Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális, hogy egy 2 éves...

Normális, hogy egy 2 éves gyerek így viselkedik? Igaza van a páromnak?

Figyelt kérdés

Párom lánya hozzánk került, eddig az anyja "nevelte". Nem tud normálisan egyedül enni, pohárból inni, nem szobatiszta, éjszakánként általában felkel, nagyon akaratos és sokat hisztizik (pl ha nem engedjük felmászni az asztalra), nem lehet vele normálisan sétálni, nagyon szófogadatlan, nem engedi hogy fürdessük vagy megmossuk a haját stb.

Párom szerint ez normális ebben a korban, szerintem viszont nagyon nem. Már minden nap összeveszünk a gyerek miatt, nagyon félek hogy rámegy a kapcsolatunk :-(

Ti mit gondoltok?

2013. dec. 29. 17:41
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
6%

Szóval összefoglalva,hogy mindenki megértse,mert látom pár embernek nehéz a felfogása.Igen egy 2 éves dacos,de ha már korábban az anyukája tanítgatja,hagyja egyedül enni,inni,leszoktatja az éjjeli kelésekről,és nem rátesz egy lapáttal akkor igenis,át fogja aludni az éjszakát,ügyesen fog enni,inni,senki nem mondta,hogy úgy kell enni,mint egy felnőtt,de egy 2 éves képes kanállal,villával rendesen enni,és egyedül inni.A szobatisztaság gyerekfüggő kisfiam 22 hónapos korától szobatiszta,nem kérte a pelust,rá ült a bilire,wcre,21 hónapos kora óta folyékonyan beszél,egyedül eszik,iszik kb 1 évesen kezdte gyakorolni,nem hagyta,hogy én csináljam,átalussz az éjszakát,persze 2,5 év alatt volt olyan,hogy fel kelt,de általában akkor beteg volt stb.

Ezzel a kislánnyal enm foglalkozott eleget az anyukája,nem hagyta érvényesülni,ellenben nem tanította meg,hogy ne másszon az asztalra,fogja a kezét,ha ráhagysz mindent egy gyerekre akkor még hisztisebb és akaratosabb lesz.Sok türelem,odafigyelés kell,kellenek szabályok,meg kell találni nála mi használ.Én egyetértek a kérdezővel egy általános 2 éves azért valamit már tud,de Ő egy lelkisérült kisgyerek ez szinte biztos,otthagyta az anyja aki valószínűleg addig sem törődött vele.

2013. dec. 30. 11:57
 42/46 anonim ***** válasza:
52%
Olvasd mar el a kerdest: nem tud normalisan egyedul enni. Nem arrol van szo, hogy egyaltalan nem tud enni,hanem a kerdezo gondolom a malackodast erti ezen. En meg ketevest nem lattam, amelyik ne maszatolt volna. Es nem altalanos az sem, hogy megbizhatoan szobatisztak.
2013. dec. 30. 11:58
 43/46 anonim ***** válasza:
nem részletezte a kérdező mit ért normális alatt én arra gondolok,hogy nem tud,kanalat,villát használni,mert eddig etették.
2013. dec. 30. 12:01
 44/46 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező, csak TÜRELEM!

Nem minden 2 éves tud minden maszatolás nélkül enni, inni, mint egy felnőtt, az képtelenség. A fürdetésnél próbáld terelni a gyerek figyelmét énekléssel, mondókákkal, és közben, amíg rád figyel, próbáld fürdetni. A szobatisztaság majd kialakul. 3 éves koráig van ideje. A sétálásról meg ne az a nézeted legyen már, mintha egy 4-5 évessel indulsz el, ő még kicsi, 2 évesen minden fánál megáll, minden kavicsot felszed, megvizsgál, vagyis felfedezi a világot. Mindenre kíváncsi még ebben a korban, úgyhogy ne is várd el, hogy majd szépen megy mellettetek, ez az időszak majd később jön el. Ez normális még. Hamarosan bekövetkezik a dackorszak, még nehezebb lesz vele, mint eddig, úgyhogy ha gyerekes férfit választottál, igyekezz a gyerek kedvében járni, hogy minél előbb kialakuljon a mélyebb kötődés. Nem kell mindent ráhagyni, de több közös programmal, játékokkal fejlődik majd a kapcsolat. A párodnak igaza van, még ezek a dolgok természetesek nála. Ezért nem kell veszekedni, sőt! Idővel megváltozik, csak neked is türelmesebbnek kellene lenni. Olvass a témában, reméljük majd belejössz a gyereknevelésbe.

Igyekezz minél előbb "anyává" válni.

2013. dec. 30. 21:51
 45/46 anonim ***** válasza:
3%
juj de le kellett pontozni,olyan szánalmas,hogy hihetetlen,itt élitek ki magatokat,sajnállak titeket
2013. dec. 30. 22:45
 46/46 anonim ***** válasza:
96%

Lehet érdemes lenne még egyszer meggondolni ezt a kapcsolatot a pároddal. Teljesen normális a gyermek viselkedése.

A tiéd viszont tele van indulattal, féltékenységgel. Ha úgy érzed, hogy nem tudod szeretni ezt a kislányt, akkor inkább most szólj a párodnak! Nincs rosszabb egy szeretet nélküli mostohánál. Tudom, mert nekem volt! Ő is ilyeneket mondott, mint te. Aztán megszülettek a saját gyerekei és átértékelődött benne minden. Nekem tönkretette az életemet. Te ne tedd ezt egy kisgyerekével. LÉpj ki inkább.

2013. dec. 31. 14:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!