Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.osztályban hányszor írnak...

2.osztályban hányszor írnak röpdolgozatot a gyerek, szorzásból és benfoglalasból?

Figyelt kérdés

Itteni suliban minden nap írnak, 3 kis 1-es ha összegyűlik kapnak 1nagy 1-est.

Hozáteszem minden nap újat vesznek,

egyszerre a benfoglalással. Az én gyerekem ebben az időszakban pont beteg volt 2 hétig és nagyon levagyunk maradva .

Szegénykém már sìrva ,gyomorideggel megy iskolába hanyingere van meg öklendezik.A tanárnővel hiába beszéltem leszarja, a lényeg az hogy bemagolják,mert a másiksuliban már tudják a gyerekek.Kérdezem én ,mi a franc közünk van ahoz hogy a másik suliban ők hol tartanak?

A másik hogy a gyereknek már nincs önbizalma mert a tanárnő szarik mindenre csak a jobb tanulokkal foglalkozik.

Nálatok hogy működik, mert itt nagyon gáz minden ?

#Szorzás ,osztás röpdolgozatok
2022. máj. 3. 08:58
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Rokonom gyereke 5.osztalyos,sajnos gyenge matekból.A napközis tanár állandóan piszkálja a gyereket hogy minek tanulsz úgyis megbuksz ,bazdmeg ezt mért nem tudod ,mért hiányzol ennyit biztos csak kamuzol stb..

Olyan német tanárja van aki nem tud németül és a netről nézi ki a feladatokat, szavakat, a gyerek bemagolja ,persze szegény semitt nemtud a szavakon kívül de bemagolja elmodja de nem érti hogy mit tanult meg .

A lecke, ha hiányzik valaki nincs kiirva vagy ha kiis van nemlehet elovasni vagy hiányos a kirás.

Persze ellehet kérni más szülőktől de itt azok is olyanok ha akarom elküldöm a akarom nem, old meg.

A gyerek itt jóformán azt csinlak amit akarnak,tisztelet egy két tanárnak. Hadd ne soroljam még hogy milyen "jó" iskola ez.

Mielőtt félre értenétek nem "putri" ez Balatoni falusi iskola

2022. máj. 3. 10:47
 22/31 A kérdező kommentje:

19/21-es

Nem hinném hogy ugyan ez lesz ,ennél az iskolának csak jobb lehet.

Korrepetálás heti egyszer van .

Napköziben a tanár egy flegma bunkó elnéző pics kiabál a gyerekekkel stb. sokan nem napkozisek ez miatt.

Mégegyszer mondom itthon gyakorlunk.

2022. máj. 3. 10:52
 23/31 A kérdező kommentje:

20/22-es

Te milyen jogon butázod le az én gyerekemet !!!!

Az én gyerekem nem buta!kb.fél óra alatt megtanujla a 6-8 versszakos verset,hozzáteszem úgy hogy gyenge olvasásból,persze itt is a tanár a hibás meg a fejlesztőstanar ami szintén egy héten egyszer van ,mert diszkleksziás a gyerek amiről nem szóltak, a mai napig szarnak bele.

Matekból 3-s az szerintem elfogadható 2.osztában, most a szorzotabla miatt gyengébb potolnunk kell tudom.

Te nem tudod itt milyen az iskolai oktatás, a te gyereked már ha van biztos jó tanuló.

Magántanár itt a Balatonon?

2022. máj. 3. 11:06
 24/31 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem pedig egy alsós tanítónak nagyon nem csak az a dolga, hogy leadja az anyagot, aztán a másodikos tanulja meg otthon a szülővel. Egyáltalán nem is kéne otthon már tanulnia, nyilván maradhat házi, vagy kell valamit gyakorolni esetenként, de rendszeresen? Ha szerintetek szülők szerint is ez lenne a normális, akkor mit várunk hogy bármi is változik az oktatásban?

Hogy a kérdésre is válaszoljak, nálunk is sokszor írtak kisjegyekre szorzásból-bennfoglalásból, de nem volt ekkora stressz. És külön tanulták őket. A gyakori számonkérés kell, hogy megmaradjon a dolog. Viszont nálunk a tanító néni foglalkozott azokkal akik hiányoztak, meg azokkal is akiknek több gyakorlás kellett. És várt egy kicsit a hiányzás után, hogy tényleg lehessen pótolni. Oké, hogy végig kell érni az anyagon, de így sok értelme nem lesz, nincs idő elmélyiteni, a fele osztály nem emlékszik majd rá szeptemberben.

