Mit csináljak, ha ugy érzem kiégtem és nem bírom tovább?
Mindig is 2 gyereket akartunk kis korkülönbséggel.
Fiunk áldott jó csecsemő volt. Nem volt olyan,amit ne lehetett volna elintezni vele. Sosem sírt. Tényleg egy főnyeremény volt. Így nagyonhamar belevágtunk a tesó projektbe. 2.5év lett a gyerekek közt.
A lányunk vele szembe maga a hisztéria. Most lett 1 éves. Katasztrófa volt ez az 1 év. Úgy érzem, most jutottam el oda, hogy feladom. De fel sem tudom adni, mert mi lenne velük...
Segitségem semmi. Férjemmel vagyunk ketten. Pontosabban férjem kb aludni jár haza, majd még itthon is dolgozik, így gyakorlatilag 90%ban az enyémek a gyerekek.
Reggel 6kor kelés. A nagy délig oviban, addig a kicsivel megcsinálom amit kell itthon. A délután maga lehetne a pihenés. Helyette a kicsi addigra átszellemül, ordít mindenen. A nagy dackorszak. Mindenen lázad, mindenen kiakad.
Ha a kicsivel játszok, a nagy szenved. Ha a naggyal jatszok, a kicsi ordít. Ha közös játekot akarok egyiknek sem tetszik, mind a kettő szenved. Nem tudok 2 fele szakadni. Másból sem áll a délutánunk, mint felváltva hisztiznek, szenvednek. Kb minden délutanra átmegyek egy bőgő házisárkányba.
Este elalszanak, utana tudok megnyugodni, kikapcsolni agyilag. Emiatt el sem tudok aludni idöben. Éjjel a kicsi szamtalanszor kel. Születése óta. Elfáradtam ebben is. Éjjel ha meghallom hogy sír, szivem szerint kifutnék a világból már.
Most az elmúlt éjjel pl 4 órát aludtam összesen.
Fizikailag is és lelkileg is kivagyok.
Emellett bánt, hogy nincs életem. A barátaim külföldön. Rokonokkal megromlott a viszony. Én aki mindig pörögtem, mászkáltam, mára egy itthon ülő idegroncs lettem. Mindenki szépen eltűnt mellőlem.
Egyszerűen mar kilátástalannak látom az életem, beszippantott az anyaszerep és ez minden formában kiégetett.
(A férj dolgozzon kevesebbet, fizessünk bébicsőszt, járjak baba mama klubokba tippeket le se írjátok kérlek, ezek egyik sem fér bele).
Lepj be a szüles utani depresszio csoportba. Nagyon sokat segitett nekem a csoport.
Nincs lehetöseg ki menni a termeszetbe a gyerekekkel? Parkba vagy ide oda. Hasonlo koru gyerekekkel esetleg baratkozni
Nagy menjen oviba délután 15ig. Amíg a kicsi alszik délben te is aludj, 20 perc is feltölt ha napközben sikerül kicsit ledőlni. Ezt az időszakot csak kibekkelni lehet
Az alvás az egyedüli ami megold sokminden, mert ha te is pihentebb vagy, akkor annyira ideges se leszel attól h feszkó van, az meg lesz sok.
Tudom h nehéz aludni, se időben nem fér bele, se elaludni nem tudsz ha lehetne, de próbálkozni kell.
A nagyobbat nyugodtan hagyhatod oviba délutánig. Nem kell ebéd időben hazahoznod.
Én pontosan így csináltam. Kislányomèrt mentem fel 1 kor. Pont az az időpont amikor a kisfiam ebédelt és kellett volna az alvás. Nagyon nyűgös volt. Emiatt én is. Hazahoztam a kislányomat és így már hárman voltunk ebéd után nagyon nyugosek és fáradtak 😅
Kín szenvedés volt aludni vinni őket. Későn feküdtek délután , emiatt későn keltek. Az esti rutin csúszott. Mindenki hisztis. Másnap korán kelés.
