Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt, akinél kiderült, hogy a...

Volt, akinél kiderült, hogy a családból valaki molesztálja, szexuálisan bántalmazza a kisgyereket? Milyen jelei voltak, ami alapján "lebukott"?

Figyelt kérdés

Bár nekem nem ilyen korai az "élményem", és nem családon belül zajlott, de akkor is maradandó, hogy 12 évesen magához édesgetett és molesztált, valamint 13 évesen szexuális együttlétet is teremtett velem egy családi barát. Persze ez a szüleim előtt mai napig titok, illetve nem tudom, hogy tudtak-e róla, vagy sejtették, de kimondva sosem lett. Én szégyelltem, ők meg nem tűntek úgy, mint akik forszíroznák a dolgot.

Utána elég sokat olvasgattam a témában, és megdöbbenve olvastam, hogy sokszor közeli ismerősök, rokonok bántalmazzák az ártatlan gyerekeket. Voltak egészen hidegrázós történetek is.

Két 2 év alatti lányom van. A nagyobbik hamarosan tölti a 2-t, még nem beszél, épp hogy elkezdett főneveket mondani. Nagyon közvetlen a családdal, imád mindenkit, akit gyakran lát, puszit ad, bújik, stb.

Apósom valahogy sosem volt a szívem csücske, akaratos, nagyhangú, sértődős. Imádja az unokáit, ha otthon van, relative gyakran látja őket, ő jön, vagy mi megyünk. Amióta kicsit nagyobb már a nagy, sokszor viszi egyedül sétálni, illetve sokáig "erőszakoskodott", hogy vesz gyerekülést, és majd viszi ide-oda, csavarogni, át magukhoz, stb. Nagyon nem akartam, hogy egyedül legyen vele, és random helyekre elvigye, amikor gondol egyet, de végül beadtam a derekam. Azóta csomószor vinni akarja. Ez még amúgy nem is volna gond, de nem bízom benne. Nem tudom megmagyarázni, mi váltja ezt ki belőlem iránta, de nem szeretem, ha csak vele van a lányom. Mindig mondja, hogy milyen gyönyörű, paskolgatja a fenekét, ha pelenkázom, akkor jön nézni. Pár napja rá voltak bízva a gyerekek, míg elmentünk ügyet intézni, és azóta előfordult, ha töröltem pelenkázásnál a nagyot, akkor nevetve "felugrott", mikor a nagyajkainál töröltem. Tegnap fürdés után, még a kádban piszkálgatta a nuniját, és ugyanígy nevetgélt és "meg-megrázkódott". Eddig ezt nem csinálta. Nyilván neki ez nem szexuális töltetű, csak furcsának tartom az ennyire hirtelen változást. Persze véletlen is lehet, hisz a felfedezős korszakban van.

Így leírva, olvasva én is paranoiának tartom, de nem hagy nyugodni a gondolat, hogy mi van ha...

Férjemnek nem mondtam, nem akarom kavarni a 💩t, mert 99,9%, hogy semmi nincs, és csak az én régi rossz élményem vetül ki, de nem tudom kiverni a fejemből a rossz érzést.

A házassága nem jó, a feleségével nincs köztük testiség, tudtommal más kapcsolata nincs.

Azoknál, akiknél tényleg történt valami szomorú eset, ott miből derült ki?

2022. jún. 28. 16:56
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 A kérdező kommentje:
9# azért, mert látszólag ártalmatlannak hat az egész, és nem akarok hisztit abból, hogy ilyeneket feltételezek az apjáról, miközben azon kívül, hogy én félek ettől, kézzel foghatóbb dolog nem történt.
2022. jún. 28. 17:30
 12/70 anonim ***** válasza:
100%
Na, pont ezért merik megtenni...
2022. jún. 28. 17:31
 13/70 anonim ***** válasza:
93%

Csak az érzi, hogy kellemetlen, aki már kezd képbe kerülni magával, sajnos a 2 éves még alig fog fel valamit.

