2.osztályban hányszor írnak röpdolgozatot a gyerek, szorzásból és benfoglalasból?
Itteni suliban minden nap írnak, 3 kis 1-es ha összegyűlik kapnak 1nagy 1-est.
Hozáteszem minden nap újat vesznek,
egyszerre a benfoglalással. Az én gyerekem ebben az időszakban pont beteg volt 2 hétig és nagyon levagyunk maradva .
Szegénykém már sìrva ,gyomorideggel megy iskolába hanyingere van meg öklendezik.A tanárnővel hiába beszéltem leszarja, a lényeg az hogy bemagolják,mert a másiksuliban már tudják a gyerekek.Kérdezem én ,mi a franc közünk van ahoz hogy a másik suliban ők hol tartanak?
A másik hogy a gyereknek már nincs önbizalma mert a tanárnő szarik mindenre csak a jobb tanulokkal foglalkozik.
Nálatok hogy működik, mert itt nagyon gáz minden ?
Rokonom gyereke 5.osztalyos,sajnos gyenge matekból.A napközis tanár állandóan piszkálja a gyereket hogy minek tanulsz úgyis megbuksz ,bazdmeg ezt mért nem tudod ,mért hiányzol ennyit biztos csak kamuzol stb..
Olyan német tanárja van aki nem tud németül és a netről nézi ki a feladatokat, szavakat, a gyerek bemagolja ,persze szegény semitt nemtud a szavakon kívül de bemagolja elmodja de nem érti hogy mit tanult meg .
A lecke, ha hiányzik valaki nincs kiirva vagy ha kiis van nemlehet elovasni vagy hiányos a kirás.
Persze ellehet kérni más szülőktől de itt azok is olyanok ha akarom elküldöm a akarom nem, old meg.
A gyerek itt jóformán azt csinlak amit akarnak,tisztelet egy két tanárnak. Hadd ne soroljam még hogy milyen "jó" iskola ez.
Mielőtt félre értenétek nem "putri" ez Balatoni falusi iskola
19/21-es
Nem hinném hogy ugyan ez lesz ,ennél az iskolának csak jobb lehet.
Korrepetálás heti egyszer van .
Napköziben a tanár egy flegma bunkó elnéző pics kiabál a gyerekekkel stb. sokan nem napkozisek ez miatt.
Mégegyszer mondom itthon gyakorlunk.
20/22-es
Te milyen jogon butázod le az én gyerekemet !!!!
Az én gyerekem nem buta!kb.fél óra alatt megtanujla a 6-8 versszakos verset,hozzáteszem úgy hogy gyenge olvasásból,persze itt is a tanár a hibás meg a fejlesztőstanar ami szintén egy héten egyszer van ,mert diszkleksziás a gyerek amiről nem szóltak, a mai napig szarnak bele.
Matekból 3-s az szerintem elfogadható 2.osztában, most a szorzotabla miatt gyengébb potolnunk kell tudom.
Te nem tudod itt milyen az iskolai oktatás, a te gyereked már ha van biztos jó tanuló.
Magántanár itt a Balatonon?
Szerintem pedig egy alsós tanítónak nagyon nem csak az a dolga, hogy leadja az anyagot, aztán a másodikos tanulja meg otthon a szülővel. Egyáltalán nem is kéne otthon már tanulnia, nyilván maradhat házi, vagy kell valamit gyakorolni esetenként, de rendszeresen? Ha szerintetek szülők szerint is ez lenne a normális, akkor mit várunk hogy bármi is változik az oktatásban?
Hogy a kérdésre is válaszoljak, nálunk is sokszor írtak kisjegyekre szorzásból-bennfoglalásból, de nem volt ekkora stressz. És külön tanulták őket. A gyakori számonkérés kell, hogy megmaradjon a dolog. Viszont nálunk a tanító néni foglalkozott azokkal akik hiányoztak, meg azokkal is akiknek több gyakorlás kellett. És várt egy kicsit a hiányzás után, hogy tényleg lehessen pótolni. Oké, hogy végig kell érni az anyagon, de így sok értelme nem lesz, nincs idő elmélyiteni, a fele osztály nem emlékszik majd rá szeptemberben.
Kérdező, én is azt javaslom amúgy hogy keress valakit, akár nyárra aki segít a gyerkőcnek. Ha az alapoknál lemarad, akkor egyre nagyobb nehézségei lesznek. Biztos ott is lehet találni nem túl drágán. Akár egy nyugdíjas tanító nénit, mert a módszer se mindegy.
Igyvan utolsó ,köszönöm .
Sajnos itt a nyugdíjasok nem vállalnak tanítást pénzért sem ,utána jártam már.
Az itt tanítok pedig nem érnek rá kicsikkel foglkozni a ballagás miatt osztályfönök a "jó tanitó néni meg nem vállal .
Úgyhogy marad az itthoni sok sok gyakorlás.
Valahogy furán tanulták nálunk is a szorzást. [Budapest]
Nekem is feltűnt, hogy egyik nap leadta a szorzót és másnap már számonkérés volt - aztán egyből vették a következőt a sorban. Jó sokáig írták is a röpdogákat. Muszáj volt itthon is gyakorolni és tanulni, mert a suliban nem tanulták együtt. Nálunk is sok volt a stressz a gyereknek. Lehet ezt a módszert tanítják a pedagógusoknak. A mi tanárunk tett olyan feladatot is a témazáróba, amit nem is gyakoroltak és képes volt ő is hipp-hopp íratni röpit olyan anyagból, amit hónapokkal előbb vettek [római számok] vagy elsős anyagból. Azt mondta minden órára készülni kell, akkor írat röpdogát, amikor csak akar. A gyerek gyomorgörccsel ment a suliba. :-(
Köszönöm mindenkinek.
Igen, tudtam hogy rossz suli ,már gyerekkoromban is rossz volt énis ide jártam, de nem ennyire mint most.:(
Suliváltás nem megoldható a bejárás miatt,nagyon bánom hogy itt kezdtük.
Most van lehetőségünk költözni nyár végére, úgyhogy valahogy ki kell bírunk ezt a pár hetet.
Ottani suli ahova költözünk az nagyon jó,unokatesóm ott lakik ott jár iskolaba a gyerek ő is 2.kas ,és csupa jót hallani ,más az oktatási rendszer.
Nyilván ott is tanulni kell,de ott biztos vagyok benne , jobban fog menni neki a tanulás ott foglalkozva van a gyerekekkel.
Már alig várom és ő is .:)
Tegnap beszéltem az igazgató nővel ,megerősítette hogy ők így tanuljak egyben a szorzás osztást,és minden nap íriuk kell.Ott ahova majd megyünk,nem írnak minden nap 2-3 naponta,és nem úgy van röpi meg felmerő ahogy itt hanem leírják ők is a feladatot stb..jah és 3 naponta tanulnak ujjat.
Igen ,nagyon szégyen hogy ilyen tanárok vannak akinek halvány fingja sincs a tanitásról,mert ennyiből én is taníthatnék végzettség nélkül.
Tegna úgy volt hogy írnak ,persze a gyerek megint úgy ment iskolába mert tudta.
A tanár látta hogy sír a gyerek rosszul, van de annyit nem mondott volna hogy nyugodj meg ma nem írunk de még nekem sem ,és inkább elnézte hagyta had stresszeljen a gyerek. :(((
Ilyen rendes osztályfőnöke van.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!