Mennyire igyekeztek megismerni a gyerekek fejlődését?
Inkább a meglévő nevelési elvekből, tanácsokból építkezel a sajá gyermeked nevelésénél VAGY igyekszel megtanulni, hogy az emberi fejlődés ebben a szakaszban hogyan zajlik? Idegrendszer érése, személyiség alakulása stb...
Miért úgy csinálod, ahogyan?
Univerzális nevelést folytatok.
Vagyok én és ő. Mi ketten játszunk gyermeket és szülőjét. A kor, kultúra, bolygó, stb nem számítanak.
Nekem mindegy, hogy vallásos, ortodox, modern, konzervatív. A szemembe mind ugyanaz. Földi bugyutaságok, amik eltérnek isten útjától.
Sose olvastam semmit se, még is ismertem a régi idők filozofiájit. Ezerszer megkaptam, hogy ismerem-e ezt olvastam-e azt. Nem! Ez mind bennünk van basszus... csak legyél az aki igazából vagy és dolgozz össze a testbéreddel, aki emberként alád született.
Még hogy tanács... kitől? Mitől? Egy embertől??? Fúj.
5. milyen rossz berögzült mintára gondolsz? írnál 1-2-t mert nekem nem világos mire célzol…
#2. válaszoló
Pl. Ha a szüleid úgy neveltek, hogy mikor érzelmileg nagy mélységeket éltél meg (köznapi nyelven: "hisztiztél") bevágtak a szobába és hagyták, hogy ott magadban lenyugodj.
Ehelyett mondjuk, ha tisztában vagy vele, hogy egy kisgyermek nem képes az önmegnyugtatásra és nem szivatásból sír üvöltve a fejedbe, hanem mert neki az az adott helyzet egy nagyon komoly belső feszültséget okozott és még nem képes az érzelmeinek a pontos felismerésére, kifejezésére szavakkal és emiatt szüksége van rád, hogy segíts neki. De ha ezzel nem vagy tisztában, akkor te is csak bevágod a szobába.
Most ez jutott eszembe, de nyilván kismillió ilyen van.
8. akinek ehhez tanulmány kell vagy segítség, hogy egyedül eljusson oda, hogy ez nem jó, annak korai volt a gyerek vagy inkább hiba.
le leszek húzva, de: a dackorszak alatt mindenkinek van egy pont (de inkább sok 😂) ahol pl. legszívesebben bevágná (és be is fogja) a gyereket a szobába, ne is álltassuk magunkat, hogy majd nekünk meg sem fordul a fejünkben. 😅
Persze, hogy megfordul a fejedben :) de épp ezaz, ha utánaolvasol, hogy ezt amúgy miért csinálja a gyerek, nagyobb megértéssel fordulsz hozzá, könnyebb átlendülni neked, mint szülőnek. És így tudod segíteni a ygereked.
Ha pedig nem olvasol, akkor bevágod a gyereket a 20. Hisztinél mert felidegesít. És nem állsz meg ott, hogy csak elgondolkodtál rajta.
Egyébként elég ellentmondásos a kommented: aki nem tud eljutni egyedül oda, hogy ez nem jó, annak korán jött a gyerek DE azért te is bevágnád :D akkor korán jött a gyermeked? :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!