Egyébként meg ESÉLYTELEN hogy olyan emberrel legyen kettesben a gyerekem, akiben nem bízom. Nem tudom, hogy engedhetted.. a bizalom a feltétele annak, hogy rábízzam a gyereket, pláne ha beszélni sem tud..

Többet nem engedném, az biztos. Egyszerűen megmondanám, hogy nem nyerte még el a bizalmamat, talán majd idővel. Másrészt sokan sokféleképpen állnak a gyerekekhez, nekem pl nagynéném paskolta a fenekem(irigy volt, hogy sovány voltam, ő meg kövér), sosem volt semmilyen rossz élményem vele, és a nagyi "csekkolt" kényszeresen pelenkázásnál, hogy jól csinálom e.. Szóval ilyenek lehetnek, de az ember általában megérzi, ha van valami, és KELL a megérzéseire hallgatni. Tökre nem számít amúgy, kivel dugnak, és a legtöbben okosan csinálják, nem is gyanítanád, hogy pedofil, de vannak alacsonyabb iqs emberek rosszabb szociális készséggel, akik nem tudják elrejteni a dolgot.

Sosem engedném kettesben lenni olyannal, akiben nem bízom, nem kell megmagyaráznom senkinek.

Amúgy bármi lehet mögötte, szerintem játszatni kell a gyermekpszichológussal a kisgyereket, de lehet, hogy semmi. Az enyém pl most fedezte fel, milyen kellemes a vízsugárra ráállni a vízijátszón.

Tudom, hogy senki sem molesztálta, mert folyton csak velem van, egyszerűen véletlen összejött neki ez a felfedezés, mikor átszaladt rajta.

Engem viszont molesztáltak, én pont úgy reagáltam, ahogy te leírtad a kicsinél, utána érintésre is orgazmusom lett(emiatt meg bűntudatom, mert nem akartam és undorodtam az egésztől, mert éreztem, hogy nem helyes, velem nagyobbként történt, legalábbis amiről emlékem van)

Szóval én elvinném gyermekpszichológushoz(valami szimpatikushoz, aki ilyesmire van specializálódva, nem pedig paranoiásnak néz, mert te is átélted) nem szólnék róla senkinek, és többet nem engedném kettesben senki olyannal, akiben nem bízok meg. Nem kell megindokolnom, miért..

Sokkal több eset marad rejtve(az enyém is), mint szabadna.

Annyit még hozzátennék, hogyha bekakilt a kicsi, és úgy pelenkázol, hacsak nem pelenkafétises pasi, nem hiszem, hogy pedofil, ők undorodnak a széklettől.. szokták mondani, hogy a nemi erőszakot is úgy lehet meggátolni, ha magad alá piszkítasz, mert az vágygyilkos..De simán lehet, hogy pisinél ez nem játszik, mivel nem látványosan koszos, vagy valaki erre gerjed, vagy egyszerűen csak a végén akarta megnézni tisztán a gyerek alfelét.. nem tudom. Szóval én kicsit megnyugodnék, ha azt akarta volna nézni, hogy mosom ki a gyereket a kakiból. Vannak bizarr emberek is, pl nálunk volt rokon, aki tudni akarta mennyit kakil a gyerek, mert akkor jól evett, és büszke volt rá "mennyit termelt", főleg, ha nála ettünk. Bár ő sem nézte a kakit konkrétan, csak büszke volt rá:D

Nehéz belőni a dolgokat, vidd pszichológushoz és ne hagyd kettesben olyannal, akiben nem bízol meg!

2022. jún. 28. 17:41
 14/70 anonim ***** válasza:
36%

Valószínűleg a rossz gyermekkori élményeid okozzák a bizalmatlanságot apósod felé.

