Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egyesek szerint miért baj, ha...

Egyesek szerint miért baj, ha egy gyerek nyaral?

Figyelt kérdés

3.5 eves gyerekem van. Idén is jöttünk 2 hetre tengerpartra nyaralni, epp itt vagyunk még

A sógornőm indulás előtt is többször "belém kötött", csak ezeket a megjegyzéseket teszi, pl "szegénynek hogy lesz ott meg a napirend" (ez a napirend az élete) meg "biztos fél idegen helyen majd" meg hasonlókat tud mondani..

Nem első nyaralásunk vele, voltunk már tavaly is tengerparton illetve 2*3 napot belföldön is.

Sosem volt semmi gond.

Repülőn ül normálisan, es szuperül erzi magát itt most is, egesz nap furdik homokozik, semmi baja

Mielőtt jöttünk egyik kollegám is hallottam, hogy mondta valakire, hogy kisgyerekkel minek nekiindulni és húzni a repülőn meg ide oda? Neki mondtam is,hogy jó előtt mondja mert mi is megyünk,nem szenvedni viszem..

Egyszerűen nem értem miért gondoljak többen hogy egy gyereknek a nyaralás kín...én sose láttam még ilyen boldognak a gyerekemet mint most itt. Miért hihetetlen az hogy egy gyerek is szeret nyaralni?

2022. júl. 24. 23:31
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
85%
Mert irigyek. Napirendet lehet tartani a tengerparton is, amúgy sem gondolnám, hogy egy 3 évesnél ennek még ennyire szigorúnak kellene lenni. Mi egy 16 hónapossal voltunk, mindenki nagyon jól érezte magát, jövőre is megyünk.
2022. júl. 25. 07:45
 22/43 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó, én sem vittem bevásárolni, mert üvöltött, elszaladt, nyafogott, kimászott, hisztizett, ha tehettem otthon hagytam, de kiskorától hetente egyszer volt bevásárolni. Olyan 3,5 éves korára higgadt le annyira, hogy nem üvöltött mindig, ha baja volt. Ugyanez a többi dologra is. Nem a megszokás, hanem az idegrendszeri érés kellett neki, az idő, hogy lehiggadjon. Még 5 éves korig nem volt tökéletes, de utána tényleg csak irtó ritkán nyafogott/üvöltött. Új dolgoknál is, simán vett utána mindent elsőre. Ugye nyaralni nem jártunk, de 100 másik programon igen, amiről haza lehet érni estére, de akár annyi, hogy 3 évesen a taxiba kellett beszállni, de ő nem akart, már ez kiverte nála a biztosítékot(nálunk nincs kocsi), pedig akkoriban sűrűn jártunk taxival. Nem hozzászokás kérdése, hanem érettség kérdése. Vannak nyugis gyerekek, akikkel el tudom képzelni, hogy könnyű, és vannak vastag bőrű anyukák acélidegekkel, akiknek az üvöltés és hiszti semmi, nem tartozok közéjük, nekem is rossz ez, a gyereknek is, nem szivatom magunkat feleslegesen, mert még nem fontos neki, hogy Cipruson homokozzon(nekem sem, én nem szeretek utazni, de évente többször wellnessezünk a gyerek miatt, meg hetente járunk programra miatta). Jövőre már talán mindkettőnknek jó élmény lesz. Így hoteleknél is fogom a fejem, hogy ott a terülj terülj asztalkám, 5* szálloda, óriás svédasztal, és a gyerek üres rizst eszik, meg vajas kenyeret:)

Szóval nem a nyaraltatható szint, aki élvezi az életet és új élményekre vágyik.

2022. júl. 25. 07:45
 23/43 A kérdező kommentje:
#17 Amúgy ez igaz és jól is hangzik, de erre is megvan a válasz, én is visszakaptam, "ha neked ez a fontos minek kellett gyerek, miatta le kéne mondani , ezzel jár"
2022. júl. 25. 07:46
 24/43 anonim ***** válasza:
94%

1. Az irigység a legtöbb embernél vastagon benne van

2. Van, amikor a szülőnek nincs rá igénye, pénze, kapacitása stb. és ilyenkor mivel nem mennek, ki sem derül, hogy a gyerek hogy élne meg

3. Van, amikor a szülő menne, de a gyerek egyszerűen nem alkalmas rá, nehézkesen viseli az idegen helyet, utazást, máshol altatast.

