Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szaranyának érzem magam a 2....

Szaranyának érzem magam a 2. gyerek születése óta. Más is átesett ezen?

Figyelt kérdés

Az első gyerekkel minden remekül ment, tudtam elég időt szánni rá, mentünk mindenhová ketten is meg apjával is (különféle játszók, úszás, strand, vadaspark, farm, ringató stbstb). Úgy éreztem, minden stimmel.

Mindig is 3 vagy akár több gyereket akartam,kis korkülönbséggel. Most megszületett a második pici. A nagy 2, a pici 2 hónapos. Úgy érzem egyikre sem tudok figyelni, valamelyik mindig sír a figyelmemért. Szegény kisbabát is sokszor hagyom sírni, mert épp valamiben nagyon benne vagyunk a naggyal. Vagy épp a picivel van dolgom, miközben a naggyal is kéne foglalkozni. Valami mindig van.. Közben persze fáradt, álmos vagyok.

Nem nagyon tudunk menni sehova, csak kisebb helyekre. Az úszást is abba kellett hagyni.

Míg előtte úgy éreztem, minden stimmel, kiegyensúlyozottak voltunk, most valahogy semmi sem jön össze.

Más is volt így? Elmúlik, jönnek jobb idők?

2022. ápr. 25. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyobbak lesznek illetve, ha a nagy ovis lesz majd könnyebb lesz. De addig kettészakadsz.
2022. ápr. 25. 13:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekeim közt is 2 év különbség van. Én is így éreztem, mert nem tudtam a naggyal annyit foglalkozni, mint korábban, nála sajnos előjött a testvér féltékenység is, így próbáltam vele többet lenni, de akkor meg a picit hanyagoltam el, ezért volt bűntudatom. Viszont ahogy nőtt a kicsi, úgy lett egyre könnyebb, több programot is tudtunk velük csinálni.
2022. ápr. 25. 13:11
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Adj még időt magatoknak. Még csak 2 hónapos a pici, ezek kezdeti nehézsegek. Hónapról hónapra egyre könnyebb lesz, hidd el.
2022. ápr. 25. 13:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 4 lesz a nagy mindjárt a pici 1,5 hónapos. Én pont így érzek pedig nagyobb az első gyerekünk.

És ő ráadásul 1-kor jön haza az oviból is

2022. ápr. 25. 13:56
 5/6 anonim ***** válasza:
25%
Na én ezért is örülök, hogy nincs testvérem.
2022. ápr. 25. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze, én is éreztem így, pedig fél évvel több van a gyerekek között, mint nálatok. Tényleg hagyj időt magatoknak. Remélem, nem keserít el, hanem kapaszkodót ad: a kicsi 1 éves korára rendeződött minden. Az éjszakák, a nappalok, a programok, az eljárogatások. Amivel nem számoltam, pedig nagyon szuper: nem csak a kicsi, de a nagy is ügyesedni fog hétről-hétre. Ami még segített, az a kicsi hurcizása. Jó időben magamra kötöttem, a nagy tombolhatott a futóbicin, a játszin, kavicsot dobáltunk, fociztunk.

Kitartást! Ne akarj mindent mostanra, örökre ott lesznek nektek!

2022. ápr. 25. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!