Emiatt szaranya vagyok?
Van egy 1 éves és egy 3.5éves gyerekem.
A nagy ovis, ebéd után jár haza.
Délelött megcsinálom amit kell, értem itt a takarítás, főzés, ügyintézés, mindent.
1órára érünk haza az oviból.
Még be sem lépünk az ajtón, onnantól hallgatom, hogy játszak vele.
Mindig megbeszéljük, hogy ebédelünk mi is a kicsivel, elaltatom a kicsit és utána játszunk. A kicsi 1órát alszik, azt kb végigjátszom vele. Utána a kicsivel hármasban is játdzunk kb 1 órát. De nekem ennyi. Onnantól ha csak játékot látok sikítófrászt kapok. Nem tudok egyszerűen többet játszani vele. Az nem elég, hogy ott ülök és nézem, hanem folyamat a kisautókkal kell beszélgetnem.
Ilyenkor komolyan már sírni tudnék.
Innentől estig hallgatom, higy játszunk, játszunk, játszunk. Nem akarok.2 óra játék után nekem nem megy több.
Este mrg kb minden nap a fejemhez vágja, hogy én sosem játszok vele.
Szívesen rajtolnék, gyurmáznék, festenék, társasoznék, legó, építő, sorolhatnám. De hogy mindig ugyan az, a kocsikkal beszélgetni, nem megy. Ő meg mást nem hajlandó játszani.
Egy hős vagy, hogy minden nap 2 órát lenyomsz ebből az agyrohasztó játszásból. Én fél órát nem bírnék.
Szerintem amúgy még csökkenteni is kene. Különben az lesz a vége, hogy meggyűlölöd a vele való játszást. Mondd meg neki, hogy eddig tudtál vele jatszani, többet ilyet nincs kedved, másvalamit szívesen jatszol, de ilyet nem. Hogyha belemegy, oké, ha nem, az is oké. Lehet 1-2 nap balhé, de meg fogja erteni, hogy komolyan gondolod, ha következetes vagy. Hosszú távon mindkettőtöknek ez a jó.
Egyebként a picivel sem foglalkozom többet.
Ebédelni a nagy is leül velünk, ugyan úgy beszélgetek vele is. Utana van az a 10perc, míg a kicsit elaltatom. Addig van egyedül hagyva. Addig mesézik.
Az oviba apja viszi. Általában erte is egyedül megyek. Férjem ebedre hazaugrik, pont jokor, akkor en el tudok futni a nagyért. Ritka ha a kicsivel megyek.
Ugyan úgy játszok vele is délután az udvaron. Söt, van hogy a kicsit hagyjuk egyedül bóklászni, en meg csak vele foglalkozok.
Ő azt várná el, hogy ahogy hazaér, onnan alvásig játszak, semmi mást ne csináljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!