Na ez ment talán 1 hónapig. Aztán a kislányom szépen ott aludt az oviba. Ez idő alatt én szèpen megebèdeltettem a fiam. Letettem aludni. Vagy aludtam én is vele együtt. Vagy addig befejeztem a dolgaimat.
Felkeltünk ,mindenki happy ,mindenki kipihent , indulás a nagyèrt az oviba ☺️
Ez nagyon nagyon sokat számít.
Nagyon sok időt legyetek kint a szabadban. Hihetetlen mennyit számít! Neked is iszonyú jót tesz majd.
A férjed mikor hazaér , igenis vegye ki a kezedből a 2 gyereket. Legalább egy fürdés erejéig.
Ez is sokat segít. Hétvége meg nyilván közös program. Mindent is együtt.
Sok mindent írnék , de előbb próbáld meg azt ,hogy a "nagy" maradjon az oviba pihenni,ebéd után. Máris észre fogod venni ,hogy jobb lesz.
A nagy idén ebéd utan jár haza, nem szeretném, ha tovább maradna. Ugy is nagy a féltékenység, hogy a kicsi itthon, ő meg oviban.
Bölcsin gondolkodtunk, hogy a kicsi menjen, én meg vissza dolgozni. De 1 az, hogy nem vették be, mert még kicsi, kell a nagyobbaknak a hely. A másik, ha az itthonlétbe kipurcanok, ilyen éjszakázasok mellett dolgozni, el sem tudom képzelni. Csaladi napközi legközelebb 30km-re van tőlünk egyébként.
A kicsi délelött nem alszik. 2kor alszik össz vissz 1 óráty de akkor már itthon a nagy is, aki nem alszik nappal.
Én nappal ha agyonütnek sem tudok aludni.
Ez a depressziós csoport a facebookon van? Illetve szülés utan 1 évvel is kijöhet?
A 3y5 évesnek kellene még az alvás délben. A fiam otthon nem aludt 2,5 éves kora óta de az oviban a mai napig alszik, nagycsoportos most.
Pedig ez az egyetlen ésszerű megoldás, ha az oviban maradnak. Nem attól a 3 órától van testvér féltékenység, amit pluszban az oviban tölt
Ismerkedj a környezetedben lévő anyukákkal. Én facebookra írtam ki hirdetést, és a szomszéd kisvárosban ismerősön keresztül találtam társaságot, akivel adott esetben oda-vissza be tudjátok egymás gyerekeit vállalni, vagy pótnagyit keresni a környéken, akár hirdetés útján.
A nagyot, ahogy írják, tovább benthagyni.
A dackorszak 3 éves korra javulni fog, az még fél év, de nem egyszerre, hanem fokozatosan, tehát innen könnyebb lesz, ha nem is egyik napról a másikra.
A kicsinél járj utána, hogy miért ébred ennyit (tudom, lehet normális is, de nem biztos, hogy az, nálunk nagy orrmandula volt a gond, nem kapott rendesen levegőt, ezt elég egyszerűen le lehet tesztelni, meg kell nézni, hogy orrcseppel jobban alszik-e). Az alvásért mindent elkövetni, ha kell, magad mellé venni, ha még nem ott alszik.
Ha azt kommunikálod a nagy felé hogy az oviban kell maradni mint a többi csoporttársának és így is gondolod hogy a helye akkor megszokja. Ha kétely van benned, azt megéri.
A lehető legrosszabb megoldás hogy visszamész dolgozni kimerülve. A 3,5 évesnek ovira van szüksége, az 1 évesnek az anyjára otthon.
A fiam a legjobban az oviban a délutáni alvás utáni udvari szabad játékot szereti, jól lefárasztja magát, szaladgálnak, baratkoznak. Neki ez kell, nem az hogy ebéd után egyből egy nyűgös helyzetbe kerüljön bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!