Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyesek szerint miért baj, ha...

Egyesek szerint miért baj, ha egy gyerek nyaral?

Figyelt kérdés

3.5 eves gyerekem van. Idén is jöttünk 2 hetre tengerpartra nyaralni, epp itt vagyunk még

A sógornőm indulás előtt is többször "belém kötött", csak ezeket a megjegyzéseket teszi, pl "szegénynek hogy lesz ott meg a napirend" (ez a napirend az élete) meg "biztos fél idegen helyen majd" meg hasonlókat tud mondani..

Nem első nyaralásunk vele, voltunk már tavaly is tengerparton illetve 2*3 napot belföldön is.

Sosem volt semmi gond.

Repülőn ül normálisan, es szuperül erzi magát itt most is, egesz nap furdik homokozik, semmi baja

Mielőtt jöttünk egyik kollegám is hallottam, hogy mondta valakire, hogy kisgyerekkel minek nekiindulni és húzni a repülőn meg ide oda? Neki mondtam is,hogy jó előtt mondja mert mi is megyünk,nem szenvedni viszem..

Egyszerűen nem értem miért gondoljak többen hogy egy gyereknek a nyaralás kín...én sose láttam még ilyen boldognak a gyerekemet mint most itt. Miért hihetetlen az hogy egy gyerek is szeret nyaralni?

2022. júl. 24. 23:31
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
30%
Szuper nyaralás lehet, ha te a gyk-n lógsz közben, hogy a sógornőt szidd...
2022. júl. 25. 05:31
 12/43 anonim ***** válasza:
39%

10es igen joga van, de ahhoz nincs, hogy a saját gyerekét megfossza a nyaralástól.

Itt is tele az oldal olyan felelőtlen szülőkkel akik úgy vállalták be a gyereket hogy még évi 4-5 nap belföldi nyaralást se tudnak neki adni.

2022. júl. 25. 05:59
 13/43 anonim ***** válasza:
71%
Hát mert a repülőkön mindig van egy-két kisgyerek, aki végigsírja mindenki "örömére".
2022. júl. 25. 06:01
 14/43 anonim ***** válasza:
38%

12, szerinted a nyaralástól lesz boldog a gyerek, jó a családi élet?

Ugyan...

2022. júl. 25. 06:04
 15/43 anonim ***** válasza:
76%
A gyerek a te viselkedésed veszi át. Ha izgatott vagy a nyaralás miatt, ő is az lesz. Ha feszengsz az OCD-d miatt a gyerek is feszült lesz. Mi imádunk utazni, a gyerek is imádja. Mindig várja, sokat beszél róla, imád repülni stb. Ha a gyereknek rossz lenne akkor nem mennénk vagy megoldanánk máshogy, de erről szó sincs.
2022. júl. 25. 06:46
 16/43 anonim ***** válasza:
81%

Hagyd a hülyeséget 15ös. Tudod hogy vártam, hogy lemenjünk a rokohonkhoz, van ott vagy 5 kiéhezett felnőtt uncsitesó, aki majd dajkálja nekem ingyen egy kicsit. Azért is mentünk olyan korán, párhónapos volt, előtte sokat jártam hozzájuk, évi 4-5x, olyan volt, mintha a második otthonomba tértem volna meg, én örültem. A gyerek nem akart aludni. Nem az én szorongásomtól, az üvöltésén kívül tök jól éreztem magam. Ringatta ott mindenki, én is, egyiknek se sikerült..

Aztán kb két évre rá Balaton, sokat jártam régen is, nem aludni mentünk, viszonylag közel van, reggel le, este fel, hogy ne legyen gond alvással. És ment a nyafogás, a hiszti, hogy be van zárva egy törölközőre, és mennyi baja van a vízzel meg nem akar enni semmit abból, ami volt, vizes volt rajta a fürdőpelus, nem rakhattam le a kezemből a vízbe(Ami amúgy térd alá ért jóval, tehát neki kb combig, nem tetszett neki az iszapos alja)

3,5-4 évesen volt először strandon, az jobb volt, csak a krémezést nem bírta, és mikor kiokoskodtam, hogy akkor uszoda legyen, ott nem kell lekenni, akkor lett jó. Most is volt balatonon, hogy nem megy a hínáros részbe, mert az undi, meg nem rakja a fejét a vízbe, mert ez "élővíz" meg amúgyis talált döglött halat, neki ez nem kell.. De legalább már nem sírva üvölt és nem hisztizik hangosan és nem kell nyugtatgatnom, csak ráhagyom, hogy felőlem..:) Így nem érdekel, ez már a vállalható kategória, elmondja mi van, csendben túllép rajta, önállóan közlekedik a víz és a türcsi között. Erre 4-5 éves koráig nem volt képes. Nem csak a kényszeresek gyerekei üvöltenek kicsinek, de az övék is. Ráadásul én nagyon vártam az afrikai utat, mikor nagyon sírtam a repcsin a fájdalomtól, és 13 körül voltam, az már nem hisztis kategória. Nekem hullámvasúton és néha buszon/autón is "bedugul" a fülem, ha olyan az út, meg frontkor is fáj a fejem. Érzékeny vagyok a nyomásváltozásra, biztos kevésbé strapabíróak az érfalaim. Ha a gyereknél ez lenne, inkább nagyobbként legyen, mint kisebbnél.

