Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem tudják egyesek...

Miért nem tudják egyesek felfogni, hogy nem kell még egy gyerek, és miért akarnak sokan rábeszélni, hogy de kell még egy gyerek?

Figyelt kérdés
Van egy gyerekem. Világ életemben egy gyereket terveztünk. És pont. Erre mindenki jön azzal, hogy de hát kell a gyereknek testvér és szüljek még egyet, mert ha mi meghalunk, akkor ő egyedül lesz. Oké, tegyük fel megszülöm a második gyereket. Mi arra a garancia, hogy halálunk után ők áldott jó testvérek módjára össze fognak tartani? Semmi, mert attól, hogy testvérek, még nem jelenti azt, hogy ők majd jóba lesznek meg szeretni fogják egymást. Miért erőltetik folyton a "mindenkinek kell egy tesó" dolgot?
2020. szept. 12. 19:38
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
73%
Egyke vagyok, és én is csak egy gyereket szeretnék majd. Sokan sajnálkoznak ha megtudják, hogy jaj milyen rossz lehetett így felnőni, de én élveztem. Nem értem miért vannak így rákattanva a testvér témára sokan, én nagyrészt csak rossz testvéri viszonyokat látok magam körül. Tudjuk, a jelenlévők mindig kivételek. Szimplán bunkók az ilyen megmondóemberek, én sem kezdek el senkit sajnálni, hogy "jaj, nem volt rossz úgy felnőni, hogy nem csak te kaptál figyelmet? És ki volt a kedvenc, te vagy a testvéred? Szegény, akkor az örökségen is osztozni kell majd..." Ez kb ugyanaz a szint. Az egykéket lehet nyíltan sajnálni meg lenézni, a több gyerekes családban felnövőket nem. Pedig lehet, hogy sok szülő pont azzal szúr ki a gyerekével, hogy szül neki testvért.
2020. szept. 13. 14:24
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!