Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális, hogy egy 2 éves...

Normális, hogy egy 2 éves gyerek így viselkedik? Igaza van a páromnak?

Figyelt kérdés

Párom lánya hozzánk került, eddig az anyja "nevelte". Nem tud normálisan egyedül enni, pohárból inni, nem szobatiszta, éjszakánként általában felkel, nagyon akaratos és sokat hisztizik (pl ha nem engedjük felmászni az asztalra), nem lehet vele normálisan sétálni, nagyon szófogadatlan, nem engedi hogy fürdessük vagy megmossuk a haját stb.

Párom szerint ez normális ebben a korban, szerintem viszont nagyon nem. Már minden nap összeveszünk a gyerek miatt, nagyon félek hogy rámegy a kapcsolatunk :-(

Ti mit gondoltok?

2013. dec. 29. 17:41
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
63%
Add vissza mindkettőt az édesanyának.
2013. dec. 29. 17:54
 12/46 anonim ***** válasza:
77%
jaj apuka le leszel pontozva!pont ezt akartam írni ha szemétnek gondolsz ha nem.Ha kell az apja akkor kelljen a gyerek is ha úgy alakul.Most még nevelhető és lehet hogy nagyon nehéz éved lesz(ha maradsz)de tudtad hogy a párodnak gyereke van !ez vele jár pakkban
2013. dec. 29. 17:56
 13/46 A kérdező kommentje:

Komolyan normális?? Hát akkor nagyon nem értem, hogy tudnak egyesek több gyereket is vállalni és felnevelni.

Rendes gyerekelhelyezési per volt, a páromnak ítélték a gyereket első fokon. Az anya nem fellebbezett, azóta nem is látogatja a kislányt.

Mit tudunk tenni, hogy javuljon a helyzet?

2013. dec. 29. 18:00
 14/46 anonim ***** válasza:
56%

semmit nem tehetsz, ha utálod a kisgyereket

- nők tudnak kicsi gyereket nevelni, okapik nem

2013. dec. 29. 18:02
 15/46 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező!

Az előttem szólóak nagyon sok mindent leírtak, amikkel én is egyet értek, mert saját tapasztatból tudom, hogy milyen egy 2 éves gyerek, csak annyit fűznék hozzá, hogy ha isten is úgy akarja, akkor neked is lesz egyszer gyereked és akkor majd gondolj vissza ezekre a dolgokra, amiket itt leírsz és nehezményezel!

És az igaz, hogy nevelni és tanítani kell a gyereket, meg kell neki tanítani, hogy mit szabad és mit nem. De minden gyereknek van egy időszak, amikor valamit tudnia kell és valamit még nem és van egy olyan fogalom, hogy dackorszak, na azt is csak az tudja, aki benne van! Mert más látni és más lakni!

Egy gyerekhez nagyon-nagyon sok türelemre és szeretetre van szükség és nem erre, amit te csinálsz!

Ha már összejöttél egy olyan emberrel, akinek van egy gyereke és vállaltad, hogy akkor is vele maradsz, amikor az hozzátok került, akkor olvass el egy könyvet, ami a kicsi gyerekekről szól. És akkor talán jobban átlátod a dolgokat.

2013. dec. 29. 18:03
 16/46 anonim ***** válasza:
74%

És reagálnék az utolsó kommentedre is.

Senki nem mondta, hogy gyereket nevelni könnyű dolog. Nagyon nem az! Van amikor a szülő kiszaladna a világból és legszívesebben a haját tépné, de kit érdekel, ha egyszer az a gyerek az élete értelme és szereti. És majd ahogy egyre nagyobb lesz, egyre ügyesebb, okosabb, értelmesebb lesz és ezek a dolgok mind csak emlékek lesznek!

De ha te így látod a dolgokat, hogy miért vállal mégis ennyi ember gyereket, ha neked ez nyűg, akkor vagy nagyon fiatal vagy még, vagy nagyon fiatal vagy még a gyerekvállaláshoz. De ez majd idővel változik. Vagy nem, de akkor meg te ne szülj. Nem kötelező!

2013. dec. 29. 18:06
 17/46 anonim ***** válasza:
65%
Jaj azért nem kell kérdezőt lehurrogni. Én sem szívesen nevelném más 2éves gyerekét aki épp dackorszakba kezd lépni. Viszont te ezt választottad így próbálj segíteni az apának.
2013. dec. 29. 18:07
 18/46 anonim ***** válasza:
74%
Amit mindketten tenni tudtok: a gyermek szeretete, elfogadása, pozitív megerősítése. Nagyon sok türelemmel járó feladat. A kicsinek éreznie kell, hogy számíthat rátok! Csak képzeld el magad az ő helyébe! Valószínűleg eddig sem kapott sok törődést, most pedig a feszültséget érzékeli...
2013. dec. 29. 18:08
 19/46 anonim ***** válasza:
58%
Ne haragudj de ezek szerint nem igen volt eddig a közvetlen környezetedbe kisgyerek. Általában a két évesek ilyenek, viszont sok odafigyeléssel meg szeretettel lehet javítani a helyzeten. Biztos rossz neki az anyja nélkül talán ez is rá tesz egy lapáttal emiatt még pluszba dacos. kitartás menni fog
2013. dec. 29. 18:08
 20/46 anonim ***** válasza:
76%

"Komolyan normális?? Hát akkor nagyon nem értem, hogy tudnak egyesek több gyereket is vállalni és felnevelni."

Tudod, teljesen más egy "idegen" két éves kisgyerek és más az embernek a sajátja. Úgyhogy ha úgy döntesz, hogy segítesz ebben az apukának, akkor minden tiszteletem a Tiéd, le a kalappal előtted! De sok türelemre és kitartásra lesz szükséged. Ha ez meglesz, akkor te leszel a legboldogabb, mikor 3-4-5 éves korában hozzád szalad majd, téged ölel át, te leszel neki a MINDEN! (a biztonság, a szeretet, minden, ami egy kicsi gyereknek kell). :)

2013. dec. 29. 18:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!