Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha valasra kerul a sor, akkor...

Ha valasra kerul a sor, akkor az alap es normal eset az hogy anyanal marad a gyerek es 2 hetente hetvege az apjaval?

Figyelt kérdés
Ha normalis egeszseges fenott vagyok, akinek van munkaja es nem egyezem bele masba, akkor a birosag altalaban ezt a 2het anyanal-2nap apanal felosztast iteli meg?
2022. ápr. 18. 13:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
36%
Annál marad, amelyik alkalmasabb a gyereknevelésre.
2022. ápr. 18. 14:00
 2/15 anonim ***** válasza:
72%

Nem. A bíróság alapból azt ítéli meg, ami q gyerekeknek megfelelő. Manapság pedig a megosztott felügyelet is alapvető, hacsak az egyik szülő kéri, már meg is ítélik, ergo akkor egy hét itt, egy hét ott lesz.

Alapvetően kéthetente 2 nap apa-gyerek -vagy anya gyerek- kapcsolatnal nagyon xar.

2022. ápr. 18. 14:08
 3/15 A kérdező kommentje:
Az apjanak az a gyerekkel valo foglalkozas h becseszi a tv ele addig o telefonozik, vagy atviszi az anyjaekhoz. Barmire kepes vagyok h ne heti valtasban legyen a felugyeleti jog.
2022. ápr. 18. 14:32
 4/15 A kérdező kommentje:
Meg mi van akkor ha a kez lakhely kozott 200 km van… hogy kar iskolaba a iskolaba a gyerek ha 1 hetet itt 1 hetet ott van??
2022. ápr. 18. 14:33
 5/15 anonim ***** válasza:
81%

Nos, az az apa dolga, hogy hogyan foglalkozik a gyerekkel, ha vele van, és viszont, ugyanígy az anya dolga, ő hogy foglalkozik a gyerekkel, ha az vele van. Te szültél neki, nem?

200km lakohely különbségnel nyilvánvalóan nem lesz megosztott elhelyezés.

De amúgy mi lenne, ha apukaval beszélned meg q problemat?

2022. ápr. 18. 14:42
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
Fordulj ügyvédhez, ha az apa nem partner ebben. Ne gyakorin várd a segítséget, mert itt nagy baromságokat tudnak mondani. Egy ügyvéd kell sürgősen!
2022. ápr. 18. 14:43
 7/15 anonim ***** válasza:
69%

Alapvetően az anyánál szokták elhelyezni, igen, már csak azért is, mert az apák általában nem kapkodnak a gyerekért. De most már az egyik szülő kérésére is lehet váltott felügyeletet kérni, és akkor az nem úgy működik, hogy te fogod magad és elköltözöl. Mellesleg, ha messze költözöl, hozzá kell járulnod anyagilag a másik fél utazásához láthatásra, azt fogod tudni egyedülállóként finanszírozni.

Fel kellene már fogni, hogy amikor gyereket vállaltok, akkor két emberé lesz az a gyerek, a másik félnek is lesznek jogai felé, nem lehet csak úgy random kisajátítani a gyereket, függetlenül attól, mi a véleményed a másik szülőről. Te vállaltál neki gyereket, viselni kell az ezzel járó dolgokat.

2022. ápr. 18. 15:08
 8/15 A kérdező kommentje:

Eloszoris… nyilvan megyek ugyvedhez, csutortokre van idopontom, gondoltam addig tajekozodok ahol csak lehet a neten, mivel elegge nyomaszt a helyzet

Ketto… akik ezzel jonnek h te szultel neki gyerekek szivbol kivanom h ti is tudjatok meg milyen amikor eletetek szerelmerol kiderul h megcsal ugyhogy em en 5 honapos terhes vagyok es van egy 5,5 eves gyerekunk. Igen neki szultem de erre nem igazan voltam felkeszulve. De biztos mindent elore lattok es minden dontesetek helyes… itelkezni a legkonnyebb

2022. ápr. 18. 15:59
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
7. Annak az apukának is ezt mondod, hogy viselje el, hiszen vele vállalt gyereket, akinek a gyerekét megölte az anyja? Direkt nem egy olyan példát hoztam, ahol az apa a rossz, hiszen az erőszaknak nincs neme. Vagy te mit javasolsz annak, ahol az egyik fél nem alkalmas a gyereknevelésre, de bosszúból kéri, hogy nála is legyen a gyerek ugyanannyit? Csak azért, hogy kiszúrjon a másikkal?
2022. ápr. 18. 16:02
 10/15 anonim ***** válasza:
54%

Kerdezo!

Nem, nem lat mindenki mindent előre. Engem pl terhesen hagyott ott a gyerek apja. De neked látnod kellett az 5,5 éves gyerek mellett, hogy nem jó apa, igy aztan nem kellett volna bevallalni a második gyereket.

De amúgy meg innen nézve sok esélye nincs arra, hogy egy csecsemőt nála helyezzenek el és mivel testvéreket nem választanak szét, így a nagyobb is nálad marad majd. De amúgy ő mit szeretne?

2022. ápr. 18. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!