Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, ha ugy érzem...

Mit csináljak, ha ugy érzem kiégtem és nem bírom tovább?

Figyelt kérdés

Mindig is 2 gyereket akartunk kis korkülönbséggel.

Fiunk áldott jó csecsemő volt. Nem volt olyan,amit ne lehetett volna elintezni vele. Sosem sírt. Tényleg egy főnyeremény volt. Így nagyonhamar belevágtunk a tesó projektbe. 2.5év lett a gyerekek közt.

A lányunk vele szembe maga a hisztéria. Most lett 1 éves. Katasztrófa volt ez az 1 év. Úgy érzem, most jutottam el oda, hogy feladom. De fel sem tudom adni, mert mi lenne velük...

Segitségem semmi. Férjemmel vagyunk ketten. Pontosabban férjem kb aludni jár haza, majd még itthon is dolgozik, így gyakorlatilag 90%ban az enyémek a gyerekek.

Reggel 6kor kelés. A nagy délig oviban, addig a kicsivel megcsinálom amit kell itthon. A délután maga lehetne a pihenés. Helyette a kicsi addigra átszellemül, ordít mindenen. A nagy dackorszak. Mindenen lázad, mindenen kiakad.

Ha a kicsivel játszok, a nagy szenved. Ha a naggyal jatszok, a kicsi ordít. Ha közös játekot akarok egyiknek sem tetszik, mind a kettő szenved. Nem tudok 2 fele szakadni. Másból sem áll a délutánunk, mint felváltva hisztiznek, szenvednek. Kb minden délutanra átmegyek egy bőgő házisárkányba.

Este elalszanak, utana tudok megnyugodni, kikapcsolni agyilag. Emiatt el sem tudok aludni idöben. Éjjel a kicsi szamtalanszor kel. Születése óta. Elfáradtam ebben is. Éjjel ha meghallom hogy sír, szivem szerint kifutnék a világból már.

Most az elmúlt éjjel pl 4 órát aludtam összesen.

Fizikailag is és lelkileg is kivagyok.

Emellett bánt, hogy nincs életem. A barátaim külföldön. Rokonokkal megromlott a viszony. Én aki mindig pörögtem, mászkáltam, mára egy itthon ülő idegroncs lettem. Mindenki szépen eltűnt mellőlem.

Egyszerűen mar kilátástalannak látom az életem, beszippantott az anyaszerep és ez minden formában kiégetett.

(A férj dolgozzon kevesebbet, fizessünk bébicsőszt, járjak baba mama klubokba tippeket le se írjátok kérlek, ezek egyik sem fér bele).

2022. okt. 10. 13:57
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
75%
Akkor ne próbálj meg magadon segíteni... te kértél tanácsot, érdekes kb mindenki ugyanazt javasolja de ne vedd le a szemellenzőt
2022. okt. 10. 16:45
 22/35 A kérdező kommentje:

A normális tanacsokat, pl parkban sétálni, társkeresőt feladni, ezeket köszönöm.

De leírtam tök normálisan, hogy NEM FOG OTTALUDNI idén még a nagy. Nem szeretnénk, ennyi, pont. Erre mindenki jön a letamadással, hogy de csakezazegymegoldáslétezik... baromira nem. Caak még nem jöttem rá, hogy mi, ezért próbáltam segítséget kérni.

Ha ott aludba sem lennék előrébb, hisz leírtam azt is, hogy nappal nem tudok aludni, akarmilyen fáradt is vagyok. Akkor sem ha agyoncsapnak, akkor sem ha cigánygyerekek potyognak. Pihenni ha akarok a kicsi mellett is tudok délelött, simán eljátszik míg pl megkávézok, nézek egy valamit a tv-ben. Hazajön a nagy, akkor alszik a kicsi, a nagy is pihen. Igaz ez max 1 óra, de pihen. Mégis utana jön a megőrülés

Csokos gyerekek... hogyne. Akinek gyereke van, az tuti csokos 🤦‍♀️ megsúgom, se csok, se babaváró, se semmi ilyenünk nincs, ha hiszed ha nem. Egész nap az oviba van. Kérlek mesélj még. Pont ez a bajom, hogy 4 órát van, többet egyenlőre nem is szeretném, itt nyomatja mindenki, hogy de márpedig kell.

Ja és ami kimaradt a kérdés magyarázatából. Hogy ez általában csak akkor van, ha egyedül vagyok velük. Ha férjem itthon van, akkor sosem érzem ugy, hogy nehéz. Ő valahogy megnyugvást ad, vagy nem is tudom, csak a jelenlétével. Csak ilyen nem sokszor van, mert rengeteget dolgozik.

Dolgozni visszamenni azért jutott eszembe, mert legalább addig kizökkennék ebből az anya szerepből.

Jövő ősszel tölti a kicsi a 2 évet. Szeptembertől bölcsi, a nagynak pedig délutánig ovi lesz.

2022. okt. 10. 16:55
 23/35 anonim ***** válasza:
43%

Rossz olvasni amiket írsz.. Kizokkenni az anyaszerepből. Az anyaság nem szerep, hanem te anya vagy. Pont. Nem kizökkenni kell belőle, hanem abbahagyni a hisztit és nem másra várni, hogy oldja meg.