2022. júl. 25. 07:25
 17/43 anonim ***** válasza:
100%

Mi is visszük a gyereket nyaralni magunkkal, belföld-külföld, sokfelé volt már, pedig csak most lesz a héten 2 éves. Repültünk is, féltem tőle nagyon, de imádta, még az átszállásnál a várakozás is teljesen jól telt, pedig az bőven az alvásidejében volt, de nem nyűgösködött, pedig amúgy szokott. Nekünk teljesen jó élmény volt minden ilyen utazás, sosem bántam meg.

Viszont az tény, hogy neki ilyen kicsiként még pont olyan jó élmény elmenni Cipruson homokozni a tengerpartra meg Horvátországban a kavicsokat dobálni a vízbe, mint Balatonon pancsolni vagy a Lupa tónál játszani esetleg a nagymamával a kerti medencében fürdőzni. Szóval amikor én megkapom ezt a kérdést (mellékelve azzal a megjegyzéssel, hogy hát a gyerek úgyse fog rá még emlékezni, minek neki ilyen nagy élmény), akkor őszintén elmondom, hogy nekünk kell a nyaralás, mi igényeljük a tengerpartot meg a külföldet meg a mindent, a gyerek meg jön velünk, mert ő meg hozzánk tartozik és neki minden jó, amit együtt csinálhatunk.

2022. júl. 25. 07:28
 18/43 A kérdező kommentje:

Igen, a repülés sem biztos hogy probléma mentes, de nekem még mindig jobb 1.5 órát repülni mint 10 órát autóban ülni, azt kevésbé bírná szerintem. De szerencsére most idefelé semmi sem volt, egyetlen perc késés nélkül indult.

Amúgy kérdeztem őket, sógornőmnek is az a válasz, hogy szegény gyereknek otthon a legjobb, biztonságban,ott tud aludni is időre, ha nagy ritkán viszi valahova a gyerekét ott is azt látja fél meg szerinte nem való ekkora gyereknek a járkálás. Neki 4 évese van. Mondtam is neki hogy de ha sose viszed sehova (még csak otthon se viszik semmi programra is, néha a játszótér és ennyi) akkor nem is tudja megszokni. Úgy értem a sehovát, hogy óvodán és játszótéren kívül még sose járt kb sehol, boltba is nélküle megy, játszóházba esetleg egy kis állatfarmra vagy akárhova se vitték még el

2022. júl. 25. 07:31
 19/43 A kérdező kommentje:

#11 Csak azert jutott eszembe mert tegnap este is rámírt, hogy na mi van,hogy bírja? Biztos azt hitte írom hogy katasztrófa..

Gyakorizni bárhol lehet, nyilván nyaralás alatt se 0-24 mész fel le :D

Este reggel felnézek.

2022. júl. 25. 07:41
 20/43 anonim ***** válasza:
91%

Az alaphelyzet az, hogy nem minden gyerek egyforma. Ha a beszélgető partner gyereke nyugodt, érdeklődő, totál problémamentes jelenség, simán megy vele nyaralnimes nem érti, másnak mi ezzel a gondja. Ha viszont a gyerek nyűgös, nyugtalan típus, nem szereti a változásokat, nem fogja megerteni, miért akarod magaddal vonszolni bárhova is.

Az én gyerekem 8 éves volt, amikor először utaztunk messzebbre. 2 oras repülő út, tehát nem kell bele halni. Neki azért majdnem sikerült. Egy 2 éves nem nyavalyog, hisztizik annyit, amennyit neki sikerült az alatt az idő alatt. Éhes, szomjas, pisilni kell, ablak mellé akar ülni, nem akar ablak mellé ülni, ezt a játékot akarja, azt a jatokot akarja, stb., mindezt úgy 10 percenként, mellé téve, hogy mikor érünk már oda. Amikor megerkeztunk miért esik az eső, miért nincs magyar mese a tv-ben, ő nem akar abban az ágyban aludni, ő nem akar a másikban se, ki akar menni játszani, nem akar kimenni jatszani, éhes, nem éhes, úszni akar, nem akar....Hát minden volt, csak jó élmény nem.

2022. júl. 25. 07:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!