Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyesek szerint miért baj, ha...

Egyesek szerint miért baj, ha egy gyerek nyaral?

Figyelt kérdés

3.5 eves gyerekem van. Idén is jöttünk 2 hetre tengerpartra nyaralni, epp itt vagyunk még

A sógornőm indulás előtt is többször "belém kötött", csak ezeket a megjegyzéseket teszi, pl "szegénynek hogy lesz ott meg a napirend" (ez a napirend az élete) meg "biztos fél idegen helyen majd" meg hasonlókat tud mondani..

Nem első nyaralásunk vele, voltunk már tavaly is tengerparton illetve 2*3 napot belföldön is.

Sosem volt semmi gond.

Repülőn ül normálisan, es szuperül erzi magát itt most is, egesz nap furdik homokozik, semmi baja

Mielőtt jöttünk egyik kollegám is hallottam, hogy mondta valakire, hogy kisgyerekkel minek nekiindulni és húzni a repülőn meg ide oda? Neki mondtam is,hogy jó előtt mondja mert mi is megyünk,nem szenvedni viszem..

Egyszerűen nem értem miért gondoljak többen hogy egy gyereknek a nyaralás kín...én sose láttam még ilyen boldognak a gyerekemet mint most itt. Miért hihetetlen az hogy egy gyerek is szeret nyaralni?

2022. júl. 24. 23:31
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
0%
27 itt egyedül te fikázol mindenki mást aki nem úgy csinálja mint ti.
2022. júl. 25. 10:17
 32/43 anonim ***** válasza:
0%
De milyen munkája van az ilyennek, hogy telik erre családdal? :D
2022. júl. 25. 10:22
 33/43 anonim ***** válasza:
83%
31, kezeltesd magad. Hol írta, hogy így kell??? Annyit írt, nem kellene mindenkit irigynek tartani azért, mert másképp csinál valamit.
2022. júl. 25. 10:24
 34/43 anonim ***** válasza:

Mi a középút vagyunk, mentünk velük pici koruktól, de közelre. A lányom nem bírta jól az utazást, meg mérsékelten rugalmas gyerek volt kicsinek, rémálmomban sem jutott eszembe, hogy lekocsikázzunk vele a horvát tengerpartig, mert borítékolható, hogy kiidegelt volna mindenkit odáig. Repülőtér, ahol késés nélkül is kb 2 órát várni kell? Ki van zárva. Szóval vele mentünk a Balatonra, ami 2 óra tőlünk, ebéd után indultunk, így nagyjából pont végigaludta az utat. Ott mindig nagyon jól érezte magát, imádta a nyaralást.

3 éves volt, mikor gondoltunk egy merészet, hogy na, most már egész nagy, akkor Horvátország. Elmondtuk neki előre, hogy szép tengerpartra megyünk, de messze van, sokat kell autózni, türelmesnek kell lennie. Éjszaka mentünk direkt, sokat volt ébren amúgy, de nem hisztizett egyáltalán, tök jól bírta. Ezután megint 3 év belföld következett, mert testvére született, vele se akartuk a hosszú utakat vállalni. Viszont a nyaralások neki is tetszettek, simán aludt a parton babakocsiban ebéd után, jól bírta. Most a kistesó 3 és fél éves, a nagy 7, Horvátországba megyünk. A nagy halványan emlékszik az előzőre, alig várja, hogy megint tengerhez menjünk. A kicsi nyilván azt sem tudja, mi az, de a nyaralást várja. Elmondtuk most is, hogy hosszú út, türelem, éjjel megyünk, aludhatnak. Reméljük a legjobbakat, a kicsi türelmesebb és nyugodtabb, mint a nővére volt, ha ő kibírta, neki sem lesz gond :)

Egyébként ja, kicsiként még kb. mindegy nekik, hol vannak, mi viszont szeretnénk tengerpartra menni, nem gondolnám, hogy ez annyira ördögtől való. A 7 évesem már érti a különbséget, ő nagyon boldog volt, hogy idén oda megyünk. Mindannyian nagyon várjuk, én például azt nem is értem, mikor jönnek olyanokkal, hogy gyerekkel a nyaralás nem nyaralás, mert ugyanazt csinálod, mint otthon. Hát szerintem nagyon nem így van, én jól érzem magam velük, és igenis tudok pihenni. Nem főzök, nem dolgozom, házimunka is minimális (kb. pakoljunk el magunk után), laza családi programok, szerintem tök jó. Napközben apjukkal felváltva hagyjuk egymást pihenni kicsit, este meg 9-re ugyis kipurcannak az egész napos élményektől, onnantól miénk a terep, kiülünk az erkélyre inni valamit, beszélgetünk, filmezünk stb.

