Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Fiamat az óvodába úgy meglökte...

Fiamat az óvodába úgy meglökte az egyik gyerek, hogy kórházba került. Ki a felelős?

Figyelt kérdés

Hétfőn délután kint játszottak az udvaron és a kisfiam oda akart ülni az egyik játékhoz amikor is egy másik kisfiú úgy fellökte, hogy beverte hátul a fejét.

Amikor mentem érte akkor közölték velem a történeteket.

Hazafelé mondta hogy szédül és hányt is, azonnal bevittük a sürgősségire ahol megállapították, hogy agyrázkódása van, feküdjön be mindenképp. Jelenleg is kórházban vagyunk, az óvónők mossák kezeiket, hogy ez véletlenül történt. Nem tudom hogy a gyerek szüleinek mondták e. Nagyon ideges vagyok. Hagyjam annyiba vagy valakit ezért felelősségre lehet vonni? Ti mit tennétek a helyemben?

2022. máj. 11. 08:29
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
76%
A másik meg, hogy jobb lesz ettől bárkinek? Mindenáron felelősségre vonni valakit?
2022. máj. 11. 20:18
 62/64 anonim ***** válasza:
13%

Pont, hogy ti írkáltok privát üzeneteket, már ne is haragudj.

Soha nem írtam senkinek, de tiltottam is egyből akinek ennyire telik. Vita kultúra.

2022. máj. 11. 20:39
 63/64 anonim ***** válasza:
62%
Fejsérülést minden esetben azonnal köteles az óvónő a szülő felé jelenteni!
2022. máj. 11. 20:59
 64/64 anonim ***** válasza:
7%

A másik gyereket nem okolnám, nyilván fel sem fogja a helyzetet, hogy ilyenbe bele is halhat a másik, ha meg fel is fogja, sem tudja szabályozni az indulatait, mivel ovis.

A szüleit sem okolnám, nem tudom, miért kell neked a száma.

Az óvónő már kérdéses, én is rühellem, hogy alig foglalkoznak a gyerekekkel, beszélgetnek egymással a padon vagy az udvar közepén ahelyett, hogy vizslatnák a gyereksereget. Azt viszont megértem, hogy nem jelentette, hisz puklija lett. Nem lehet minden hülyeségért hívni a szülőket. Viszont biztos, hogy látta, hogy zavart volt a gyerek(kivéve ha olyan figyelmetlen), szerintem sem jó ember, hogy így reagál, csak magára gondol, mikor egy kisgyerek kórházban fekszik, hogy biztos nem így meg úgy volt, de azért, mert valaki nem szimpi és nem tartod jó embernek, nem lehet feljelenteni. Viszont én elvinném a gyerekem a közeléből, amennyiben találok szimpatikusabbat.

Emlékszem egyszer a gyerekem fejberúgott egy fiút, azt játszották, hogy a fiú megöli az enyémet, a játék a fiú ötlete volt, a gyerekem elesett a földön, a fiú elkapta a lábát, a gyerekem meg bepánikolt és fejberúgta a srácot. Nagyon sajnáltam szerencsétlen kisfiút, nem lett baja, de kérdezgettem az óvónőt hogy mi lett(pont láttam az esetet). Nem jelentették az anyjának, pedig bekékült a szeme felett a homlokán.

Nemsokra rá játszottak, és az enyém lefejelte a fát(nekilökték "véletlen" futásnál, fogócska volt), az egész szeme/homloka lehorzsolódott. Nem jelentették nekem, nem hívtak fel, de bekenték betadinnal.

Szerintem semmi extrát nem lehet várni. Amúgy az enyém volt agyrázkódással kórházban, ő is hányt és zavart volt, másnap hazaküldték, semmi baja nem lett. Elcsúszott a fürdőben, ott sem voltam, csak hallottam a koppanást. Azóta esett már nagyobbakat is, de azoktól nem lett gondja. A hely a dolog nyitja, ő is a tarkójánál koppant az agyrázkódáskor. Azt hiszem az nagyon érzékeny rész lehet, mikor a homloka koppant az sosem volt extra.

A hideggel kezelik a dudort, összehúzza az ereket, kevésbé lesz véraláfutásos, leviszi a duzzanatot is. De a kés tök könnyen átmelegszik. Egyébként nyomni nem kell, csak hozzáfogni.

Egyszerű mezei asszony lehet, aki kicsit félvállról veszi a dolgokat és szerintem nem jó ember. De ezért nem jelenteném fel, megtette ami tőle tellett.

Ez szerintem véletlen, itt senki sem hibás semmiben. Az óvónő közeléből elvinném a gyereket, ha találok jobbat, akitől emberséget is tanulhat a gyerek.

2022. máj. 11. 23:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!