Amiket leírtál szerintem teljesen beleférnek egy nagypapa szerepébe. A fenék paskolgatás olyan kisgyereknél, mint felnőttek között a vállveregetés. Ha egy 8-10 éves kislány fenekét paskolgatná az már tényleg gyanús lenne. De egy 2 éves, szinte még baba. Az meg, hogy dicséri szimplán nagyszülői büszkeség. Az én kisfiam is lassan 2 éves lesz, égre-földre dicsérik a nagyszülők, hogy milyen gyönyörű és megpaskolják a fenekét. Én ebből nem csinálok ügyet, mert nincs miért!

Az, hogy gyerekülést vett a nagypapa szintén csak arra utal, hogy több időt szeretne tölteni az unokájával. Nekünk is vettek a nagyszülők gyerekülést a saját autójukba.

A pelenkázás nézés pedig szintén nem egy negatív dolog. Gondolom a papa is tisztába teszi a kislányt, ha vele van...

A nuni fogdosás, pedig pusztán arról szól, hogy felfedezi a testét. Teljesen normális.

Én megértelek az aggodalmaidért, hisz rossz tapasztalatod van ezzel kapcsolatban. De szerintem ezek még nem indokok arra, hogy egyből a legrosszabra gondolj!

2022. jún. 28. 17:42
 15/70 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos ez ilyen, akit ért valamilyen abúzus gyerekként, automatikusan is erre gondol.

Engem csak "lájtos" verzióban ért, mégis sajnos maradandó "élményt" hagyott, és nem tehetek róla, de én is így vagyok ezekkel a dolgokkal. Biztos van, amikor az ember többet is beleképzel, de sosem lehet tudni, hogy ez most beképzelés vagy bekapcsolt a szenzor...

Nyilván akit nem ért ilyen dolog, az nem érti meg milyen érzés, mikor egy életen át ezeket a potenciális zaklatókat meg a jeleket figyeli az ember...

Teljesen megértelek, szerintem azért tartsd nyitva a szemed!

2022. jún. 28. 17:52
 16/70 A kérdező kommentje:

14# igen, bennem is ezért van kétely, mert ez lehet normális is, és csak én vagyok kiélezve ezekre, és lehet nem normális is. Ezért várok, és figyelek.

13# sajnos nem opció, eddig is sokat voltak együtt minden ellenérzésem ellenére. Férjemnek annyit már sokszor mondtam, hogy nem bízom benne, nem szívesen hagyom vele a gyereket, de az aggályaimat nem mondtam, hogy miért, ezért mindig az volt, hogy úgyis vigyáz rá, meg nem lesz gond, stb. Ha most csak úgy kijelenteném a nagypapának a semmiből, hogy na mától nem viheted sehova egyedül a gyereket, tágra nyílt szemekkel fogadnának, hogy mi ütött belém. Főleg, ha kiderülne, hogy alaptalan az egész.

Beszélek a férjemmel erről, és meglátjuk, mi lesz. Keresek a környéken gyerekpszichológust.

2022. jún. 28. 17:52
 17/70 anonim ***** válasza:
34%

14el teljesen egyet értek.

A leírtakban semmi nincs.

A te lelki traumád okozza a bizalmatlanságot.

Nem bízol a papában, ne vigye sehova stb, de azért ha nektek dolgotok van rábízod!

Ez meg egy kicsit visszás nekem!

A nuni fogdosás teljesen normális tőle ebben a korban.

2022. jún. 28. 17:55
 18/70 A kérdező kommentje:
#17 ha rajtam múlna csak, ő nem vigyázna a gyerekekre. De nem egyedül nevelem, és minden ellenérzésem ellenére muszáj megszavaznom neki a bizalmat, amíg konkrét történés nincs.
2022. jún. 28. 17:56
 19/70 anonim ***** válasza:
89%

14es, miért, szerinted miből kellene a legrosszabbra gondolni? Pont az ilyen "kétes" eseteket kell kivizsgáltatni, ne csak akkor, mikor már egyértelmű, hogy gond van, mert péniszt rajzol a gyerek szájjal a végén, vagy elmondja mit élt át..