2022. júl. 25. 10:25
 35/43 anonim ***** válasza:
79%

A mi a fenének? és az itthon is lehet strandolni, mondatok alapján. 😉

Ennyi erővel meg strandra se kell nenni. Minek? Ott a kiskád, vagy egy ilyen nyaralás árából kijön a medence meg a csúszda

2022. júl. 25. 10:38
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Minket meg sokan azért csesztetnek, hogy miért nem küldöld. Egész nyáron Balatpnon vannak, saját nyaraló, szerencsére a párommal közös vállalkozásban dolgozunk, így valamelyikönk mindig lent lehet velük. Nagyon sok itt nyaraló barátjuk van, egész myáron bandázhatnak a strandon, bicigliznek, eveznek, ha rossz idő van, millió program van akkor is. Városnézést hamar megunnák, a tenger érdekes lenne talán az első nap neki, de szerintem nyúznánakmár másnap, hogy menjünk vossza a Balatonra. Amúgy pedig a gyerwkek nagyon rugalmasok, semmi gond, ha külföldre mentek, a lényeg, hogy ti ott vagytok, az ad nekik biztonságot, nem a gyerekszobája.
2022. júl. 25. 10:45
 37/43 anonim ***** válasza:
96%
33. Még egyszer, hogy te is megértsd, ugyan nem nekem szólt a kommented, nem tart senki senkit irigynek, mert másképp gondolkozik. Az az irigy, aki folyamatosan fikázza más döntését, mert minek, meg itthon is lehetne ugyanaz. Nem, nem ugyanaz. De ha te jól érzed magad itthon és nem is akarsz külföldre menni, vagy nem teheted meg, de letojod más mit csinál nem vagy irigy. Ennyi.
2022. júl. 25. 10:49
 38/43 A kérdező kommentje:
#32 mármint kinek? Egy átlag tengerparti nyaralás nem drágább mint a Balaton. Azért ennyire nagyon sok embernek van penze, tele volt a budapesti gép is ide teljesen, és több magyar szót hallunk itt mint másmilyet. Alig van olyan ismerősöm aki ne lett volna idén tengerparton, nem egy olyan nagy dolog ez manapság. A férjem sima beosztott egy multinál irodában, én meg középvezető szintén multinál.
2022. júl. 25. 14:10
 39/43 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem sem extra, de most tényleg mindenki tart.

Aki azt mondja, hogy magad miatt nem mehettek, azzal ne foglalkozz. Nem irigy, hanem van egy elképzelt ideális anyaképe, és az valami mártír típus, akinek nincsenek igényei. Ha nekem fontos lenne, hogy nyaraljunk, és kibírnám a gyerek visítását/altatását/szégyent amiért üvölt már babaként vittem volna. Nekem alapból nem volt fontos, az idegeim nem bírják a nyafogás és sírást, így én megkíméltem magam. Szerintem nincs abban semmi rossz, ha te élvezed sírással és nehézségekkel együtt is, és nem viszitek túlzásba, csak évente párszor mentek. Annyit megtehet a gyerek is, hogy alkalmazkodjon. El nem fogod hanyagolni, és az ő igényei is fontosak többségben. Ha meg jól is viseli, irtó mázlista vagy, de tudd, hogy ez a ritkább, azért készülnek ki az emberek, mert a gyerekek nagyrészt mindenen üvöltenek, a legtöbb gyerek sírós, pláne 3-4 éves kor alatt.

Tele a budapesti gép, ez kb 100 ember a milliókból, gondolom érzed te is.. Ebben az országban nagyrészt szegények vannak és maréknyi gazdag, a középosztály nagyon vékony.

2022. júl. 25. 14:40
 40/43 anonim ***** válasza:
54%

14es, való igaz a gyerek attól lesz boldog ha egész nyáron az anyjáékat lesi a négy fal között, majd ősszel végighallgatja hogy az ovis, majd később az iskolatársai mennyi izgalmas helyen voltak.

Valóban, ez a boldogság alfája és omegája egy gyereknek. Főleg ha utána még jól ki is cikizik a többiek. Vágyhat valaki ennél többre?

2022. júl. 25. 17:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!