Az, hogy fáradt vagy természetes. De többnek kéne lenni a pozitív dolgoknak és abból kéne töltődnöd, nem abból, hogy a gyereked nélkül vagy. A felfogasodon, hozzaallasodon kéne valtoztatni. Nem kell görcsösen ragaszkodni semmihez, rugalmasnak kell lenni. Meglatni a szépet és töltődni ebből. Ja és több szex. Feszültség levezetés. Panaszkodas helyett, a saját lábadra állni és úgy alakítani az életedet ahogy neked és a családodnak jó. Jelenleg a férjed kap egy hazisarkanyt, akinek sose jó semmi, a gyerekeid pedig egy olyan anyát akin érződik, hogy elege van belőlük. Tükröt tartanak.

2022. okt. 10. 17:09
 24/35 anonim ***** válasza:
85%

Akik ezt olvassák, azok tanuljanak belőle.

Sokan szülnek második gyereket úgy, hogy egyedül vannak, még férj sincs és utána beleszakadnak.

Mert kell a kettő még ha beledöglenek is.

Ne haragudj, segíteni azt nem tudok, mert nekem egy van és egy is lesz, pont azért, hogy ne jussak oda ahova te.

Csak azért írtam ezt le, hogy kezdjenek el gondolkozni is a nők, hogy annyi gyereket vállaljanak, amivel el is bírnak.

2022. okt. 10. 17:30
 25/35 anonim ***** válasza:
70%

Nem ertem az ilyet, jottel ide panaszkodni, adunk otletet,hogy hagyd ovodaban a nagyot, mert jobb helye lenne ott mint azt nezni delutan, hogy az anyja az ordito 1 evestol ki van.

Nem tetszik amit mondunk, akkor mit akarsz? Menjunk ingyen bebiszitternek ? Old meg ! En is megoldottam egyedulallo anyakent.

2022. okt. 10. 17:52
 26/35 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Akkor fuss neki megegyszer. Irtam, hogy az elsővek minden happy volt. Simán bírtam barmit. Ezért is mertünk masodikat vállalni.

Amíg csak 1 jófej baba volt, hinnan a bánatból tudhattam volna, 2vel milyen az élet?!

Mostmár mit csinaljak. Tegyem a kicsit a templom lépcsőre?!

2022. okt. 10. 18:10
 27/35 anonim ***** válasza:
77%

Es mi mit csinaljunk?? Ma is megoldja.

Hagy ovodaba

Add bolcsodebe

Hivj bebiszittert

Valtson a ferjed munkat

Egyik se tetszik, csak hisztizel, hogy de neked milyen nehez. Senki nem kert ra, hogy szulj meg egyet.

2022. okt. 10. 18:26
 28/35 anonim ***** válasza:
76%

Nekem is az első álom baba volt, mai napig iszonyat jó gyerek a maga 8 évével.

3 hetesen átaludta az éjszakát, sosem volt hasfájós, napközben nem sírt csak elnézelődött.

Ezek mellett sem mertem csak bő 5 év után tesót bevállalni pont ez miatt hogy ha sírós kétemberes baba lesz nem akarok belebolondulni otthon egyedül mert a férjem sokat dolgozik, így napközben kilőve a segítség.

Most 2 éves a kicsi, egy tündér de így is minimum 1 év még mire azt mondanám hogy jöhet a tesó.

Mindenki más beállítottságú de én tudom magamról hogy nem tudnék sokfelé szakadni és egyszerre foglalkozni egy kicsivel és egy picivel.

Ezt is bele kellett volna kalkulálni a gyerekvállalásba.

2022. okt. 10. 19:31
 29/35 anonim ***** válasza:
79%

"A férj dolgozzon kevesebbet (...) le se írjátok kérlek, ezek egyik sem fér bele"

Tudom, utólag könnyű mondani, meg sok értelme sincs, de: ha tudtátok, hogy a két gyerekkel majd úgy tudtok megélni, hogy a férjed aludni jár haza, miért kellett a második gyerek?

Mert ha a kicsi is könnyű baba lenne, akkor sem élet, hogy apukának így kelljen élni, és a gyerekeinek így kell felnőni (arról nem beszélve, hogy te meg ott maradsz érdemi segítség nélkül).

Ezért kellett volna elengedni a 2 gyerek álmot, vagy legalábbis a kis korkülönbséges dolgot, aztán később megláttátok volna.

Olyan rémes látni ismerősi körben is, hogy egyesek ezt nevezik családi életnek. Ez nem jó így.

2022. okt. 10. 20:16
 30/35 A kérdező kommentje:

30!

Ismered az élethelyzetünket?! Hogy miért és mióta dolgozik ennyit?!

Akkor miért ítélkezel?!

Elmondom, csak a te kedvedért. Férjem vállalkozó. Igy kb 1évvel ezelöttig maga osztotta be az idejét, sokat volt itthon. Problémás terhességem volt, rengeteget segített.

De aztán kopogtatott a nav. A drága exkönyvelő elcseszerintett valamit. 3milliót fizethetünk miatta. Van rá 1.5 évünk. Ezt mind szülés elött 2 héttel tudtuk meg. Ha ez a gebasz nem lenne, vigan itthon lehetne, hisz ha hiszed ha nem, nem munkamániás. Így van még fél éve így, ha akarjuk ha nem.

Mellette 1.5 éve vettük a házunkat. Mivel hitelbe nem megyünk bele, úgy ujjutjuk ahogy tudjuk. Hogy haladjunk is, ahhoz is pénz kell.

Te könnyen ítélkezel mások felett úgy, hogy foggalmad sincs, hogy élünk.

2022. okt. 10. 20:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!