Emiatt szaranya vagyok?
Van egy 1 éves és egy 3.5éves gyerekem.
A nagy ovis, ebéd után jár haza.
Délelött megcsinálom amit kell, értem itt a takarítás, főzés, ügyintézés, mindent.
1órára érünk haza az oviból.
Még be sem lépünk az ajtón, onnantól hallgatom, hogy játszak vele.
Mindig megbeszéljük, hogy ebédelünk mi is a kicsivel, elaltatom a kicsit és utána játszunk. A kicsi 1órát alszik, azt kb végigjátszom vele. Utána a kicsivel hármasban is játdzunk kb 1 órát. De nekem ennyi. Onnantól ha csak játékot látok sikítófrászt kapok. Nem tudok egyszerűen többet játszani vele. Az nem elég, hogy ott ülök és nézem, hanem folyamat a kisautókkal kell beszélgetnem.
Ilyenkor komolyan már sírni tudnék.
Innentől estig hallgatom, higy játszunk, játszunk, játszunk. Nem akarok.2 óra játék után nekem nem megy több.
Este mrg kb minden nap a fejemhez vágja, hogy én sosem játszok vele.
Szívesen rajtolnék, gyurmáznék, festenék, társasoznék, legó, építő, sorolhatnám. De hogy mindig ugyan az, a kocsikkal beszélgetni, nem megy. Ő meg mást nem hajlandó játszani.
Nem.
De az is érthető, hogy unja magát a nagyobbik. Bent nem egyedül játszik, hazajön, és itt is egy órán át kap nagyobb figyelmet.
Ha ovi előtt etetném a kicsit, akkor 11kor elkellene kezdenem, hogy egyen és még össze is tudjak pakolni indulásig.
Ha hazaérünk pedig még nem álmos, esélyem nem lenne elöbb elaltatni.
Unatkozik a nagyobb, megertem. Szerintem ne hozd haza ebed utan, ott van kivel jatszania.
Vagy pedig szervezettek programot delutanra. Vagy egesz delutan bent punnyadtok ? Seta, jatszoter ( igen, telen is), jatszohaz, plaza,konyvtar baratok, akarmi.
6!
Nem hagyom ott tovább. Ha maradna sem játszana többet. Ebéd után alvás, majd uzsonna, uzsonna után pedig haza kell hozni. A mi ovink fél 4ig van max nyitva, ha már 3kor megyek érte is úgy néznek az emberre mintha elfelejtette volna a gyerekét.
3tól 5-6ig (igen sötétben is) kinn vagyunk udvaron. Nyáron tovább akár 8ig is. Kinn is igenyli hogy vele játszak, egyedül csak szenved.
Ott mondjuk hál isten nem kell autózni.
De bejövünk, az első, hogy játszunk, játszunk...
7!
Köszönöm :)
Dehogy vagy szaranya. Egyedül csak szenved? Szenvedjen. Komolyan. Az unatkozásból lesz a kreatív játék, akkor tudja kitalálni, hogy mit akar valójában.
Arra, ha este szemrehanyást tesz, hogy nem jatszol vele, én kaptam egy bevált trükköt egy gyerekpszichologus ismerőstől. Jelentsd ki nem jatszós időtöltésekről, hogy az játék, ez most közös anya-fia idő, pl ha segít a főzésben vagy takarításban vagy elmentek boltba, ilyesmi. Nevezz ki minél több ilyen alkalmat es mondd el nyomatekosan, hogy ez most közös időtöltés. A kommunikáción múlik minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!