerekem kedvenc játéka volt. Vagy fogsz egy teniszlabdát, kiküldöd a nappaliból, eldugod a labdát közepesen nehéz helyre, ő meg keresi, addig telefonozol, ha segítségre szorul, bíztatod.

Vagy ugyanezen az elven eldugsz/kiraksz 10 post-itet a szobába, számolni is tanul tízig keresse meg mindet.

Ugyanezeket kertben is lehet játszani, ha nagyon unod, fordítva, ő dugja el a teniszlabdát, te meg "keresed" jó sokáig:) Fel nem fogom, hogy felnőtt emberek hogy lehetnek ilyen rossz helyzetmegoldók ennyire egyszerű dolgoknál, tiszta életképtelenség. Alakítsd úgy, hogy sok nyugisabb időd legyen és ő is szórakozzon. A lézerpointerrel szivatta még az enyém a macskát elég sokat, meg beáshatsz egy kindertojásbelsőt az lavór homokba, aztán várhatod, hogy megkeresse. Vagy teleöntesz egy nagy tálat rizzsel, beleraksz pár üveggolyót(amit nem tud lenyelni) és meg kell keresnie 10 darabot, 20 perc pihenés garantált. Vagy egyszerűen adj neki csipeszt és rakosgassa egy a4es papír szélére, amire te fejet rajzoltál "hajnak". A csipeszt alapvetően szeretik, legalábbis az enyém imádta. Vagy adj neki mágnest és keresse meg a házban, mire tapad. Vagy rakd be hosszú fürdésre a kádba krétával és tapadós szivaccsal, amiből virágot meg ilyesmit lehet kirakni, te meg olvasgass a kád szélénél, kérd meg csináljon valami szépet, majd mutassa meg, de nagyon próbálkozzon, mert minél jobban próbálkozik, annál szebb lesz! Gyerekjáték nyugis perceket nyerni.

2022. nov. 24. 05:52
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Lehet féltékenység, de lehet hogy ilyen habitus. Az én fiam egyke mégis 0-24ben játszani akar velem. Alig van oviban, mert folyton beteg. Vagyis nem lehet azt mondani, hogy nem kap elég figyelmet mert folyton együtt vagyunk. De olyan típus akinek soha nem elég belőlem.

Nagyon nehéz tud lenni, a szerepjátékok engem is meggyötörnek pláne mert még szabadkezet sem kapok, hanem kész szövegkönyvet mondd fel, hogy én mikor mit mondjak. Agybaj. De majd kinövi, addig meg játszom vele ha ezt igényli. Nyilván valamennyi megszoritással, mert mondjuk azért nekem is van dolgom.

2022. nov. 24. 05:57
 27/40 A kérdező kommentje:

25!

Akkor olvass vissza, mielött ilyen fennhangon kioktatsz és majdnemcsak lebalfszozol, hogy nem tudok mást kitalálni.

Leírtam, h 1000 más játékba benne lennék. Lego, kirakó, építőkocka, rajzolás stb stb. De őt nem érdekli. Ha ő autózni akar, mutathatok neki bármit. 1000 játéka van, jobbnál jobbak, egyik sem érdekli.

2022. nov. 24. 07:58
 28/40 A kérdező kommentje:

26!

Ugyan ez. Megmonja, hogy mit mondhatok, hova toljam az autót, mit csinálhatok.

Ez agyrém nekem. Ideig óráig megy, de nálam 2óra a max. Utána kikészülök.

2022. nov. 24. 08:01
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
Én is aut mondom, hogy van ilyen gyerek. Azért mondom, mert az öcsém ilyen volt. 6 evvel idősebb vagyok nála, sokat volt nekem passzolva, rengeteget kellett játszanom vele, csupa monoton, ismétlődésre épülő játékot, kész szövegkönyvvel, komplett délelőttökön keresztül, de ha pisilni kimentem, már sírt. Ha te megőrülsz tőle, szerinted egy 8-9-10 éves hogy tudja elviselni a teljes nyári szünetben kb? Azért szültem csak 36 evesen, mert korabban szinte elviselhetetlen volt a gondolat, hogy még egyszer át kell élnem azt a zsigeri, gyűlöletes unalmat. Volt, hogy már sírva játszottam vele. Amúgy az se érdekelte, elégedett volt, hogy jatszunk. Ha nem csináltam, árulkodott, hogy nem jatszottam vele, es lecsesztek. Úristen, szörnyű volt. Az öcsém amugy teljesen normális családos ember ma, programozó lett 😉 és nagyon szeretem, de azok a jatszások borzalmasak voltak. Szóval nem biztos, hogy bármi baja van, lehet, hogy ő is egy ilyen gyerek. Sajnálom, kitartás. Ne add fel, hogy alternatívákat kínálsz, és tenyleg beszéld meg vele, hogy ebből a fajta játékból max mennyi lesz egy nap, mert te ezt nem szereted, és utána mást játszotok. Az öcsémmel anyám ezt simán megcsinálta. Nekem sajnos nem volt eszközöm hozzá.
2022. nov. 24. 08:43
 30/40 A kérdező kommentje:

29!

Köszönöm ❤

2022. nov. 24. 10:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!