Ki hogyan kezeli, mit tesz és hogyan viselkedik, ha a 3 éves gyereke nem fogad szót, semmivel nem tud rá hatni, nem engedelmeskedik? Bevált trükkök, fortélyok?
Az első vagyok, igaz az enyém még nincs 3, majd augusztusban tölti.
Nem tudom, hány gyereked van, de hidd el, nem egyformák a gyerekek... Az első gyerekem alig 2 évesen már jött mellettem a járdán, ha elengedtem valamiért egy pillanatra a kezét, is ott állt. A játszótéren nyugodtan leülhettünk az unokanővéremmel a padra, míg a gyerekek homokoztak pl.
Ha valamire azt mondtam, hogy "Nem", akkor nem csinálta.
Nem neveltem másképp a húgát se, de a szobából félve megyek ki... Tegnap a fürdőben magára fújt fél üveg parfümöt, délután magára kente a babakrémet, ma fogkrémmel kente össze a haját, és tudja, hogy egyedül nem mehet be a fürdőszobába, mégis megteszi.
Minden este el van neki mondva, hogy ne csapkodja a kistestvére fürdővízét, ne tegye bele a babáját, sem a plüssnyulat, és azt várja, mikor fordulok el, hogy mégis megtehesse...
Az unokanővérem második gyereke ugyanez pepitában, neki is nehézkes és fura helyzet a halálnyugodt, szófogadó első gyerek után....
Holnap lesz 3 éves,kislány. Jelenleg választási lehetősèget ajánlok neki.
Pl. Ha nem akarja reggel felhúzni a zoknit,akkor megkèrdezem,hogy "anya,vagy apa húzza fel neked?" ( egyedül nem tudja mèg)
Vagy pl a játszótéren utoljára hintázni akar,vagy csúszdázni? Ilyesmi. Mostanában bejön :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!