Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tanítsam meg a fiamat...

Hogyan tanítsam meg a fiamat biciklizni, ha én sem tudok?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudtam megtanulni biciklizni és úgy tűnik a fiam is örökölte az egyensúlyérzékemet. Hogyan tudnék neki segíteni, ha pótkerékkel együtt is mindig felborul? 7 éves. Futóbiciklizni sem tud, kismotorral ügyesen ment/megy.
2022. jún. 20. 07:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
72%

20!

Hogy kellett volna megoldani?

Hollandiában élek, itt ha mennek a gyerekek valahova, biciklivel mennek. Ha nincs bicikli, nem megy a gyerek. Senki nincs rajta felhaborodva

2022. jún. 20. 13:14
 22/30 anonim ***** válasza:
73%

"Nem tudsz egy átlag 20-25 km/h " 🤣

Városban atlag 11-nél többel soha nem megyek (ennyit mutat az óram), különben elütnek vagy én ütök. És ennyivel nem kell bedőlni kanyarban. Soha

2022. jún. 20. 13:37
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

"20!

Hogy kellett volna megoldani?

Hollandiában élek, itt ha mennek a gyerekek valahova, biciklivel mennek. Ha nincs bicikli, nem megy a gyerek. Senki nincs rajta felhaborodva"

Jó, mondjuk ezt nem tetted hozzá, hogy Hollandiában éltek. Itthon elég csúnya húzás lenne az iskolában hagyni egy kisgyereket azért, mert nem tud biciklizni.

Azt tudom, hogy kinn a bicikli lételem, így érhetőbb az is, hogy miért akarod "erőltetni".

2022. jún. 20. 14:10
 24/30 anonim ***** válasza:
73%

Vedd le a pótkereket, és rakjatok fel egy biciklirudat (tolórúd), amivel te tudod egyensúlyozni mikor megy. A pótkerékkel én is mindig estem gyerekként, így leszerelték.

Vagy csak próbálja meg (pótkerék nélkül) futóbicikliként használni, gyorsítson be, és rakja a labát a pedálra. Először még ne tekerjen, csak egyensúlyozzon. Ha ez megy, kezdhet tekerni is.

Én a kerítések mellett gyakoroltam a járdán, és ha estem volna, a kerítésbe kapaszkodtam, vagy óriásit estem a másik oldalra. Pár hét és bele fog jönni.

2022. jún. 20. 18:19
 25/30 anonim ***** válasza:
16%

23!

Nem lenne Magyarországon se csúnya húzás. Ha egy osztályban van 32 gyerek és 2 tanár, és ebből 31 gyereknek és a 2 tanárnak van biciklije és tudja is használni, akkor evidens, hogy azzal mennek fagyizni ahelyett hogy x összegért buszjegyet kellene vennie minden gyereknek. Ott is lenne olyan ám, akinek nincs pénze rá, azt is ott kellene hagyni. A többség akarata és érdeke érvényesül mindig,

2022. jún. 20. 18:42
 26/30 anonim ***** válasza:
22%

#25, hát az tuti hogy az én gyerekem nem vihetné el bringával a tanár Pesten még a sarokig se. Pláne 31 7 éves gyereket 2 felnőtt.

Irigylem hogy vannak olyan országok ahol ezt meg lehet tenni.

2022. jún. 20. 21:43
 27/30 anonim ***** válasza:
0%
#26: miert nem? A tiéd se tud megbízhatóan biciklizni?
2022. jún. 20. 23:46
 28/30 anonim ***** válasza:
56%

26!

Kb 100% hogy a kérdező nem Budapesten él.

Nyilván nem ugyanaz Hollandiában biciklizni mint máshol a vilagon, hiszen itt rendesen kiepitett bicikli utak vannak mindenütt, de azért azt se kell képzelni, hogy halalos itelettel er fel egy Pesten való biciklizés.

2022. jún. 21. 05:54
 29/30 A kérdező kommentje:

Igen, Budapestiek vagyunk. Sport tagozatos suli (körzetes) normál osztályába jár a fiam. A suli melletti utcában van a fagyizó. A sportnap alatt ezek az utcák a futás és a biciklizés idejére le voltak zárva.

Pótkerék nélkül el sem tud indulni, már úgy is próbáltuk. Remélem, hamarosan beleun, még mielőtt megint törés lesz a vége. Kevésbé lenne vicces a nyár 6 hét gipsszel...

2022. jún. 21. 06:31
 30/30 anonim válasza:
Én azt ajánlom, hogy próbálja meglökni magát, és úgy könnyebb egyensúlyozni, ha meg már a bicikli.
2022. jún. 24. 20:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!