Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit mondanál a kislányodnak,...

Mit mondanál a kislányodnak, őt miért nem viszi sehová az apja,csak az öccsét?

Figyelt kérdés
Az exem a láthatásokkor mindig csak a kisfiúnkat viszi el, a lányunkat nem, mert mindig "fiús program" van. De a kislány már nem fogadja el ezt a kifogást, a hétvégén is sírt, hogy miért nem mehetett velük. Természetesen igyekszem kompenzálni őt, én is elvittem vidámparkba "csajos programra", de már előre félek a következő láthatástól, hogy mit fogok neki mondani.

2022. aug. 11. 14:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, ne hülyéskedj. Ne csak azon járjon az eszed, hogy mit mondj a kislánynak, hanem elsősorban azon, hogyan tudnád orvosolni ezt a helyzetet. Mi az, hogy nincs jogi tanácsadás? Jogász, ügyvéd véleményét kikérheted, meghallgathatod a tanácsaikat. De te azért nem teszel semmit, mert nem akarsz, holott a kislánynak nagyon rosszat fog tenni hosszú távon az apja viselkedése. Azt akarod, hogy önbizalomhiányossá váljon, kisebbrendűségi érzése legyen, azt tanulja meg, hogy kevesebbet ér az öccsénél, csak mert lány? A fiad meg azt a példát látja, hogy fiúként ő értékesebb, többet ér. Szerinted ez nem fogja gallyra vágni idővel a testvéri kapcsolatot? Neked is szemrehányást tehet később a lányod, amiért nem tettél semmit ez ellen. És jogosan mondhatja.

Ne légy nyuszi, se lusta, állj ki a lányodért.

2022. aug. 11. 19:56
 32/79 A kérdező kommentje:
Nincs "jogi tanács" ami kényszerít valakit arra amit nem akar. Szívesen.
2022. aug. 11. 20:07
 33/79 anonim ***** válasza:
70%
Arra van kogi tanács, hogy akkor nem láthatja a gyerekeket csak ha mindkettőt látja...
2022. aug. 11. 20:21
 34/79 A kérdező kommentje:
Linkeld már be ezt a törvénycikkelyt.
2022. aug. 11. 20:23
 35/79 anonim ***** válasza:
97%

Az a baj, hiába ajánljátok a jogi tanácsot, mert a gyermekláthatás egy privilégium az apának, nem kötelesség. Tehát úgy is dönthetne, hogy egyiket sem viszi.

Nyilvánvaló, hogy a kislány szempontjából ez borzalmasan káros, de jogi úton biztosan nem orvosolható.

Az apával nem hagynám annyiban a beszélgetést. Azzal vádol, hogy te beszéled tele a gyerek fejét? Én visszakérdeznék teljesen higgadtan: szerinte a kislánynak nincsenek érzései? Belegondolt valaha a gyerek helyébe, ő hogy élné ezt meg azt, hogy az apja mindig csak az öccsét viszi el, vele pedig nem akar semmi időt tölteni?

Egyszerűen nem engedném magam ilyen könnyen leszerelni, hogy még rám tereli át a felelősséget.

2022. aug. 11. 20:25
 36/79 anonim ***** válasza:
42%

Honnan tudod, hogy mire van meg mire nincs jogi tanács, te észkombájn? Semmit nem tudsz, csak mondod a hülyeségeidet. Először nem értettem egyet azokkal, akik azt írták, hogy asszisztálsz az exed viselkedéséhez, de most már igen, mert folyton csak kibúvókat keresel, beszólogatsz, gúnyolódsz azokkal, akik neked és a lányodnak próbálnak segíteni.

Kért ki hozzáértők véleményét arról, hogy mit tehetsz, ha jót akarsz a lányodnak.

2022. aug. 11. 20:26
 37/79 A kérdező kommentje:
Segítek: a hozzáértők véleménye szerint nem lehet kötelezni valakit arra amit nem akar. Ha szerinted igen akkor linkeld be a törvénycikkelyt. Szívesen segítettem.
2022. aug. 11. 20:37
 38/79 anonim ***** válasza:
54%

Na és kit kérdeztél, milyen hozzáértőt?

Arra pedig továbbra sem válaszolsz, hogy beszéltél-e már erről az exeddel. Mondtad neki, hogy lányt láthatóan megviseli, hogy ő nem mehet vele, az öccse pedig igen? Felvetetted, hogy mennyire káros hatással lesz ez a kislány lelki egészségére meg a két testvér kapcsolatára?

2022. aug. 11. 20:43
 39/79 A kérdező kommentje:

Olyat amilyet te kérdeztél.

A többit meg már leírtam egyszer, lapozz vissz.

2022. aug. 11. 20:46
 40/79 anonim ***** válasza:
43%
Reménytelen vagy, kérdező.
2022. aug. 11. 20:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!