Kérdező, én is azt javaslom amúgy hogy keress valakit, akár nyárra aki segít a gyerkőcnek. Ha az alapoknál lemarad, akkor egyre nagyobb nehézségei lesznek. Biztos ott is lehet találni nem túl drágán. Akár egy nyugdíjas tanító nénit, mert a módszer se mindegy.

2022. máj. 3. 11:41
 25/31 A kérdező kommentje:

Igyvan utolsó ,köszönöm .

Sajnos itt a nyugdíjasok nem vállalnak tanítást pénzért sem ,utána jártam már.

Az itt tanítok pedig nem érnek rá kicsikkel foglkozni a ballagás miatt osztályfönök a "jó tanitó néni meg nem vállal .

Úgyhogy marad az itthoni sok sok gyakorlás.

2022. máj. 3. 11:55
 26/31 Andi80018 ***** válasza:
39%
..és egyébként van opció másik iskolára? Mondjuk, ha most ennyi rosszat tudsz a suliról, akkor lehet akkor kellett volna nem oda íratni, amikor kezdte...
2022. máj. 3. 19:29
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Negyedik válaszoló, azért egy nyolc éves gyerekről van szó, nem egy tizenévesről. Alsós, az egész napot az iskolában tölti, otthon már nem kellene tanulnia szerintem nem is bírna már. Régen voltam másodikos, még a 90-es években, tehát nyilván ahhoz képest sokat változott vagy épp nem változott az oktatás. Az én időmben a délelőtti órákban "vettük az anyagot", a délutániban meg gyakoroltunk. Többnyire matematikát és olvasást.
2022. máj. 3. 22:21
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Valahogy furán tanulták nálunk is a szorzást. [Budapest]

Nekem is feltűnt, hogy egyik nap leadta a szorzót és másnap már számonkérés volt - aztán egyből vették a következőt a sorban. Jó sokáig írták is a röpdogákat. Muszáj volt itthon is gyakorolni és tanulni, mert a suliban nem tanulták együtt. Nálunk is sok volt a stressz a gyereknek. Lehet ezt a módszert tanítják a pedagógusoknak. A mi tanárunk tett olyan feladatot is a témazáróba, amit nem is gyakoroltak és képes volt ő is hipp-hopp íratni röpit olyan anyagból, amit hónapokkal előbb vettek [római számok] vagy elsős anyagból. Azt mondta minden órára készülni kell, akkor írat röpdogát, amikor csak akar. A gyerek gyomorgörccsel ment a suliba. :-(

2022. máj. 3. 22:34
 29/31 anonim ***** válasza:
Arra tudok reagálni, amit a német tanárról írtál, kérdező. Ez valós probléma, és számomra egészen hihetetlen, hogy ilyen még van. Nekem anno az angol tanárom volt ilyen, őt orosz tanárból képezték át. Oroszul biztos tudott, de angolul nem, és négy évig ő tanított minket, el lehet képzelni, mennyire tanultunk meg nála angolul. Sajnos rémes, ami a közoktatásban van.
2022. máj. 4. 07:11
 30/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Igen, tudtam hogy rossz suli ,már gyerekkoromban is rossz volt énis ide jártam, de nem ennyire mint most.:(

Suliváltás nem megoldható a bejárás miatt,nagyon bánom hogy itt kezdtük.

Most van lehetőségünk költözni nyár végére, úgyhogy valahogy ki kell bírunk ezt a pár hetet.

Ottani suli ahova költözünk az nagyon jó,unokatesóm ott lakik ott jár iskolaba a gyerek ő is 2.kas ,és csupa jót hallani ,más az oktatási rendszer.

Nyilván ott is tanulni kell,de ott biztos vagyok benne , jobban fog menni neki a tanulás ott foglalkozva van a gyerekekkel.

Már alig várom és ő is .:)

Tegnap beszéltem az igazgató nővel ,megerősítette hogy ők így tanuljak egyben a szorzás osztást,és minden nap íriuk kell.Ott ahova majd megyünk,nem írnak minden nap 2-3 naponta,és nem úgy van röpi meg felmerő ahogy itt hanem leírják ők is a feladatot stb..jah és 3 naponta tanulnak ujjat.

Igen ,nagyon szégyen hogy ilyen tanárok vannak akinek halvány fingja sincs a tanitásról,mert ennyiből én is taníthatnék végzettség nélkül.

Tegna úgy volt hogy írnak ,persze a gyerek megint úgy ment iskolába mert tudta.

A tanár látta hogy sír a gyerek rosszul, van de annyit nem mondott volna hogy nyugodj meg ma nem írunk de még nekem sem ,és inkább elnézte hagyta had stresszeljen a gyerek. :(((

Ilyen rendes osztályfőnöke van.:(

2022. máj. 4. 08:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!