2.osztályban hányszor írnak röpdolgozatot a gyerek, szorzásból és benfoglalasból?
Itteni suliban minden nap írnak, 3 kis 1-es ha összegyűlik kapnak 1nagy 1-est.
Hozáteszem minden nap újat vesznek,
egyszerre a benfoglalással. Az én gyerekem ebben az időszakban pont beteg volt 2 hétig és nagyon levagyunk maradva .
Szegénykém már sìrva ,gyomorideggel megy iskolába hanyingere van meg öklendezik.A tanárnővel hiába beszéltem leszarja, a lényeg az hogy bemagolják,mert a másiksuliban már tudják a gyerekek.Kérdezem én ,mi a franc közünk van ahoz hogy a másik suliban ők hol tartanak?
A másik hogy a gyereknek már nincs önbizalma mert a tanárnő szarik mindenre csak a jobb tanulokkal foglalkozik.
Nálatok hogy működik, mert itt nagyon gáz minden ?
Van egy tanmenet, egy hónapjuk van befejezni az éves tananyagot.
Ha a gyereked beteg volt, keress neki egy korrepetálót, az egész osztály nem leshet 2 hetet, míg ő behozza a lemaradást.
Annyi röpit írnak, ahányat a tanár irat velük.
Ez azért durva második osztályban! :o
Az unokahúgom elsős, náluk is olyan rohanás van matekon, hogy csak lesünk, és ezzel már neki is gondja van - pedig amúgy szereti az iskolát. Nagyon szomorú, mert ezzel alapozzák meg azt, hogy aztán a gyerekek 90%-a utálja a matekot és rossz belőle. Ilyenkor lassabban kellene inkább haladni, hogy megértsék és tényleg elsajátítsák, ne csak túl legyenek az adott napon.
Még kb. októberben volt olyan szöveges feladata a gyereknek, amit úgy tudtunk csak megoldani, hogy elolvastuk vagy 10x, illetve írogattuk meg húzogattuk össze a dolgokat, mint egy mátrixot, mert így lehetett logikailag megoldani az adott sorba rendezést. ("A polcon az alma felett kettővel van a körte. A körte alatt hárommal az eper..." ilyesmi)
Na már most: októberben a gyerekek még se nem írtak, se nem olvastak. Nekik ezt úgy kellett volna megcsinálni, hogy a tanítónéni felolvasta egyszer(!), és színekkel azonnal kellett volna rajzolgatni a polcokra.
SENKI nem tudta megcsinálni, ezért büntetésből feladták leckének, így jutott haza a dolog. Hát, nem mondom, sok szülő kiakadt.
Köszi.
Nem csak az volt a baj hogy beteg volt hanem az hogy a tanárnő más iskolához akar igazodni.Minek?
Értem én hogy végig kell menni,de így nem tudja megtanulni a gyerek ha minden nap ujjat vesznek plusz még stresszeli őket a mindennapos röpikkel,és eggyes kapnak.
Nem vagyok tanár de ez így szerintem nagyon nem jó.
Annyiszor írnak amennyit akarnak. A tanárt nem érdekli, hogy a gyerek nem tudja kezelni a stresszt ahogy téged szülőként sem érdekelne ha a tanár éppen gyászol és ezért végzi rosszul a munkáját.
Ülj le vele gyakorolni, vidd el magán tanárhoz.
Tanulni amúgy sem suliban kell, hanem otthon.
Nálunk is kb minden nap írnak, de talán 5 kis jegyből lesz 1 nagy 🤔
A szorzás és az osztás meg igazán nem olyan bonyolult, hogy ne tudta volna tanulgatni otthon egyedül vagy veled
Kedves második köszönöm.
Hát igen elég szomorú, mert nálunk ilyen nem volt .
Ha levoltunk maradva akkor újra vettük.stb...
A másik meg hogy úgy iratja velük hogy csak az eredményt irhatjak le.
Most akkor hogy lesz úgymond "hivatolos" vagy netudom hogy fogalmaztam de ha mondjuk a tanár azt kérdezi pl.hogy 42:6 vagy 8×5 honnan tudjuk hogy valóban ez volt a kérdés ha ők nem írják le.
Szóval nemértem ezt a logikát.
Nagyon bosszantó.
Tanulunk itthon gyakoroljuk ,megy is neki fejből is nem csak leirva,de az iskolában leblokkol és sajnos ott nem megy .Ha nincs motiválva az iskolában ,akkor itthon hiába megy jól ha a tanárnő annyit nem képes hogy na látod milyen ügyes voltál most vagy egy matricát kapjon vagy tudom is én..az meg a másik hogy egy két gyerek piszkálja hogy na most kíváncsi leszek hogy megy a felszámolás stb..
Az a szülő könnyen beszél akinek a gyereke fogékonyak.
Az a szülő könnyen beszél akinek a gyereke jobban tud koncentrálni figyeni stb..
Gyerekemnél is napi röpi van, ahogy huszon x eve nálunk is az volt matekból.
Azert mert a gyerek beteg volt, nem fog felmentést kapni. Be kell potolni, ennyi.
Es igen, normalis hogy masik sulihoz hasonlit a tanár. Van egy tanmenet, ahhoz kell igazodni. Ami pedig minden iskolában kb ugyan az.
Szerintem meg igenis az nagy ördöngösség ha napi szinten ujjat vesznek szorzás osztás másnap meg írnak .
Nemtudom hogy nálatok hogy van ,de itt együtt veszik a szorzast az osztállyal.
Na ezt így egyszerre tanúlja meg a gyerek és minden nap ujját.
Igenis nagy kihívás ezt így megtanulni egy 8-9 éves gyereknek.
Meg szerintem alap hogy a szorzast ne keverjük az osztatlan a míg a szorzast nem tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!