Miért nem tudom elviselni, hogy a kislányom lusta/túl nyugodt?
Még nem óvodás, alig várom, hogy hívjanak, hogy mikor mehet. Ha gyerekekkel van, pörög, imád játszani, futni, mindenfélét.
De ha itthon van velünk, ha tehetné, egész nap ülne, olvasni kell neki, mesét akar nézni, vagy egy helyben ülve játszani. Ha az udvarra megyünk, ott is alig mozog valamit, hanem csak szöszöl, meg hintázik.
Nem tudom miért, de ez engem nagyon-nagyon idegesít... Vannak epizódjai, amikor pörög egy tíz percet, de ennyi, amúgy egész nap csak ülne.
Már azt csinálom, hogy amíg mesét néz, addig nem ülhet, hanem nagy labdán kell ugrálnia, állnia, meg egyensúlyozó párnán állnia, hogy kicsit használja az izmait (ezeket egyénként szereti, nem kínzásnak éli meg :D)
Szóval... velem van a hatalmas probléma, hogy ez nem tetszik nekem, vagy hagyjam békén a fenébe a gyereket? Ti mit tennétek?
Lassan 3 éves lesz, ELVILEG akkor mehet óvodába, én nagyon várom, mert ott biztos, hogy mozogni fog sokat (már amikor nem betegen fog itthon feküdni...), hiszen a gyerekek puszta jelenléte is felpörgeti. Sajnos nem tudom minden nap társaságba vinni...
Vess rám követ, de esküszöm, nem értem mi bajod van a kislánnyal.
Nem minden gyerek ugri-bugri, a kislányodat pedig láthatóan sok minden érdekli.
Leírásod alapján gyerektársaságban ól feltalálja magát és aktív.
Most az baj, hogy nem ugrál a nyakadon??? Komolyan nem értelek...
Többiekkel értek egyet, nálad van a gond. Eleve nem kellene más gyerekekkel összahasonlítgatnod. Minden gyerek más, és nyilván neked sem tetszik, ha egyesek nem értik a gondolkodásmódodat, a hobbidat vagy a napirendedet.
Kicsit sajnálom a kislányt. Ahogy írsz róla, ő egyáltalán nem lusta. Rossz érzés látni, hogy egy édesanya így egybemossa a nyugodt viselkedést egy rossz tulajdonsággal.
Nyilván a kislányod sem vágja, mi a problémád vele, és ez a legszomorúbb az egészben.
Jó hozzászólások voltak, viszont 12-es, nem értem, hogy miért sajnálod a lányomat. Soha nem említettem neki, hogy lusta lenne, vagy bármi bajom lenne vele. Ő ebből semmit nem érzékel, magamban szoktam ezeken morfondírozni.
Igazatok van abban, hogy mivel a környezetemben egyáltalán nem ismerek nyugodt gyereket, furcsa volt, sőt ijesztő, hogy az én lányom meg ilyen. De ha azt mondjátok, hogy sok ilyen gyerek van, akkor elhiszem 🤷🏼♀️
12-es vagyok, csak azért gondolom, amit írtam, mert a gyerekek elég érzékenyek, és valószínűleg érzékel valamit abból, hogy neked nem igazán tetszik a viselkedése. Ahogy fogalmaztad "nem tudom elviselni" illetve "lusta/túl nyugodt".
Nem kioktatni akartalak, félre ne érts! Foglalkozol vele, pörögsz azon, mit miért csinál, aggódsz miatta, nem azért írtam amit, mert téged rossznak tartalak, mert erről szó sincs!
Csak arra akartam rávilágítani, hogy valószínűleg sokkal többet lát, mint gondolod, és mivel alapvetően jó gyereknek tűnik, lehet, hogy nem érti mi az elvárás vele szemben.
Én nem értem a szülőket... Vagy azok megy a rinya, hogy a gyereket nem lehet sehova se vinni, mert nem tud nyugton ülni, hajnalig bulizik, stb. Vagy azon, hogy elvan magában, olvas, stb.
Én is az utóbbiak táborát erősítettem, s anyámmal azon ment otthon a veszekedés, hogy nem megyek osztalybuliba, s hasonlók. 9.-ben direkt azért bojongtam a városban suli után, hogy nehogy össze fussak vele vagy apámmal, mert akkor hazaküldtek volna a munkásbusszal (mivel anyum járt), hogy pont tudjak visszaérni (az én buszommal) a Halloween bulira, ahova ÉN NEM AKARTAM MENNI.
"velem van a hatalmas probléma'
Igen, veled. Fogadd el olyannak, amilyen.
Első gyerekem mégis magasról letojom mikor okosítanak, hogy ez nem normális( keveset alszik), látom hogy boldog és elkönyveltem, hogy az enyém ilyen. Nem idegeskedek, hogy bezzegmás gyerekem...
Apropó én is introvertált vagyok,szeretem az embereket, szociális vagyok,de abulikat rühellem inkább olvasok akkor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!