Miért kell kihajszolni a gyerekeket?
"Nem állnak meg a lábukon"
Ha a te lányod 22 évesen heti egy napot dolgozva megáll a lábán, vagyis külön él, eltartja magát, akkor azért nézz utána mivel foglalkozik.
Majd a 20 éves osztálytalálkozó után summázz így, hogy nem tud megállni a lábán, nem tudnak párkapcsolatot folytatni stb stb. Rémisztő számomra, mikor egy felnőtt ember ilyen arroganciával és lenézéssel nyilatkozik másokról.
A történet meg itt sántítmár... Heti 1-2 óra magántanár + állami oktatási intézményi keretek között letolt nyelvórákból nem fog kipottyanni 3 felsőfokú nyelvvizsga. Hagyjuk. Ugyanúgy toltátok ti a lánykátokat, ahogy mindenki más.
És pont annyira áll a saját lábán, mint orbán ráchel...
Komolyan nem értem, hogy felnőtt embernek miért van szüksége ilyen kérdések kiírására? Mit vársz tőle? Dicséretet? Vagy jó érzés ekézni másokat? Vagy az még rosszabb, ha az egész kitalált/színezett maszlag...
Jajj annyi ilyen van. Nekem több ismerősöm van, akiknek már általánosban volt hármasuk, több SNIs gyerek, gyenge középsulik, szakközepek(meg vannak a jó tanuló/jó sportoló ismerőseim), teljesen vegyes a leosztás, ki mit csinál éppen, ki hol tart az életben. Akinek olyan rohadt mázlija volt, hogy valamihez tehetsége volt, és ezt felismerték, az továbbvitte és elhelyezkedett. Akinek jó kapcsolatai voltak(család), az is. Akinek szegényebb családja volt, és nem volt különösebb tehetsége, az szr munkát végez. A jó szómemória meg a magas IQ nem garantál semmit, csak jó tanulmányi eredményeket. Aki pl befutott, az már általános másodikban díszítgette a szobáját, mikor nekem le sem esett, hogy vannak szép-meg nem szép szobák. Most menő lakberendező. Aki jó sportoló volt, ott maradt a pályán, aki már másodikban másolta a CDket(akkor még menő volt, akkoriban jött ez be), az informatikus lett. Szóval az emberek megmaradtak az érdeklődési területükön, de jó tanulók, és rossz tanulók(a ti lányotok szerintem az volt, általánosban hármas nagyon ciki) különböző területeken kötöttek ki. Amúgy szerintem nem teljesítmény a sokat utazott:DD Nem tudom, hogy ez honnan jött neked, hogy ez teljesítmény, azt jelenti jó sok pénzt költöttetek vakációra az évek alatt. Az enyém meg járt 5 csillagos hotelben, pedig nyolc éves sincs, ugye milyen teljesítmény?:)
Biztos klassz, hogy lediplomázott és dolgozni fog, és nem a mekiben izzad, hanem azzal foglalkozik, amit szeret, de ez nagy mázli kérdése, nem a nevelésé. Olyan gyereketek volt, aki felismerte, mit szeret csinálni. A legtöbb embernek ilyen nincs. Pl nekem sincs. Rengeteg szabadidőm volt, mindenféle sportot és különórát kipróbáltam, alig kellett tanulnom, olyan könnyű volt kitűnőnek lenni, sokat játszottam, de fogalmam sincs. Szerint nincs tehetségem semmihez, nincs kifejezett érdeklődési területem. Sosem volt. Egy kicsit minden érdekel. Azt tudom, hogy gyorsabban jövök rá összefüggésekre(reál tárgyak) és gyorsabban tanulok meg szöveget, mint mások, de ezek jelentéktelen dolgok, csak suliban jól jöttek.
Semmi köze a szüleimnek ahhoz, hogy hol állok most az életben. Ahogy nézem a gyerekeinknél is így van, van a gyerekemnek olyan barátja, aki folyton rákattan valamire, és csak arról tud beszélni, hogy dínók, vagy párhónap múlva űrhajósok, vagy tengeri állatok, vagy van olyan, aki már 5 éve dínó rajongó, és ha lát valami dínósat kell neki és van az, aki csak "van". A gyerekem is ilyen, mindig az érdekli, ami épp a környezetében van, kifejezetten meg semmi. A jó szómemóriát bukta a génlottón, hiába olvastam neki azóta, hogy megszületett.., így nem villog a suliban, ezért kell vele sokat tanulni. Nem kell a kitűnő, de elvárom, hogy értse az anyagot, ezek egymásra épülnek, az általános műveltséget most szedi magára, szerintem fontos. Pláne matekból. Szerencsére azzal nincs gond.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!