Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak, ha ugy érzem...

Mit csináljak, ha ugy érzem kiégtem és nem bírom tovább?

Figyelt kérdés

Mindig is 2 gyereket akartunk kis korkülönbséggel.

Fiunk áldott jó csecsemő volt. Nem volt olyan,amit ne lehetett volna elintezni vele. Sosem sírt. Tényleg egy főnyeremény volt. Így nagyonhamar belevágtunk a tesó projektbe. 2.5év lett a gyerekek közt.

A lányunk vele szembe maga a hisztéria. Most lett 1 éves. Katasztrófa volt ez az 1 év. Úgy érzem, most jutottam el oda, hogy feladom. De fel sem tudom adni, mert mi lenne velük...

Segitségem semmi. Férjemmel vagyunk ketten. Pontosabban férjem kb aludni jár haza, majd még itthon is dolgozik, így gyakorlatilag 90%ban az enyémek a gyerekek.

Reggel 6kor kelés. A nagy délig oviban, addig a kicsivel megcsinálom amit kell itthon. A délután maga lehetne a pihenés. Helyette a kicsi addigra átszellemül, ordít mindenen. A nagy dackorszak. Mindenen lázad, mindenen kiakad.

Ha a kicsivel játszok, a nagy szenved. Ha a naggyal jatszok, a kicsi ordít. Ha közös játekot akarok egyiknek sem tetszik, mind a kettő szenved. Nem tudok 2 fele szakadni. Másból sem áll a délutánunk, mint felváltva hisztiznek, szenvednek. Kb minden délutanra átmegyek egy bőgő házisárkányba.

Este elalszanak, utana tudok megnyugodni, kikapcsolni agyilag. Emiatt el sem tudok aludni idöben. Éjjel a kicsi szamtalanszor kel. Születése óta. Elfáradtam ebben is. Éjjel ha meghallom hogy sír, szivem szerint kifutnék a világból már.

Most az elmúlt éjjel pl 4 órát aludtam összesen.

Fizikailag is és lelkileg is kivagyok.

Emellett bánt, hogy nincs életem. A barátaim külföldön. Rokonokkal megromlott a viszony. Én aki mindig pörögtem, mászkáltam, mára egy itthon ülő idegroncs lettem. Mindenki szépen eltűnt mellőlem.

Egyszerűen mar kilátástalannak látom az életem, beszippantott az anyaszerep és ez minden formában kiégetett.

(A férj dolgozzon kevesebbet, fizessünk bébicsőszt, járjak baba mama klubokba tippeket le se írjátok kérlek, ezek egyik sem fér bele).

2022. okt. 10. 13:57
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem a kicsinek nagyon kevés a délután egy óra alvás. Írod hogy éjjel sem alszik jól, szerintem ő is kimerült delutánra, azért hisztizik állandóan. Próbáld meg még napközben 2szer altatni. Kisfiam 2 éves, de fél 1-nél tovább nem bír fent lenni, addigra kifárad. Pedig ő éjjel is alszik. A kislányom is olyan fáradt lehet mint te. Férjed csak van valamikor otthon, akkor pihenj, nem muszáj aludni, vagy kapcsolj ki, menj el sétálni, vagy küldd el őket, addig te nézz sorozatot, tévézz, netezz, olvass, kézimunkázz, amit kedvelsz. Igenis a férjednek sem csak az a dolga hogy pénzt keres. Férjem is sokat dolgozik, este jár haza de hétvégén számítható rá és este ő fürdet.

Sajnos csak magadon tudsz segíteni, rá kell jönnöd hogyan.

