Lassan 3 éves gyerek, hogy viselkedik?
Kisfiam 3 lesz októberben, óvodába készültünk szeptembertől, de nem tudom vinni mert nem szobatiszta: Igazából nem is nagyon beszél, szavakat mond, kb 70, illeve a leghosszabb mondata az "itt a boci, itt az alma" stb.
Furcsa szokásai vannak, nem tudom elképzelni hogy követné az óvónő utasításait, közös játékban részt tudna venni az oviban. Furcsa szokások alatt értem, hogy pl le-föl járkál az udvaron a kerítés mellett, tolóajtókat húzogatja gyakran, dobálja a kavicsokat, a homokot, és nem tud rendeltetésszerűen homokozni. Ez belefér még ebbe a korba? Aggódok, hogy nehogy autista legyen. A Te gyermeked hogy viselkedett ebben a korban?
A szobatisztaság hiánya nem akadálya at ovinak.
Fiam 2 év 8 hósan kezdett beszélni, de onnantól be nem áll a szája.
Ami inkább aggasztó azok a kerítés mellett sétálás, ajtó csukogatás hasonlók. Ezek autisztikus tünetek lehetnek. Én vittem volna oviba, mert egyrészt ott ha nincs komoly gond beindulna a beszéde, ha gond van kiszúrnák az óvónők. Másrészt majd 4 éves korig bölcsiben vagy otthon lenni nagyon nem jó.
Enyém 3 év 2 hónaposan lett nappalra szobatiszta. Eleinte csak nadrág és bugyi nélkül ment a dolog, pár hétre rá már szépen jelezte felöltözve is ha menni kellett. Szókincse olyan mint bármelyik gyereknek ebben a korban de csak 2,5 évesen kezdett igazán beindulni. Játékokba be lehet vonni, sőt, mindig azt figyeli más gyerekek mit játszanak és ő is megy mert szeret mindenbe bekapcsolódni. Mindenféle ajtót szeret nyitni-csukni, rengeteget lábujjhegyezik, ha rákattan egy témára csak arról beszél hónapokig, apró kényszeres dolgai vannak, 3,5 éves, autista.
A te fiad nem biztos hogy az, de gyanús. Ha elfogadsz egy jó tanácsot magánba viszed kivizsgáltatni, fejleszteni és amikor szobatiszta nem beszélsz erről az oviban egy szót sem.
Lányom 3évrs, egy éve szobatiszta és folyamatosan beszél, mondókázik. Szívesen játszik másokkal, homokozni, hintázni, mászókázni tud egyedül.
Én a helyedben mindenképp megnézetném szakemberrel, mert ha nem is autista, kisebb elmaradásokat mutat, amit esetleg érdemes lenne még most fejleszteni pl tornával.
Járunk beszédfejlesztésre, két helyen is jártunk, mindkét helyen azt mondták hogy ez nem az. Most tsmt-t kezdjük, ez a gyógytornász azt mondta hogy vannak autisztikus jegyei, de még csak egyszer látta, így nem tud nyilatkozni. Nagyon el vagyok keseredve. Egyébként szemkontaktus megvan, érzlmeit kimutatja, ölelést, cirógatást szereti, jól eszik, jól alszik, viszont nem szereti a mondókázást, nem fogja meg a kezemet az utcán, nem nagyon játszik szerepjátékokat (vagy ez még korai ilyen korban?)
Köszönöm a válaszokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!