Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Reggeli suliba indulás alsóban...

Reggeli suliba indulás alsóban. Tippeket kérek, hogyan készüljön el időre, mert annyi ideget nyelek hogy rá fog menni az egészségem. Hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Az ébredéssel nincs gond, felkel időben, aztán jön a lufifújás, rajzolás, levélírás a barátnőnek, és kitudja még mik amik nem reggelre valók. Tudja hogy mikor kell indulnunk de mint aki be van lőve nem érdekli. 1 órával kel fel indulás előtt. Kértem már szépen, mondtam csúnyán, semmi nem használ. Csak mikor kiabálok. Ez meg senkinek se jó.
2022. jan. 13. 09:08
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/76 anonim ***** válasza:
78%

68, a pozitív megerősítés, ha megcsinál valamit és dicséred. Feltétele, hogy megcsinálja a dolgot.

Ha zsarolod pénzzel, matricával, hogy megcsinálja, az nem pozitív megerősítés. A kérdező adott neki pénzt, mégsem működött a dolog. Tudod, mit erősített? Azt, hogy a semmiért is jár valami.

2022. jan. 13. 14:01
 72/76 anonim ***** válasza:
88%

"Egy alsós gyerekről beszélünk, ott nem a gyerek szégyene, vagy hibája, ha késik, vagy nincs nala q felszerelése. Ez ebben a korban q szülők feladata."

Nem. A gyerek felelőssége. Ennyi idősen nyilván nem kell még egyedül felkelni, összekészülni és elindulni, ott van a szülő, aki ebben segíti és támogatja, de egy iskolás gyereknek már fel kell tudni fogni, hogy ha húzza az időt, elkésik. Nem matricáért csinálni, és nem azért, mert különben anya kiborul, hanem azért, mert késni kínos. A matrica csak egy hétig motiválja, de elég egyszer vagy kétszer elkésnie, belevésődik egy életre.

Az én gyerekem igazán nem szuperképességű, mégis felfogta egy vagy két alkalom után. Azóta békések a reggelek, a gyerek is nyugodtabb, képes ügyesen összekészülni. Természetesen segítek neki, mindig mondom, mi a feladat, de maga miatt csinálja, nem azért, hogy ne ordítsak.

Egyébként ha már itt tartunk, ezt a játékot a leckével is eljátszottuk. Folyton tiltakozott, úgyhogy egy szép napon mondtam neki, hogy tudod mit, akkor ne csináld meg. Hiányt kapott, ciki volt, azóta megcsinálja. Mindenki jobban járt, mintha folyamatosan csak cirkuszolnánk miatta.

2022. jan. 13. 14:07
 73/76 anonim ***** válasza:
13%

71!

Leirtam azt is, hogy nem csak tárgyban kell nézni. De minél kisebb egy gyerek, annál nagyobb az esély rá, hogy a matrica jobban motiválja mint az ügyes vagy kisfiam.

2022. jan. 13. 14:15
 74/76 anonim ***** válasza:
30%

Ruhát te készítsd ki neki és keltsd fel,közöld lányodal hogy ott ruha öltözön fel mert elkéstek .

Lányomat reggel 6:45 kor keltem ki rakom ruháját felöltözik wc meg fésülködik gumi a hajba karóra fel kezére telefon táskába kabát sapka cipő hátitáska és indulunk ez összesen kb 20 percbe kerül készülödés ,nincs és nem is volt tökölés .

2022. jan. 13. 17:05
 75/76 anonim ***** válasza:
89%

74.

Nem reggeliztek? Az is jelentős idő, ha nyugodt reggeli van.

2022. jan. 13. 18:47
 76/76 anonim ***** válasza:
100%
Nem eszik reggelit lányom mert nem éhes még olyankor .
2022. jan. 14. 05:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!