Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy viselkedik a 4,5 éves...

Hogy viselkedik a 4,5 éves gyereked?

Figyelt kérdés

Nálunk ahogy felkel már menjek játszani de játszani ha nincs kedvem üljek ott mert azt akarja, minden nap az van most ez most az alig hagy egy kicsit nyugton.

Nálatok hogy telik a nap?

2021. okt. 2. 19:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen. Nálunk is ez van 🙂

Jó, néha meg tudom vele beszélni, hogy dolgom van...játszon a nagytesóval pl.

De ha nincs dolgom, akkor csak velem akar lenni.

2021. okt. 2. 20:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Van kisebb testvére 3,5 éves de vele nem akar sose játszani mert ő nagy tesót szeretne.
2021. okt. 2. 20:20
 3/4 anonim ***** válasza:
73%

Van egy 7 éves nővére és szerencsére remekül elvannak, bár mostanában egyedül is jól elszöszmötöl (imádja a dínókat, szeret legózni, barbiezni).

Pici koruk óta tudatosan nem szórakoztatjuk őket. Természetesen rendszeresen játszunk velük (pl. társas, kártya, de pl. szerepjátékozni ki nem állhatok), de hagyjuk őket kibontakozni. Unatkozzanak nyugodtan, majd eszükbe jut valami a játékokkal telerakott szobában. Simán szoktuk nekik mondani, hogy a gyerekek dolga a játék, nem a miénk.

2021. okt. 2. 20:54
 4/4 anonim ***** válasza:
26%

Én simán mondom neki, hogy most szeretnék egy kis szünetet magamnak, addig foglalja el magát, utána játszunk valamit.

Egy hétvégi napunk:

Hétvégén felkel reggel, nézhet egy kis mesét reggeliig, én közben foglalkozom kicsit a húgával is, aztán mikor húgi megy aludni délelőtt, társasozunk, olvasunk egyet, utána vagy kimegyünk, vagy nem, hangulattól függ. Délután alszik, ha felkel, megint nézhet egy kis mesét, utána szoktunk kint/bent játszani, társasozni, vagy elfoglalja magát szerepjátékkal. De olyan is volt, hogy délután nem volt kedvünk csinálni semmit, beraktam egy hosszabb mesét, és megnéztük.

Nem szoktam állandóan szórakoztatni, és nem az van, amit ő akar. Meghallgatom, mit szeretne, és megpróbálok az ő kedvére és a sajátomra is tenni egyaránt. Szép is lenne, ha egy négy éves tervezné meg a napomat.

2021. okt. 2. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!