Nagyon lekezelő ez a szöveg, hogy

"Valószínűleg a rossz gyermekkori élményeid okozzák a bizalmatlanságot apósod felé"

Képzeld nekem 10ből 6 férfinél semmilyen rossz érzésem nincs, a maradék négynél van. Az első hétnél simán ráhagyom a gyereket, ezért nem is zavart pl pedasszisztens a csoportban, olyan ártalmatlan volt.. a maradéknál szokott bekapcsolni a korábbi áldozatoknál a "rossz érzés", tipikus áldozatérzékelés korábbi tapasztalat alapján, kialakul rá a radar, észrevesszük a mintát a viselkedésben. Ha bántalmazóval találkoztál, arra is vannak ilyen jelek, nagyhangú, erőszakos, nem vesz figyelembe, ez az emberfajta, akit el kell kerülni, aki nem veszi figyelembe, te mit szeretnél(mint a gyermek anyja), hanem erőszakosan nyomakszik a saját dolgaival, hogy az ő akarata érvényesüljön. Nem te vagy a főnök, ő kontrollál alapon, és ezek a domináns férfiak a szexben is jórészt azok..kapcsolaton belül meg elnyomnak, irányítanak.

Bármi lehet, de az biztos, hogy nincs rendben az após. Gondolom nagybácsival nincs gondod, vagy ilyesmi, biztos van más férfi a környezetedben, akire rábíznád a gyereket, csak vele van gondod. És nem véletlenül, bár nem biztos, hogy konkrétan emiatt kapcsolt e be a vészriasztó, lehet após szimpla bántalmazó is, nem feltétlen pedofil.

Másban is ilyen erőszakos, vagy csak a gyerekes kérdésekben? Beosztja a pénzetek? Beszól az öltözködésedre? Lekezelő a nőkkel? Az ilyeneknek vannak elejtett megjegyzéseik, amikből lejön, milyen emberek is valójában.. mindig van valami gondja a női kollégáival, vagy ilyesmi. Elejt olyan megjegyzéseket, hogy "ha nem tolta le magáról, hanem csak lefagyott, az nem erőszak" vagy "biztosan élvezte" ha erőszakról hall.

Én ezeket figyeltem meg. Meg, hogy természetessé teszi a családi közegben a gyerek érintését, hogy a gyerek számára is nyilvánvaló legyen, hogy a család "jóváhagyja", hogy hozzáérjen, és akkor ha csak kicsit változtat azon, akkor az rendben van. Pl lába közt áthajolva fúj "pukit" a pocakjára a gyereknek, vagy nyakába veszi, vagy egy térden lovagoltatja.. Ilyesmire figyelni kell.. de mondom, a legmegbízhatóbb a te rossz érzésed! Az általában célba talál, ha valakiben nem bízol, annak van oka. Gondolom más férfiban bízol, ugye? Ezért is van pl párkapcsolatod.

2022. jún. 28. 18:04
 20/70 anonim ***** válasza:
100%

Igen, akit gyerekként ért ilyesmi, az lehet túl érzékeny erre a témára, én is elszenvedője voltam ilyesminek sajnos, és pont az apai nagyapám által.

De akkor is azt gondolom, hogy egy anya ilyen esetben hallgasson a megérzéseire. Te látod, milyen a tekintete, mikor pl a pelenkázást nézi, vagy mikor azt mondja, milyen gyönyörű a lányod. Lehet azt mondani, hogy túl érzékenyek vagyunk rá, akik átéltük, de lehet, hogy csak hamarabb felismerjük a jeleket.

(Amúgy Neked milyen érzés, hogy anyukád lehet, hogy sejtette, de nem védett meg? Te ne tedd ezt.)

2022. jún. 28. 18:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!