Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem tudják egyesek...

Miért nem tudják egyesek felfogni, hogy nem kell még egy gyerek, és miért akarnak sokan rábeszélni, hogy de kell még egy gyerek?

Figyelt kérdés
Van egy gyerekem. Világ életemben egy gyereket terveztünk. És pont. Erre mindenki jön azzal, hogy de hát kell a gyereknek testvér és szüljek még egyet, mert ha mi meghalunk, akkor ő egyedül lesz. Oké, tegyük fel megszülöm a második gyereket. Mi arra a garancia, hogy halálunk után ők áldott jó testvérek módjára össze fognak tartani? Semmi, mert attól, hogy testvérek, még nem jelenti azt, hogy ők majd jóba lesznek meg szeretni fogják egymást. Miért erőltetik folyton a "mindenkinek kell egy tesó" dolgot?
2020. szept. 12. 19:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
21%
Azért mert ez az igazság, az egykék nagyon egyedül maradnak. Jó ha van tesó. Nyilván garancia nincs rá, hogy szeretik majd egymást. De ha te amúgy nem akarsz akkor ki nem szarja le más mit mond?
2020. szept. 12. 19:40
 2/21 anonim ***** válasza:
26%

Én el sem tudom képzelni, mi a jó abban, hogy nincs valakinek testvére. A húgaimmal mindent meg tudok beszélni, az öcséim mindenben segítenek. Egyetlen barátság sem tudja ezt a kapcsolatot pótolni.

Szülőként is könnyebb egyébként, sokkal több időm van főzésre, vagy akár a férjemre, mert nem csak én tudom őket szórakoztatni, elvannak együtt. Csoda a kapcsolatuk, hatalmas élmény látni, mennyire szeretik egymást.

Ettől függetlenül egyetlen egyke gyermeket nevelő barátnőmnek sem mondanám, hogy szüljön még akármennyit, hiszen millió és egy oka lehet arra, hogy nem, kezdve ott, h akarnak, csak nem jön össze, folytatva az anyagiakkal vagy akár a kapcsolat minőségével.

2020. szept. 12. 19:46
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
Nekem is van testvérem mégsem mondanám hogy szülj még egy gyereket akkor is ha nem akarsz. Nem ettől lesz a gyerek lelki nyomorék.
2020. szept. 12. 19:48
 4/21 anonim ***** válasza:
24%

Az én tapasztalatom is az, hogy két gyerekkel - ha normálisan vannak nevelve - könnyebb, mint eggyel, és egy jó testvéri kapcsolat nagy szociális, érzelmi háló felnőttként.

De persze a te életed, neked kell dönteni, senkinek sincs joga beleszólni.

2020. szept. 12. 19:55
 5/21 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk szintén erőltetik. De mi nem akarunk még egyet. Egy bőven elég. Főleg a mai világban felelőtlen dolog több gyereket bevallani!!!

Leszarom ki mit mond! Még ki is oktatok mindenkit aki ezzel jön hogy "de hát kell még egy gyerek"

Menjen azt szuljon helyettem is! Majd az állam felneveli! A sok potyaleso csak a segélyek végett ellenek....

2020. szept. 12. 20:00
 6/21 anonim ***** válasza:
83%
Mi is egyet akarunk. De! Nekem két tesom van és jó hogy vannak. Viszont mi egynek tudunk mindent megadni anélkül hogy barmit nelkuloznunk kene. Ha nyerünk a lottón lehet teso, de addig nem 🤷🏼‍♀️
2020. szept. 12. 20:09
 7/21 anonim ***** válasza:
76%
Mi az hogy egyedül lesz? Az egy világi vadbarom, aki képes ilyet megfogalmazni. Mert neki nem lesz barátja/barátnője, ha úgy alakul házastársa, esetleg ha akarnak akkor gyereke?
2020. szept. 12. 20:37
 8/21 anonim ***** válasza:
79%

Én erre, hogy "de kell még egy gyerek", "kell kistesó" stb, mindig azt mondom: kinek kell?

Csak sajnos ez nem azt a reakciót váltja ki amit kéne, nem némul el senki a vagány beszólástól, hanem azt mondják, nekem, ill. a gyerekemnek kell. Na itt veszítem el általában a finom nőiességemet 😂😂

40N, egy db 8 éves gyerekkel 😉

2020. szept. 12. 20:42
 9/21 anonim ***** válasza:
88%

Garancia arra sincs, hogy ti előbb haltok meg, mint valamelyik gyereketek. Sajnos sok ilyen esetet tudok.

A férjemnek is meghalt a testvére, a szülei még élnek. Szóval ő is "egyedül" maradt, hiába volt testvére.

2020. szept. 12. 20:47
 10/21 anonim ***** válasza:
81%
Az ilyeneket úgy kell kezelni, hogy nem mész bele. Már elmondtad nekik, hogy mi a helyzet, nem? Hogy egy gyereket akarsz. Akkor részedről a dolog letudva. Én úgy csinálok, mintha nem hallanám meg és elkezdek totálisan másról beszélni. Pl. megkérdezem, mi a véleménye Augustus gazdaságpolitikájáról. Zavarba szoktak jönni.
2020. szept. 12. 20:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!