Mit mondanál a kislányodnak, őt miért nem viszi sehová az apja,csak az öccsét?
"(1996/593. szám).
A kapcsolattartási jog szüneteltetése, megvonása, korlátozása, újraszabályozása
Az eljáró gyámhatóság, illetve bíróság a felróható magatartást tanúsító szülő korábban megállapított kapcsolattartási jogát – a gyermek érdekében, kérelemre – korlátozhatja, vagy megvonhatja, illetőleg e jog gyakorlásának szünetelését rendelheti el, ha a jogosított a jogával a gyermek, vagy a gyermeket nevelő személy sérelmére visszaél. A szülő kapcsolattartási jogának megvonására csak olyan súlyosan felróható magatartások miatt kerülhet sor, amelyek miatt a gyermek érdekét még a korlátozott kapcsolattartás is sértené (BH 1996/644.)."
Kérelmezni kell! Nekem elegem van belőled. Még most csöppentem bele a vitába, de nem csodálom hogy elváltak tőled. Elviselhetetlen a személyiséged.
Én törlöm is ezt a kérdést, mert csak felidegel hogy ennyire nem sikerül felfogni semmit. Visszlát, remélem a kislányod rendben lesz.
Kerdezo, komolyan, az egy dolog, hogy buta vagy, de még bunkó és beképzelt is a semmire.
A bíróság ige is ugrani fog erre. Az a dolga. Csupán lépni kellene, de az ugye idő, pénz és erőfeszítés kérdése. Meg minimális értelem is kellene hozzá, de az neked nincs. Hagyd is annyiban az egészet.Majd hordod a lányod pszichológushoz, mert depressziós lesz az apja miatt és megutálja majd az öccsét.
1. Ahhoz megvonják a láthatást komoly indok kell, és azt be is kell tudni bizonyítani.
2.Légy büszke magadra, hogy eltiltottad a gyerekeidtől az apjukat.
1. Nyilvánvalóan komoly indokolt volt. A tiéd is az lenne, ha foglalkoznak vele.
2. Igen, büszke vagyok rá, hogy az ő érdekeiket néztem, nem az apjukét.
"Csak ti olyan fogyatékosak vagytok hogy nem tudtok különbséget tenni jogi és nem jogi dolgok között. A láthatás jog, nem kötelesség."
Eleve ezen horkantva felröhögtem.
A másik... a jog szabályozza a láthatást.
A harmadik, megkérdik a gyereked, hogy apukád gyakran foglalkozik veled? Gyakran hagy ki? Mit csináltok együtt?
Vagy ha a gyerekeid érdekét néznéd akkor te is mondhatnád hogy az apjuk hónapok óta ignorálja a gyereket, szeretnéd jobban korlátozni a láthatást.
Sőt ha kérsz jogi tanácsot, lehet még ne adj isten egy ügyvédet is fizethetnél.
Utoljára csak annyit írnék, hogy nagyon durván kibújt a szög abból a bizonyos zsákból.
De mi ez a "nincs jogi tanácsadás" nálad?
Van jogi tanácsadás, fizetős is, de van ingyenes, pl ez Budapesten:
Google első oldal...
De fixen van ingyenes jogi tanácsadó nap a bíróságon, nálunk pl csütörtökönként.
Itt ha valami bajod van, akkor adnak jogi tanácsot, hogy lehet-e bármit tenni.
De lehet, hogy neked ez segítene többet:
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!