Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2.osztályban hányszor írnak...

2.osztályban hányszor írnak röpdolgozatot a gyerek, szorzásból és benfoglalasból?

Figyelt kérdés

Itteni suliban minden nap írnak, 3 kis 1-es ha összegyűlik kapnak 1nagy 1-est.

Hozáteszem minden nap újat vesznek,

egyszerre a benfoglalással. Az én gyerekem ebben az időszakban pont beteg volt 2 hétig és nagyon levagyunk maradva .

Szegénykém már sìrva ,gyomorideggel megy iskolába hanyingere van meg öklendezik.A tanárnővel hiába beszéltem leszarja, a lényeg az hogy bemagolják,mert a másiksuliban már tudják a gyerekek.Kérdezem én ,mi a franc közünk van ahoz hogy a másik suliban ők hol tartanak?

A másik hogy a gyereknek már nincs önbizalma mert a tanárnő szarik mindenre csak a jobb tanulokkal foglalkozik.

Nálatok hogy működik, mert itt nagyon gáz minden ?

#Szorzás ,osztás röpdolgozatok
2022. máj. 3. 08:58
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
79%

Van egy tanmenet, egy hónapjuk van befejezni az éves tananyagot.

Ha a gyereked beteg volt, keress neki egy korrepetálót, az egész osztály nem leshet 2 hetet, míg ő behozza a lemaradást.

Annyi röpit írnak, ahányat a tanár irat velük.

2022. máj. 3. 09:01
 2/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért durva második osztályban! :o

Az unokahúgom elsős, náluk is olyan rohanás van matekon, hogy csak lesünk, és ezzel már neki is gondja van - pedig amúgy szereti az iskolát. Nagyon szomorú, mert ezzel alapozzák meg azt, hogy aztán a gyerekek 90%-a utálja a matekot és rossz belőle. Ilyenkor lassabban kellene inkább haladni, hogy megértsék és tényleg elsajátítsák, ne csak túl legyenek az adott napon.

Még kb. októberben volt olyan szöveges feladata a gyereknek, amit úgy tudtunk csak megoldani, hogy elolvastuk vagy 10x, illetve írogattuk meg húzogattuk össze a dolgokat, mint egy mátrixot, mert így lehetett logikailag megoldani az adott sorba rendezést. ("A polcon az alma felett kettővel van a körte. A körte alatt hárommal az eper..." ilyesmi)

Na már most: októberben a gyerekek még se nem írtak, se nem olvastak. Nekik ezt úgy kellett volna megcsinálni, hogy a tanítónéni felolvasta egyszer(!), és színekkel azonnal kellett volna rajzolgatni a polcokra.

SENKI nem tudta megcsinálni, ezért büntetésből feladták leckének, így jutott haza a dolog. Hát, nem mondom, sok szülő kiakadt.

2022. máj. 3. 09:09
 3/31 A kérdező kommentje:

Köszi.

Nem csak az volt a baj hogy beteg volt hanem az hogy a tanárnő más iskolához akar igazodni.Minek?

Értem én hogy végig kell menni,de így nem tudja megtanulni a gyerek ha minden nap ujjat vesznek plusz még stresszeli őket a mindennapos röpikkel,és eggyes kapnak.

Nem vagyok tanár de ez így szerintem nagyon nem jó.

4/31 anonim ***** válasza:
69%

Annyiszor írnak amennyit akarnak. A tanárt nem érdekli, hogy a gyerek nem tudja kezelni a stresszt ahogy téged szülőként sem érdekelne ha a tanár éppen gyászol és ezért végzi rosszul a munkáját.

Ülj le vele gyakorolni, vidd el magán tanárhoz.

Tanulni amúgy sem suliban kell, hanem otthon.

5/31 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk is kb minden nap írnak, de talán 5 kis jegyből lesz 1 nagy 🤔

A szorzás és az osztás meg igazán nem olyan bonyolult, hogy ne tudta volna tanulgatni otthon egyedül vagy veled

2022. máj. 3. 09:13
 6/31 anonim ***** válasza:
88%
Azért a napi számonkérés nem ördögtől való dolog, illetve nem az lenne, ha normálisan csinálná a tanár. Csak épp nem kéne ennyire nyíltan osztályozni, inkább csak jelzésértékű kéne, hogy legyen a dolog, pláne másodikban.
2022. máj. 3. 09:14
 7/31 A kérdező kommentje:

Kedves második köszönöm.

Hát igen elég szomorú, mert nálunk ilyen nem volt .

Ha levoltunk maradva akkor újra vettük.stb...

A másik meg hogy úgy iratja velük hogy csak az eredményt irhatjak le.

Most akkor hogy lesz úgymond "hivatolos" vagy netudom hogy fogalmaztam de ha mondjuk a tanár azt kérdezi pl.hogy 42:6 vagy 8×5 honnan tudjuk hogy valóban ez volt a kérdés ha ők nem írják le.

Szóval nemértem ezt a logikát.

Nagyon bosszantó.

2022. máj. 3. 09:16
 8/31 A kérdező kommentje:

Tanulunk itthon gyakoroljuk ,megy is neki fejből is nem csak leirva,de az iskolában leblokkol és sajnos ott nem megy .Ha nincs motiválva az iskolában ,akkor itthon hiába megy jól ha a tanárnő annyit nem képes hogy na látod milyen ügyes voltál most vagy egy matricát kapjon vagy tudom is én..az meg a másik hogy egy két gyerek piszkálja hogy na most kíváncsi leszek hogy megy a felszámolás stb..

Az a szülő könnyen beszél akinek a gyereke fogékonyak.

Az a szülő könnyen beszél akinek a gyereke jobban tud koncentrálni figyeni stb..

2022. máj. 3. 09:25
 9/31 anonim ***** válasza:
23%

Gyerekemnél is napi röpi van, ahogy huszon x eve nálunk is az volt matekból.

Azert mert a gyerek beteg volt, nem fog felmentést kapni. Be kell potolni, ennyi.

Es igen, normalis hogy masik sulihoz hasonlit a tanár. Van egy tanmenet, ahhoz kell igazodni. Ami pedig minden iskolában kb ugyan az.

2022. máj. 3. 09:28
 10/31 A kérdező kommentje:

Szerintem meg igenis az nagy ördöngösség ha napi szinten ujjat vesznek szorzás osztás másnap meg írnak .

Nemtudom hogy nálatok hogy van ,de itt együtt veszik a szorzast az osztállyal.

Na ezt így egyszerre tanúlja meg a gyerek és minden nap ujját.

Igenis nagy kihívás ezt így megtanulni egy 8-9 éves gyereknek.

Meg szerintem alap hogy a szorzast ne keverjük az osztatlan a míg a szorzast nem tudják.

2022. máj. 3. 09:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!