Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt, akinél kiderült, hogy a...

Volt, akinél kiderült, hogy a családból valaki molesztálja, szexuálisan bántalmazza a kisgyereket? Milyen jelei voltak, ami alapján "lebukott"?

Figyelt kérdés

Bár nekem nem ilyen korai az "élményem", és nem családon belül zajlott, de akkor is maradandó, hogy 12 évesen magához édesgetett és molesztált, valamint 13 évesen szexuális együttlétet is teremtett velem egy családi barát. Persze ez a szüleim előtt mai napig titok, illetve nem tudom, hogy tudtak-e róla, vagy sejtették, de kimondva sosem lett. Én szégyelltem, ők meg nem tűntek úgy, mint akik forszíroznák a dolgot.

Utána elég sokat olvasgattam a témában, és megdöbbenve olvastam, hogy sokszor közeli ismerősök, rokonok bántalmazzák az ártatlan gyerekeket. Voltak egészen hidegrázós történetek is.

Két 2 év alatti lányom van. A nagyobbik hamarosan tölti a 2-t, még nem beszél, épp hogy elkezdett főneveket mondani. Nagyon közvetlen a családdal, imád mindenkit, akit gyakran lát, puszit ad, bújik, stb.

Apósom valahogy sosem volt a szívem csücske, akaratos, nagyhangú, sértődős. Imádja az unokáit, ha otthon van, relative gyakran látja őket, ő jön, vagy mi megyünk. Amióta kicsit nagyobb már a nagy, sokszor viszi egyedül sétálni, illetve sokáig "erőszakoskodott", hogy vesz gyerekülést, és majd viszi ide-oda, csavarogni, át magukhoz, stb. Nagyon nem akartam, hogy egyedül legyen vele, és random helyekre elvigye, amikor gondol egyet, de végül beadtam a derekam. Azóta csomószor vinni akarja. Ez még amúgy nem is volna gond, de nem bízom benne. Nem tudom megmagyarázni, mi váltja ezt ki belőlem iránta, de nem szeretem, ha csak vele van a lányom. Mindig mondja, hogy milyen gyönyörű, paskolgatja a fenekét, ha pelenkázom, akkor jön nézni. Pár napja rá voltak bízva a gyerekek, míg elmentünk ügyet intézni, és azóta előfordult, ha töröltem pelenkázásnál a nagyot, akkor nevetve "felugrott", mikor a nagyajkainál töröltem. Tegnap fürdés után, még a kádban piszkálgatta a nuniját, és ugyanígy nevetgélt és "meg-megrázkódott". Eddig ezt nem csinálta. Nyilván neki ez nem szexuális töltetű, csak furcsának tartom az ennyire hirtelen változást. Persze véletlen is lehet, hisz a felfedezős korszakban van.

Így leírva, olvasva én is paranoiának tartom, de nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mi van ha...

Férjemnek nem mondtam, nem akarom kavarni a 💩t, mert 99,9%, hogy semmi nincs, és csak az én régi rossz élményem vetül ki, de nem tudom kiverni a fejemből a rossz érzést.

A házassága nem jó, a feleségével nincs köztük testiség, tudtommal más kapcsolata nincs.

Azoknál, akiknél tényleg történt valami szomorú eset, ott miből derült ki?

2022. jún. 28. 16:56
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó, bocs, de mi ez a “random bölcsészezés, kifejtenéd?
2022. jún. 29. 14:48
 52/70 A kérdező kommentje:
50#, mennyi idősek a gyerekeid?
2022. jún. 29. 14:52
 53/70 anonim ***** válasza:
74%
Pont itt a példája, hogy aki nem élt át ilyet gyerekként, annak ez úgyis csak paranoia.
2022. jún. 29. 15:51
 54/70 anonim ***** válasza:
68%

50es, és anyósod azt mondja, hogy "ne jöjjön velünk senki, ketten akarok lenni vele?"

Szerintem csak kisegít, mert látja, hogy szükség van rá, nem azért, mert olyan öröm neki ketten lenni egy nem beszélő gyerekkel úgy, hogy nincs senki a közelben!

