Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek miért viselkedik...

Szerintetek miért viselkedik így? Ez 'normális'?

Figyelt kérdés

Egyik rokon gyereke most 3 éves. Nemrég született meg a testvére.

Azt tudni kell róluk, hogy eddig az anyja seggéhez volt nőve a gyerek, lépten-nyomon együtt voltak egy kos burokban. Értsetek szó szerint. A gyerek nagyon zárkózott, még a családdal sem beszél / játszik. Ha 2 percre nem látja az anyját már ordít.

Na most megszületett a tesó. A nagyobbik nem 'engedi' hogy anyuka ellássa a babát. Pl altatni kell 3 évesen a nagyot, ringatni, mellette kell kb egész éjszaka feküdni, ha anyuka felkelne a babához akkor háború van, meg anya ne adj enni a gyereknek, nem éhes.

Múltkor pl anyuka le akarta tenni a babát az ágyba és a kisebbik kitette elé a lábát, hogy elessen a babával.

Mi lehet ennek az oka?

Nem posztom semmibe beleszólni, nem is akarok, szimplán számomra ez egy nagyon érdekes viselkedés, sok kisgyerek van a családomban, senkinek sem tapasztaltam korábban még csak hasonlót sem.

Egy pedagógus ismerős szerint lehet pszichológushoz kellene vinni a lányt.

Volt valaki hasonló helyzetben?

Mi lett a vége?

2021. dec. 23. 07:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
41%
Az apuka a tesód, mi?
2021. dec. 23. 09:05
 22/26 A kérdező kommentje:

21! Hálistennek nem :D

Nekem ide vér szerint közöm nincs :)

2021. dec. 23. 09:08
 23/26 anonim ***** válasza:
85%
Ismerős a kérdés.Én 4-éves voltam amikor megszületett a húgom és én is nagyon elmebeteg módon viselkedtem akkor igaz a húgomat nem bántottam még féltettem is velem az volt a baj hogy mindent meg akartam venni a boltban egyszer addig hisztiztem a Tescoban a Barbie baba miatt amíg meg nem kaptam
2021. dec. 23. 09:19
 24/26 anonim ***** válasza:
62%

Te ki vagy a történetben ? Miért érzed egy cseppet is, hogy kozod van más életéhez ? Kibeszelni egy forumon egy családot ?

Egyébként teljesen normális viselkedés.

2021. dec. 23. 12:58
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is szélsőségesen féltékeny a kislány, de ahogy a többiek leírták, ez a szülők hibája. Szerintem hiába érthető ilyen esetben a gyerek túlzó reakciója, a pszichológus segíthet, bár valószínű anyukának is szüksége lenne rá. Ha anyuka nem enged babát, valamilyen baba méretű, öltöztethető plüss is jó szolgálatot tehet. Egyébként meg kisfiúknak is sokszor van egy-két babája, semmi rossz sincs benne, mint ahogy a babakonyha is mára már teljesen uniszex játékká vált.
2021. dec. 23. 14:57
 26/26 anonim ***** válasza:
30%
Hát, kérdező, ahogy a 17-es válaszodban kiosztottál, inkább te tűnsz agresszivnek, alig vartad, hogy ravethesd magad valakire... én csak feltettem egy kérdést, érdekelt. Semmi rosszindulat nem volt bennem, azért is jöttem vissza megnezni, hatha válaszoltál, de mindegy. Legalább bemutatkoztál. Azért köszi a választ.
2021. dec. 23. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!