Miért nem tudom elviselni, hogy a kislányom lusta/túl nyugodt?
Még nem óvodás, alig várom, hogy hívjanak, hogy mikor mehet. Ha gyerekekkel van, pörög, imád játszani, futni, mindenfélét.
De ha itthon van velünk, ha tehetné, egész nap ülne, olvasni kell neki, mesét akar nézni, vagy egy helyben ülve játszani. Ha az udvarra megyünk, ott is alig mozog valamit, hanem csak szöszöl, meg hintázik.
Nem tudom miért, de ez engem nagyon-nagyon idegesít... Vannak epizódjai, amikor pörög egy tíz percet, de ennyi, amúgy egész nap csak ülne.
Már azt csinálom, hogy amíg mesét néz, addig nem ülhet, hanem nagy labdán kell ugrálnia, állnia, meg egyensúlyozó párnán állnia, hogy kicsit használja az izmait (ezeket egyénként szereti, nem kínzásnak éli meg :D)
Szóval... velem van a hatalmas probléma, hogy ez nem tetszik nekem, vagy hagyjam békén a fenébe a gyereket? Ti mit tennétek?
Lassan 3 éves lesz, ELVILEG akkor mehet óvodába, én nagyon várom, mert ott biztos, hogy mozogni fog sokat (már amikor nem betegen fog itthon feküdni...), hiszen a gyerekek puszta jelenléte is felpörgeti. Sajnos nem tudom minden nap társaságba vinni...
"hanem nagy labdán kell ugrálnia, állnia, meg egyensúlyozó párnán állnia, hogy kicsit használja az izmait"
Mondjuk egyszerűbb lenne kikapcsolni a tévét.
Kert helyett pedig menni, menni. Bicikli, roller vagy csak séta.
Egyébként meg nyilván hülye vagy. Ha a csillárról kellene leszedned, mert olyan aktív lenne, akkor meg azon nyígnál.
Tudtam, hogy lesz egy tévé-ellenes. Napi 1 órát szokott nézni, azért szerintem ez nem vészes :) Nem szereti a biciklit, futóbiciklit, motort, sétálni szeret mondjuk, szoktunk menni az erdőbe, meg a rétre, de ott is csak szöszöl, szedi a virágokat, meg a botokat, ettől nem igazán fárad le.
Minden máshoz autózni kell, azt meg nem tudunk minden nap.
Azért írtam ide, hogy mások helyrerakják a fejemet. :)
A súlya rendben, vékony, nem eszik sokat, nasit se.
Szoktunk kergetőzni, szörnyeset játszani, mindig próbálok olyat játszani vele, ami kicsit felpörögeti, de ugye van, hogy neki semmi kedve ilyenhez, akkor aztán a fejemre állhatok, akkor is a könyveket fogja lapozgatni egy órán át.:) Szóval ilyen mozgós játék napi max fél óra, ha összejön... Kint a kutyával szoktunk játszani, szaladni, azt is megunja tíz perc után sajnos.
De én amúgy mélyen tudom, hogy ezen nem kéne így kiakadnom, hogy sajnos az apja energiáját örökölte, én meg pörgős adhd-s vagyok aki nem bír 5 percet egy helyben ülni, ezért zavar ez ennyire. Magamban kéne helyreraknom a dolgot, és örülni, hogy így tud koncentrálni meg nyugodtan elülni...
Rengeteget játszok vele egyébként, de inkább a finommotorikus játékokat szereti. Gyurma, rajzolás, sima kis legot ki tud egyedül rakni, kirakósozik, stb. Tehát nem egész nap a tévé előtt ül, nincs is bekapcsolva egész nap, csak amikor reggel takarítottam stb, nézett 3 részt a my little ponyból. :)
De nem azt csinálja, mint pl. Ismerősöm kislánya, hogy fel alá szaladgál a házban meg az udvaron.
Lehet te ezt most így éled meg, de sok ilyen kisgyerek van. Fiam ha tehetné egész nap legozna vagy építene, olvasni.
Iskolában is jól teljesít. Lehet mert neki ez az erőssége a koncentráció!
Szóval ne nyaggasd, ő ilyen.
Hidd el jobb mintha a gyereket a csilláron lógva találnád
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!