2022. jún. 29. 16:02
 55/70 anonim ***** válasza:
77%
Pontosan. Bárki lehet abúzust elkövető és elszenvedő is. Épp ezért szokott az lenni, hogy az ember az alapvetően biztonságos világba vetett hite miatt elhessegeti az ilyen gondolatokat, hogy na de a Pista bá, az annyira rendes ember, ő ilyet soha nem tenne. Szereti a gyerekeket, na és aztán? Megfogta a fenekét? Csak odatévedt a keze, különben is, kicsit lehet, hogy ivott, nem kell úgy komolyan venni. Jaj, ugyan, hogy juthat eszedbe, hogy visszaél? Belenyúlt a gyerek bugyijába? A gyerek reagálta túl vagy csak fantáziál, a Pista, ő soha de soha… amikor közvetlen vér szerinti hozzátartozó teszi, az ellenreakciók még fokozottabbak. Borzalmas dinamika indul be. Aztán az abuzált felnőtt korában, évekig tartó terápia után szembesíti a résztvevőket ( mert az is legalább annyira bűnös, aki szemet huny felette!), annyit képes kinyögni, hogy nem is történt semmi komoly, végülis nem tette be, meg amúgy is, miért csak most szól? Könyvtári szakirodalmat ér egy-egy ilyen történet.
2022. jún. 29. 16:09
 56/70 anonim ***** válasza:
100%
53-ra értettem, bocs.
2022. jún. 29. 16:10
 57/70 anonim ***** válasza:
76%

7 éves lányom van és 2 éves ikreim.

Anyum szokta őket külön külön programra vinni.

Nyilván ami a nagyot érdekli az a kicsiket nem és fordítva.

Na meg ami az ikrekből a fiút erdekli az a csajszit nem.

Szóval igen. Külön megbeszéljük h most x-el megy kettesben, k9vi alkalommal y-t viszi.

Nyilván segíteni is akar mikor a 3 gyerkőccöt leköti h mi pihizhessünl.

De ez a kérdezőnél nem állhat fenn?

Akkor jó a papa ha nekik dolguk van. akkor rábízzák, de ha ő önmagától ajánlja fel h elviszi az gyanús?

Ha egy mama tenné ezt az nem volna az?

Az meg h te olyan lelki szegény vagy h nem tudod elképzelni h van aki elvezi h egy nem beszélő gyerekkel foglalkozik, csak téged minősít.

Tudod van akinek ez a hivatása 😉

2022. jún. 29. 16:45
 58/70 anonim ***** válasza:
75%

Alapvetően az a furcsa, ha a máshol kettesbenléthez ennyire ragaszkodik, hogy mérges lesz, ha te is ott akarsz lenni, pedig te vagy az anyja. Ez abnormális.

Tudom én, hogy az emberek imádják a saját gyereküket, de alapvetően egy nem beszélő pelenkás kétéves távol az anyjától nem olyan vonzó dolog, amire bárki önként ácsingózna! Ehhez vagy valami megszállott gyerekszeretet kell(felnőtt emberek jobban élvezik a felnőttek társaságát, meg van a pszichológiája annak, aki gyerektársaságra jobban vágyik, miért van..), vagy segíteni akarás(leginkább ez van nálatok is, még ha szeretnéd bebeszélni, hogy anyukád élvezi és feltölti ez az idő), vagy valami más, amibe jobb nem belegondolni.

A gyerek stresszforrás(a sírás erős stresszt vált ki), amíg kicsi(meg amíg nagy), erre pedig önként nem vállalkoznak olyanok, akik nem a szülei.

2022. jún. 29. 17:31
 59/70 anonim ***** válasza:
92%
Az nem fordul meg senki fejében, hogy a nagyszülő szimplán segít? Én pont terhes voltam a kicsivel, minden órás voltam, nyáron a 40 fokban, nagymama, férjem melozott, megváltás volt, hogy a papa elvitte KETTESBEN a 2 evest. De napestig tudnám sorolni azokat a helyzeteket, amikor a 2 évest egyedül viszi a mama vagy a papa. Aki ebben abnormalitást lát az tényleg paranoiás.sot tovább megyek, nagynéni, keresztszülők stb. is teljesen belefér.
2022. jún. 29. 18:19
 60/70 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy a papa nem pedofil, szimplán kompenzál?férjeddel, férjed testvéreivel mennyit foglalkozott?töltött velük időt, tartalmas programokat? Lehet ez kimaradt és vensegere jött rá, hogy az unokakkal többet szeretne foglalkozni. Ezt a szálat is végiggondolnam.
2022. jún. 29. 18:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!