Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 éves fiam csak a nasikat...

6 éves fiam csak a nasikat hajlandó enni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tehát chipset, kekszet, csokit, joghurtot, gumicukrot. Emellett még pékárukat magában, ürrsen. Mást semmit!!! Tehát nuku gyümölcs, zöldség, felvágott, főtt étel. Az oviban is ezt csinálja. Mit tegyek? Ez így nem maradhat! Már azért könyörög, hogy hagy vigyen be egy zacskó csipszet az oviba mert éhes. Itt vettem észre, hogy nagy a baj! Hogy szoktassam le erről!
2022. szept. 21. 16:20
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
91%
Nem,az enyémek amúgy soha nem válogattak.5-en vannak.A titok,hogy nem kötelező mindent szeretni,de nem lehet mindenre azt mondani,hogy ezt se meg azt se.Mi itthon ételre nem mondjuk,hogy az nem jó.Se én,se az apja.Mondok példát.Én a halon,és a spenóton kívül mindent megeszek,a férjem egyedül a meggyszósztól van teljesen ki.Ettől függetlenül csinálok spenótot is,és mikor azt mondja a gyerek,hogy ez finom, helyeselek,és megbeszéljük,hogy egészséges is.Én olyankor sóskát eszek,de ha valaki éppen inkább azt enné, akkor persze ehet,de olyan nincs,hogy se ez,se az,mert ezzel az erővel főzhetnék naponta 7 félét.A gyerekeknek is megvan,hogy mi az,amit annyira nem szeretnek,hogy meg sem bírják enni,azt nem eröltetem soha,olyankor van más,de olyan nincs,hogy 2 féléből egyiket se,meg még a hűtőben sem talál olyat amit megenne.Nasi meg van,de nem rendes étel helyett.A lényeg,hogy lehet olyan ami nem ízlik,azt nem kell megenni,de mindent nem lehet elutasítani,és ha még nem evett olyat, akkor meg kell kóstolni.Nasit tüntesd el otthonról egy darabig.
2022. szept. 21. 16:54
 12/33 anonim ***** válasza:
81%
Hát ez röhej. Te vagy a szülő, nem? Azt eszik, amit adsz neki. Az óvodában meg pláne a kutyát nem érdekli, hogy csak nasikat akar enni, úgyhogy ez szerintem megint a kamusunk újabb alkotása.
2022. szept. 21. 17:07
 13/33 anonim ***** válasza:
94%
Nasi vacsi után volt, nem helyette, nem evett nincs nasi
2022. szept. 21. 17:10
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj.. De igen alkalmatlan vagy!

Attól mert egy gyerek extra válogatós nem kell nasival zabáltatni..

Az én gyerekem iugr-ként született. Nehezen volt táplálható, fényevő volt. Még is normális ételek keretein belül engedtem válogatni.

2022. szept. 21. 17:17
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Ne adj neki semmi nasit. Tedd elé a normál ételt, ha nem eszik így járt. Ha éhes lesz megeszi a normális ételt is. Drasztikus megoldásnak tűnik, de ha nincs más?!
2022. szept. 21. 17:18
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom te vetted ezeket neki, nem? Akkor ki más lenne a hibás?

Meg kell vele beszélni, hogy normális étel után kaphat egy kis nasit, ha nem tetszik mehet minden nasi a kukába.

2022. szept. 21. 17:27
 17/33 A kérdező kommentje:
A nagymamák engedték meg neki a nyári szünetben, azóta csinálja.
2022. szept. 21. 17:42
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez érdekes, mert anyumnál is a gyerekeknek habzsi dőzsi van, mikor haza jövünk akkor meg tudják h vagy esznek normális kaját, aztán kaphatnak nasit, vagy nem esznek SEMMIT!!!

Szóval most fogod, elteszed a nasikat és megmondod h NINCS!

2022. szept. 21. 18:00
 19/33 anonim ***** válasza:
97%
Ok, de vége a nyárnak. Tedd ki az ételt! Nem eszik. Ok. A következő kajánál megint rendes étel van. Sír, hogy nasi kell, különben nem eszek? Ez csak fenyegetés. Egy idő után olyan éhes lesz, hogy enni fog kaját. Feltéve, ha nem gyengülsz el. Nekem mindig azt mondta a védőnő, hogy nem láttak még olyan gyereket éhenhalni, aki előtt kaja van. Egyszerű a képlet: ha nem adsz neki nasit = nem fog nasit enni = nagyon éhes lesz = kajálni fog
2022. szept. 21. 18:03
 20/33 anonim ***** válasza:
91%

Úgy, hogy nem kap. Elmondod, hogy nem kap, ott a kaja elötte. Ha nem eszik, hát nem eszik. Választhat, hogy leves vagy második. Nem muszáj minden szeretni, sem megenni. Ha ő nem eszik pl a borsófőzelékdt akkor kaphat csak húslevest, ha nem eszi a vajaskenyeret kaphat májkrémet stb de ennyi, a nasi nem választható.

Az éhenhaláshoz és legyengüléshet több kell, mint 1-2nap éhségsztrájk. Ha nagyon éhes valaki bármit megeszik 🤷🏼‍♀️ az életösztön ahogy írták erősebb ennél (hatalmas mentális erő/zavar kell ahoz, hogy valaki halálra éheztesse magát, az egy 6 évenek nincs, max extrém ritkán)

2022. szept. 21. 18:13
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!