Gyerekeknél vakbél gyulladásnak mik a jelei?
Nincs erre szabály, gyerekeknél mindenféle tünet vagy azok hiánya is lehetséges, ezért is nagyon alattomos ekkora gyerekeknél (viszont náluk ritkább, inkább a kamaszokra és fiatal felnőttekre jellemző)... akár teljesen tünetmentes is lehet, vagy olyan amit te is leírsz. Meg fogja nézni a doki.
Jobbulást!
Ha az lenne, most már nem lenne kérdés sajnos...
Hányás (bármit kihány, nem csak a reggelit, de kb. a vizet is), ha megnyomják a hasát hány ismét. Láza is lehet.
Gyerekorvos azonnal, ő tudja, hogy melyik oldalon hogyan kell fájnia, hogy vakbél gyanú legyen. (Van erre kifejezett módszer, emlékszem azért tudom).
Így is úgy is orvoshoz fordulnék a helyedben....
A vakbél gyulladás nem csak fájdogál!
A múlthéten a gyerekemnek is napokig fájt a hasa és az egyik nap hányt is.
Az oviban voltak páran ilyen tünetekkel.
Szerintem nálatok is vírus lehet. Orvos mindenképpen lássa, de ne ijeszd meg a legrosszabbal.
En nem a gyerekorvoshoz vinnem hanem az ugyeletre.
Ez amiket leirtal a vakbelgyulladas jele
Vakbélgyulladásnál jellegzetes a fájdalom helye. Köldöknél kezdődik,később lokalizálódik a jobb alhasra. Ha csak ott jelez fájdalmat a gyerek,felmerülhet a vakbélgyulladás,de ha a has,gyomor egész részén,akkor vírus,ahogy írták már előttem.
Remélem,hogy "csak" ez utóbbi. Gyógyulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!