2022. okt. 10. 15:03
 12/35 anonim ***** válasza:
79%
Amíg görcsösen ragaszkodsz ahhoz h nálatok senki sem tud aludni, és otthon együtt idegesen lenni az egyetlen megoldás addig nem lesz jobb. Nem kell minket győzködni. Mi leírtuk hogy tudnál javítani a helyzeten, innentől rajtad áll a dolog hogy megprobálkozol változtatni, vagy marad minden így és legalább lehet panaszkodni.
2022. okt. 10. 15:10
 13/35 A kérdező kommentje:

2 éves kora óta nem alszik délben. Nem szeretném semmilyen körülmenyek közt otthagyni tovább. A kicsi nem azért nem alszik, mert túlpörög, hanem mert fogzik. Ennyire ismerem a gyerekeimet, látom rajtuk, hogy nem ez a probléma.

A kioktatást meg köszi...

2022. okt. 10. 15:20
 14/35 anonim ***** válasza:
72%

Senki sem alszik,amikor lehetne te akkor sem tudsz. És éjjel mindenki fent van mert nem alszik senki.

Csoda ,hogy mèg talpon vagytok 😀

Viccet félre téve , nagyobb gyerek marad az oviban,ott alszik. Felkel ,szépen meguzsonnázik ,játszik kicsit a többiekkel ,te pedig mész érte a kicsivel délután.

Minden problémára van kifogás ,is lehetne mondani. Vagy minden problémára van megoldás , csak szép sorjában.. Utána jöhet a többi. Apa át veszi este a 2 gyereket amíg te leguritasz egy nyugi felest és elkészíted közben a vacsorát. Ez idő alatt meghallgatod 2x a kedvenc számodat. A gyerekek pizsamában ,lefurodve várják a kész vacsorát. Jöhet a fogmosás ,esti mese, alvás. És így tovább. Menjetek napközben sétálni ,kirándulni. Ez is hozzájárul az esti jobb alváshoz.

2022. okt. 10. 15:24
 15/35 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem alszik az ovis délután ,ez nem azt jelenti ,hogy ne maradhatna ,a pihenés akkor is pihenés. Még ha csak csendes pihenés is az. Nyitott szemmel ,bámulva a plafont. Kisebbek az ingerek ,csend van. Kicsit fejben le tud ereszteni a nagy délutáni nyüzsgès előtt.

Inkább bölcsibe adnád az egy éves gyereket ,minthogy a nagy maradna 2,3 órával többet ? Ezt a fajta logikát nem értem....

Dolgozni ? Ne viccelj. Ebbe is kész káosz van, pedig csak egy hétköznapi "egyszerű " rutin kéne felállítani ?!

2022. okt. 10. 15:27
 16/35 anonim ***** válasza:
87%
Igazából bármit írtunk eddig , neked semmi nem tetszett. Valójában csak veszekedni jöttél ide, nem is tanácsért, mert az egyik sem tetszik. Mindent jól csinálsz, senki nem álmos, akkor mi a gond?! Milyen tanács tetszene?
2022. okt. 10. 15:28
 17/35 anonim ***** válasza:
73%
Értem h ragaszkodsz ehhez, de leírod h idegroncs vagy. Egy gyereknek nem egy idegroncs kell aki állandóan mellette van, hanem egy jól funkcionáló nyugodt anya aki nehanem baj ha távol van de az alatt legalább feltöltődni. Rosszul csinálod így
2022. okt. 10. 15:28
 18/35 anonim ***** válasza:
79%

Bocsi ,hogy kicsit nyers voltam. Sajna én ilyen vagyok.

Tudom ,hogy nem egyszerű ,de apró lépésekkel változtatni kell. És nem csak neked 😉

2022. okt. 10. 15:29
 19/35 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem senki nem kioktatni akart, hanem tök jó tanácsokat kaptál.

Leírtad az elején, hogy milyen lehetőségek kizárva, itt pedig írtak pár variációt, ami könnyíthetne a napokon.

Én sem tudom elképzelni, milyen megoldás lehetne még.

Gondolom bedilizni meg antidepresszánsokat szedni nem akarsz a végére...

2022. okt. 10. 15:59
 20/35 NTBS ***** válasza:
39%
Kérj segítséget a környezetedtől. Illetve ovi, bölcsi, ameddig lehet.
2022. okt. 10. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!