Normális, hogy egy 2 éves gyerek így viselkedik? Igaza van a páromnak?
Párom lánya hozzánk került, eddig az anyja "nevelte". Nem tud normálisan egyedül enni, pohárból inni, nem szobatiszta, éjszakánként általában felkel, nagyon akaratos és sokat hisztizik (pl ha nem engedjük felmászni az asztalra), nem lehet vele normálisan sétálni, nagyon szófogadatlan, nem engedi hogy fürdessük vagy megmossuk a haját stb.
Párom szerint ez normális ebben a korban, szerintem viszont nagyon nem. Már minden nap összeveszünk a gyerek miatt, nagyon félek hogy rámegy a kapcsolatunk :-(
Ti mit gondoltok?
Úgy gondolom ebben a korban nem reménytelen....
2 évestől még nem is lehet elvárni a teljes szobatisztaságot. Az én fiamnál 2,5 éves korában következett be. Nem tudom mit értesz normális étkezés és ivás alatt... Ha nem engedi hogy fürdessétek akkor hagyd egy kicsit rá... szóban irányítsd és dicsérd közben. Szerintem türelemmel és pozitív megerősítéssel sok mindent el lehet nála érni.
2 évesen még nem kell szobatisztának lennie, ha eszik, még ki fog csurogni itt-ott az étel. A lányom 2éves, nem érett még meg a szobatisztaságra, éjszaka riad 2-3x, leeszi magát kicsit, utál hajat mosni. Most akkor én nem nevelem? A feleségem is mindent megtesz pedig. Sétálni sem szeret, stb. Akaratos, hisztis.
Ha ezen változtatni akarsz, akkor neveld te, és az apuka, aztán le lehet vonni a konzekvenciát messzemenően, vagy nem kezdesz olyannal, akinek gyereke van, ugyanis ha nem 2 évesen, lehet, 5 évesen kerül oda a kislány, de ez bármelyik kapcsolatra igaz, ahol az egyik félnek gyereke van. Az apa ragaszkodni fog a gyerekéhez, és hamarabb repülsz te, mint a gyerek. Persze, neked sem kell más gyerekét nevelni, ha ez neked sok, kalap-kabát.
34/F
Ami a legrosszabb hogy e miatt veszekedtek!
Lehet nem a legjobb viselkedés, de minden gyerek más, van aki jobb van aki rosszabb!
"egyedül enni, pohárból inni, nem szobatiszta, éjszakánként általában felkel"
Ez nagyrészt ovis korokra tanulják meg, teljesen normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!