Az ovi választásnak van később kihatása a suli választásra?
Ovi választás előtt állunk és nagyon jó a körzetes ovink az odajáró gyerekek szülei szerint, de van egy másik tábor, akinek "esze ágában sem volt" ide beíratni, mert... és felsorolnak egy csomó feltételezést érvként.
Egy erős érv, ami engem is elgondolkodtat az az, hogy később amúgyis más településre viszik suliba a gyereket, előnnyel indul, ha oda jár oviba is. Én nem igen látom, hogy sima önkormányzati (körzetes) ovik/sulik esetén milyen előnyről beszélhetünk, de nagyon érdekelne.
Suliba már semmiképpen nem szeretnénk, ha a helyi iskolába járna a lányunk, így nyilván piszkálja a fantáziámat, viszont konkrétumot senki nem fogalmaz meg.
Az igazság az, hogy kb. 30-40% a romák aránya a csoportokban, szóval értem én... viszont ők a normálisabb réteg, dolgozó szülők, max 2-3 gyerek, szépen beszélnek, stb. Engem ez nem tántorít el alapvetően. Suliból már csak egy van a városban, ők tipikus kistelepülés problémájával küzdenek. Aki teheti elviszi jobb suliba a gyerekét, akik maradnak, azok meg sok esetben sajnos borzasztóan leszakadnak, zömében kisebbség a rosszabb fajtából, tehát ennek nem szeretném kitenni a gyerekem. Visszagondolva mondjuk a saját gyerekkoromra, semmilyen előnye/hátránya nem volt annak, hogy milyen oviba jártam, szerettek, szerettem odajárni, ennyi. Mi kistesó miatt preferálnánk, ha helyben maradhatna a lányunk oviban, de nem minden áron. Szerintetek van ennek alapja?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!