Szerintem aki nekivág egy utazásnak tök mindegy, hogy külföld, belföld, repülő vagy autó, akkor fel kell készülni, hogy bármi történhet.autopalyan dugó, határon ellenőrzés, jaratkimaradas.ezt be kell vállalni.

2022. júl. 25. 07:50
 25/43 anonim ***** válasza:
52%

Szimpla irigység. Most mindenki azon aggódik h télen éhenhal, megfagy stb. Ti meg megtehetitek h nyaralni mentek külföldre repcsivel.

Vagy csak szimplán olyan gyerekük volt/van akivel nem lehetett.

Én tudtam az én gyerekemről h a repülő kilőve (2 órát ott dekkolni előtte stb) tuti nem bírta volna kicsiként. Autóval is csak a 2. évben mertünk nekivágni. Nagyon jó volt. Nem bántam meg. Pedig neki mindene volt a napirend még akkor.

Az ikrekkel viszont simán bevállalnék egy repülő utat is. Ők olyan típusok h tudom nem lenne probléma.

Idén sajna nem jutunk el. Szóval ém is irigykedem kicsit 😁

Jó nyaralást

2022. júl. 25. 08:12
 26/43 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is irigyek. Abban egy picit egyetértek, hogy idén nagyon szívás repülni, talán a kollégád erre értette (jóhiszemű vagyok) de hát ez van. Ha a Balatonra mentek és 4 órát álltok a dugóban akkor mindenki széttárja a karját, hogy hát ez van. Én tuti nem foglalkoznék velük. Ez a napirend dolog egyébként is a halálom. Nálunk is meg van hogy mi mit követ, hogy a gyerek tudjon mibe kapaszkodni, de ezt meg a világ bármely pontján meg lehet csinálni
2022. júl. 25. 08:28
 27/43 anonim ***** válasza:
41%

Nektek mindenki irigy...

Mi nem megyünk külföldre, pedig megtehetnénk. Mi a fenének? A gyerek max strandol, azt itthon is lehet. Nincs olyan része az országnak, ahonnan egy órán belül ne lenne elérhető bármi olyan hely, ahol a gyerek jól érzi magát. A repjegy, szállás árát inkább arra költjük, hogy több napot menjünk itthon.

Majd ha akkora lesz, hogy lehet vele egyéb programot csinálni, ha élvezi a városnézést, tud saját lábán kirándulni, akkor megyünk.

De azért irigynek tartani valakit, mert nem úgy csinàlja, ahogy ti???

2022. júl. 25. 08:48
 28/43 anonim ***** válasza:
0%
Te most csak dicsekedni jöttél, kedves kérdező.
2022. júl. 25. 09:03
 29/43 anonim ***** válasza:
97%
27. Dehogyis. Félre értetted. Az irigy, aki cseszegeti a kérdezőt, hogy minek menni nyaralni. Ha te a saját dolgoddal foglalkozol és jól érzed magad a Balatonon és nem vágysz külföldre az szuper és véletlenül sem vagy irigy. Az aki beszólogat, hogy milyen szar lesz külföldön az az. Amúgy én jobban érzem magam külföldön mint belföldön és az is fontos, nem csak hogy a gyereknek jó legyen.
2022. júl. 25. 09:31
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Húgom 2.5 éves korától sátoroztunk a Magas-Tátrában minden évben. A szüleim vitték a bilit is magukkal. Olyan kempingekben voltunk,hogy csak folyó hideg víz volt.

És jó volt,a legjobb volt. Reggel medvenyomokat számoltunk :)

Utána jött,mikor nagyobbak lettünk, Olaszország és Görögország tengerpartjai. Azt is imádtuk. Búvárkodtunk,polipot lestünk.

Egészen 20 éves koromig jártunk nyaralni hosszabb időre. Nagyon szép emlékek.

2022. júl. 25. 09:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!