Egyesek miért gondolják, hogy beleszólásuk lehet a gyerek nevébe?
Nekem valahogy soha nem jutott eszembe egyik rokonomnak vagy barátnőmnek sem név tippeket adni, ha megkérdeztem és volt már nevük nagyszerű, ha nem akkor meg majd lesz.
Kicsit feláll a szőr a hátamon hogy egy általam nem túl kedvelt “mostoha” rokon csak úgy a semmiből megírta, hogy ő úgy gondolta, hogy ez legyen a gyerekünk neve mert milyen jól hangzik és akkor maradhatna a beceneve az AMINEK Ő BECÉZI és rajta kívül senki más. Megírtam először szépen, hogy miért nem tetszik a név, majd egy oké helyett elkezdett híres xy-okkal érvelni a név mellett.
Utána megírtam csúnyábban is, hogy majd mi eldöntjük.
Aláírom, hogy talán én reagálom túl, de nem az lenne ennek a módja, hogy előbb egyáltalán megkérdezi, hogy nekünk van e már név ötletünk?
Nektek fantasztikus rokonbeleszólós név sztorik? :)
Ha írt neked egy tippet, azzal nincs baj, a helyedben egyáltalán nem reagáltam volna erre, de föleg nem kezdtem volna vitatkozni meg veszekedni ezen.
Ha valaki terhes, rendszerint kap sok ötletet ismerösöktöl, rokonoktól meg félig idegenektöl is, értelmes ember elengedi a füle mellett, aki meg kevésbé az, az elkezd hözöngeni emiatt.
Na nekem anyós csinált hasonlót de leállitotam.Szandekosan egesz terhesegem alat nem arultam el a kislanyom nevet mer tudtam hogy lesznek okosak.Megszultem akkor elmondtuk mindenkinek.Erre anyos ugy elkezdte becezni a kislanyomat hogy agyverzest kaptam,es rengeteg rokonnak ugy becezte ok meg jotek latogatoba es ugy szolitotak(szepen megkertem ne becezgese igy mer utaljuk de o persze akkoris)aztan egyesevel szoltam minden rokonnak h ne hivjak igy mer ruheljuk,Szep keresztneve van amit nem kel becezni ugy hivjak,anyos aztan jol leletteremtve aztan abba hagyta(reszerol ez provokalas,izetlenseg volt mer megolte 9honapig a kivancsisag mivel nemtudta a nevet es o igy akart viszavagni)
A lenyeg szerintem nem reagalod tul es ne hadd magad,o a te gyereked lesz meg a ferjedde,nem mase.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!