Reggeli suliba indulás alsóban. Tippeket kérek, hogyan készüljön el időre, mert annyi ideget nyelek hogy rá fog menni az egészségem. Hogy csináljátok?
51, szerintem a kérdező engem nullaszázalékosoz, de ne foglalkozz vele, nekem nem itt kell megerősítés ahhoz, hogy normálisan neveltem fel a gyerkeimet, ami neki láthatóan nem igazán megy.
Majd amikor a 13-14 éves gyereke csak akkor lesz hajlandó házit írni, ha fizet neki, megint itt fog rinyálni.
32
Lassan 40 vagyok, de màr engem is jutalmaztak fogmosásért..
Pozitív visszacsatolás..
Szerintem a rutin kialakîtása segít..
Amúgy mi is mindig késésben vagyunk.
Ovis a nagy
Kicsi kisebb..
A kabát-cipőnél csúszik nàlunk el..
40-es vagyok.
Eddig a te pártodon voltam, de most befejeztem. Ha megtapasztalja a saját bőrén, az nem megszégyenítés. Nem azt mondtam, hogy direkt ne keltsd fel, es direkt hagyd elkésni, hanem hogy idegbaj helyett inkább hagyd, hogy ő maga jöjjön rá, miért nem érdemes reggelenként az időt húzni. Ha szerinted a minden reggeli kiborulás és üvöltözés hatékonyabb és szeretetteljesebb, akkor megérdemled a sorsodat, és nincs miről beszélgetnünk.
Lassan 40 vagyok, de màr engem is jutalmaztak fogmosásért..
Aha, ovis korodban vagy előtte, nem iskolában. :)
Jelenleg egy 0%-os válasz van, úgyhogy döntsétek el, melyikőtöké. :-)
Szintén másodikas a kisfiam és középső csop. óvodás a kislányom. Elhűlve olvastam a reggeli tevékenységeket a nyitóban: "jön a lufifújás, rajzolás, levélírás a barátnőnek".
Hogyan szokott erre rá? Ugye te is sejted kérdező, hogy egyszerűbb lett volna, ha nem szokik rá, mint most kínlódni a leszoktatással. Mert a megszokás nagy úr. Közhely, de így van.
Nálunk az a szabály, hogy reggel ébredés, pisilés, mosakodás, öltözés. Ebbe még egy reggeli bújás is belefér anyával. Néha az öltözés vontatottan megy, ha álmosak, vagy ha a kisfiam elábrándozik. Ilyenkor rászólunk, aztán folytatja. Utána reggeli és fogmosás. A feleségem munkabeosztása miatt a hét 2 napján én (apa) viszem őket óvodába és iskolába. Ha én viszem őket, akkor általában mire mindennel végeznek, akkor van még kb. 10 perc szabad idejük, mire én is végzek. Ilyenkor lehet játszani, de tudják, hogy nem olyannal, amit sokáig tart elpakolni. Ha szólok nekik, akkor jönnek öltözni.
A kislányom ruhái előző este ki vannak készítve, és akkor megbeszéli vele a feleségem, hogy az a szín- és formavilág :-) megfelelő-e számára (kényes ízlése van az óvodás kisasszonynak) :-))). Reggel már nem vitatkozunk ezen. Mint ahogy azon sem, hogy meleg-e a nadrág. Bent a lakásban persze, hogy meleg, de kimegyünk az utcára, amiről reggel, az ébredéskor fogalma sincs, mennyire hideg. Tehát ez sem vitatéma.
Komolyan mondom, mi hétvégén reggel sem hagyjuk, hogy reggeli előtt ilyen hülyeségekkel vacakoljanak. Legyen meg a reggeli rutin, és utána övék a délelőtt! Ezt kéne megszokni.
És én se jutalmaznám. Csak azzal, hogy megdicsérném és adnék egy puszit neki.
Nem is tudom. A leírásod alapján ezt a gyereket nem igazán a jutalom érdekli, hiszen írod, hogy már próbaltad es nem jött be. Mi valtozott, hogy most úgy gondolod, be fog jönni?
Nem érti, hogy mit jelent, hogy a tökölés miatt elkésik, mivel mindig megóvod ettől. Arra lenne szükség, hogy egyszer-kétszer tényleg elkéssen. Ez nem büntetés, ez tanulás. Hogy tanulja meg, hogy tökölés egyenlő késés, ha soha nem késik el? Egyelőre az van, hogy lamentálhat a hajgumikkal akármeddig, mert te mindig elintézed, hogy beérjen, és csak te izgulsz, őt nem érdekli az egész, mert úgyis beér. Természetes következményt kellene megtapasztalnia, mert így a felelőssegvállalástól is "megóvod".
Hú bocsi, nem olvastam végig csak a 2. oldalig.
De azzal nagyon is egyetértek, hogy neki kell éreznie a következményeket a saját bőrén, amit eddig ugye nem tapasztalt meg. Én is amondó vagyok, hogy késsen el, kapjon lecseszést, akár rossz jegyet. Mert mi történik, ha ott éktelenkedik egy egyes? Semmi, nem cseszi el az életét emiatt, de legalább jól a szájában marad az íze, hiszen azt nem olyan egyszerű kijavítani. Az ő érdeke elsősorban, nem a tiéd. Azt én sem értem, minek kellene jutalmazni, te sem kapsz vállveregetést minden nap, mert időben beértél a munkahelyedre. Az embernek vannak kötelességei, amit akkor is el kell végezni, ha nem potyognak matricák az égből.
Én egyszerűen odaállnék melléje és kivenném a kezéből a lufit, ha azt akar fújni, meg a színes ceruzát, ha rajzolni akar. És küldeném a következő tevékenységhez: öltözés, reggelizés, fogmosás stb.
A levélírás attól tartok telefonon történik - na azt csak azért nem venném ki a kezéből, mert nem is lenne neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!