Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Emiatt szaranya vagyok?

Emiatt szaranya vagyok?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves és egy 3.5éves gyerekem.

A nagy ovis, ebéd után jár haza.

Délelött megcsinálom amit kell, értem itt a takarítás, főzés, ügyintézés, mindent.

1órára érünk haza az oviból.

Még be sem lépünk az ajtón, onnantól hallgatom, hogy játszak vele.

Mindig megbeszéljük, hogy ebédelünk mi is a kicsivel, elaltatom a kicsit és utána játszunk. A kicsi 1órát alszik, azt kb végigjátszom vele. Utána a kicsivel hármasban is játdzunk kb 1 órát. De nekem ennyi. Onnantól ha csak játékot látok sikítófrászt kapok. Nem tudok egyszerűen többet játszani vele. Az nem elég, hogy ott ülök és nézem, hanem folyamat a kisautókkal kell beszélgetnem.

Ilyenkor komolyan már sírni tudnék.

Innentől estig hallgatom, higy játszunk, játszunk, játszunk. Nem akarok.2 óra játék után nekem nem megy több.

Este mrg kb minden nap a fejemhez vágja, hogy én sosem játszok vele.

Szívesen rajtolnék, gyurmáznék, festenék, társasoznék, legó, építő, sorolhatnám. De hogy mindig ugyan az, a kocsikkal beszélgetni, nem megy. Ő meg mást nem hajlandó játszani.

2022. nov. 23. 16:44
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
33%
Azért szenved egyedül, mert azt látja, hogy az anyja a kicsivel foglalkozik
2022. nov. 23. 17:49
 12/40 anonim ***** válasza:
43%

Egy hős vagy, hogy minden nap 2 órát lenyomsz ebből az agyrohasztó játszásból. Én fél órát nem bírnék.

Szerintem amúgy még csökkenteni is kene. Különben az lesz a vége, hogy meggyűlölöd a vele való játszást. Mondd meg neki, hogy eddig tudtál vele jatszani, többet ilyet nincs kedved, másvalamit szívesen jatszol, de ilyet nem. Hogyha belemegy, oké, ha nem, az is oké. Lehet 1-2 nap balhé, de meg fogja erteni, hogy komolyan gondolod, ha következetes vagy. Hosszú távon mindkettőtöknek ez a jó.

2022. nov. 23. 17:56
 13/40 anonim ***** válasza:
Ő nem alszik ebéd után?
2022. nov. 23. 17:58
 14/40 A kérdező kommentje:
13! Nem. 2,5 éves kora óta nem alszik nappal
2022. nov. 23. 18:01
 15/40 A kérdező kommentje:

Egyebként a picivel sem foglalkozom többet.

Ebédelni a nagy is leül velünk, ugyan úgy beszélgetek vele is. Utana van az a 10perc, míg a kicsit elaltatom. Addig van egyedül hagyva. Addig mesézik.

2022. nov. 23. 18:08
 16/40 anonim ***** válasza:
48%
De, többet foglalkozol vele. Gondold már végig. Reggel elviszed a nagyot az oviba -nyilván a kicsivel együtt mész. A nagyot ott hagyod, a kicsivel haza mész. A kicsivel mész a nagyert ebéd után. A kicsivel ebédelsz otthon. A kicsit altatod. Egy órát játszol a naggyal. Hármasban játszotok. Nem igaz hogy nem látod, mennyire elhanyagoltnak érzi magát a nagy.
2022. nov. 23. 18:11
 17/40 anonim ***** válasza:
78%
Kellenének külön programok a naggyal. Azért akarja az autósat jatszani, mert szenvedsz miatta és ő a reakciódat akarja kiváltani, és ezek szerint ez a legerősebb reakciód felé. A szenvedés. Hagyni kéne a kicsit a férjedre es külön csinálni a naggyal dolgokat. Nem kell az autós hülyeséget játszanod, de nem is érzem, hogy megerőltetnéd magad, hogy kiderítsd, mi érdekli a nagyot igazán. Tölts vele tö bb időt, máshol, máshogyan.
2022. nov. 23. 18:15
 18/40 A kérdező kommentje:

Az oviba apja viszi. Általában erte is egyedül megyek. Férjem ebedre hazaugrik, pont jokor, akkor en el tudok futni a nagyért. Ritka ha a kicsivel megyek.

Ugyan úgy játszok vele is délután az udvaron. Söt, van hogy a kicsit hagyjuk egyedül bóklászni, en meg csak vele foglalkozok.

Ő azt várná el, hogy ahogy hazaér, onnan alvásig játszak, semmi mást ne csináljak.

2022. nov. 23. 18:20
 19/40 anonim ***** válasza:
68%
Kap kemény egy órát az anyjából, naná hogy figyelmet akar. Ez normális. Kérdező, ha már most sikítófrászt kapsz a játékoktól ,mi lesz majd ha a kicsivel is játszani kell? Üvöltve rohansz majd ki a lakásból? Csak mert nehogy azt hidd, hogy ők el fognak majd játszani szépen. Igen, egy ideig, de aztán azt is követelik, majd hogy ülj le és te is játssz.
2022. nov. 23. 18:36
 20/40 anonim ***** válasza:
68%
De azt értsd meg, kerdező, hogy VALAMI megiscsak hianyzik a gyereknek. Te csak azt hajtogatod, hogy de egész délután csak játszani akar, semmi mást. Igen, és? Mi következik ebből? Hogy valami kéne neki, amit nem kap meg és így próbálja kizsarolni. A legrosszabb megoldás, ha elkönyveled idegesítőnek és magadat meg duzzogva szaranyázod. Próbáljatok meg rájönni, hogy milyen alternatívák tetszenének neki, vagy mi az, ami őt frusztrálja, mi hianyzik neki ennyire.biztos lehetsz benne, hogy nem az autók.
2022. nov. 23. 19:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!