Normális, hogy egy 2 éves gyerek így viselkedik? Igaza van a páromnak?
Párom lánya hozzánk került, eddig az anyja "nevelte". Nem tud normálisan egyedül enni, pohárból inni, nem szobatiszta, éjszakánként általában felkel, nagyon akaratos és sokat hisztizik (pl ha nem engedjük felmászni az asztalra), nem lehet vele normálisan sétálni, nagyon szófogadatlan, nem engedi hogy fürdessük vagy megmossuk a haját stb.
Párom szerint ez normális ebben a korban, szerintem viszont nagyon nem. Már minden nap összeveszünk a gyerek miatt, nagyon félek hogy rámegy a kapcsolatunk :-(
Ti mit gondoltok?
Azt már leírták,h igen,ilyenek a két évesek.Amit te tenni tudsz az az,hogy elkezdesz olvasgatni a gyereknevelésről,és nem veszekedni a pároddal..Ha hosszú távon tervezel vele,akkor bizony a kislány is vele jár,te leszel anyja helyett az anyja..
Türelemmel és szeretettel valóban többre jutsz majd,mint kiabálással...De emellett következetesen nevelni is kell...nálunk pl. bevált a büntiszék,ahány éves a gyerek,annyi perc "kiállítás",h lenyugodjon...Közben pedig nyugodt hangon elmagyarázni neki,h miért is van ott,mindent mondani neki,és megbeszélni vele,h nem vele van a baj,hanem a viselkedésével..Hajmosásra nálunk egy időben bejött,h előtte egy nappal fürdésnél megbeszéltük,h másnap hajmosás,és ezt sokszor ismételtük neki köv. fürdésig.
Ja,és valami,amit nemrég olvastam,de nagyon igaz lehet..egy kisgyereknek kb. 800-szor kell elmondani egy dolgot,hogy megjegyezze,beleépüljön...Azóta csak röhögünk egymáson a férjemmel a "már százszor elmondtam..."kezdetű mondatnál..
Tuti,h most soknak tűnik,egy két éves nem a legegyszerűbb eset,de ha te is akarod,meg tudod oldani.
Olvasgass Vekerdy Tamástól,Ranschburg Jenőtől esetleg Vida Ági honlapját is megnézheted...
gondolom nincs gyereked mert akkor valószínű ezeken nem lepődtél volna meg :D
nem irigyellek mert te most ebbe belecsöppentél,és nem lesz könnyű dolgod. de nyugi van remény..
Jaj, szegény kérdező, kaptál itt hideget-meleget! :)
Tény, az anyaság, apaság, gyereknevelés nem könnyű! Az ember lánya (jó esetben oldalán a férjével/párjával) együtt készül a gyerekre, túljut a pozitív terhességi teszten, a terhesség minden örömén és nyűgén, aztán ott van a gyereke. 2 év alatt kiismeri az ember, közösen alakítják ki az életet, szabályrendszerük lesz stb.
Te most "készen" kaptál egy kicsit. Már nem baba, de még nem is annyira értelmes, hogy felfogja és elfogadja a helyzetet.
A gyerekeknél két évesen kezdődik a "dackorszak". Ezen minden gyerek átesik, és bizony rengeteg türelmet, megértést, és humort igényel.
Gondolom, anyuci nem sokat foglalkozott vele eddig sem, főleg, ha most sem látogatja.
Fontos, hogy állítsatok fel szabályokat, amiket következetesen be is kell tartatni (lásd, a saját épségét veszélyeztető dolgok). A hisztiket is lehet kezelni, rengeteg módszer, trükk van, amikkel sikert érhetsz el.
A szobatisztaság minden gyereknél más korban alakul ki, ehhez idegrendszeri érettség kell (inger felismerése, visszatartás, eljutni a biliig, szólni stb.), ez komoly folyamat. Lehet próbálkozni, hogy leveszitek a pelust, de arra is fel kell készülni, hogy lesznek balesetek és visszaesések.
Az evésnél legyen saját étkészlete, gyerekeknek való. Még nem olyan ügyes a kezük, koordinációjuk, hogy minden tökéletesen menjen. Kezeld türelemmel, tanítsd, kapjon mesefigurás poharat, étkezzetek együtt.
A fürdést tegyétek élvezetessé! Ne csak tisztálkodás legyen, hanem játék, kikapcsolódás is. Vihettek a kádba edénykéket, üres műanyag dobozokat.
Nem könnyű a helyzetetek, de nem is olyan rémes, mint ahogy most látod. Annak a kislánynak biztosan vannak szeretetre méltó tulajdonságai, fedezd fel őket. Foglalkozz vele sokat, játszatok, mondókázzatok, elvihetitek játszóházba, bevonhatod a házimunkába is, imádják a kicsik, ha "hasznosak".
A legfontosabb, hogy mutasd ki, hogy szereted őt! Hidd el, ha türelemmel és megértéssel fordulsz felé, a rémes hisztik és veszekedések is csökkenni fognak!
szia!
A húgom kisfia 21.-én volt 2 éves. Nem szobatiszta, nem tud pohárból inni, nem tud beszélni semmit, hisztis, dacos, nem alszik rendesen, nem eszik egyedül,néha verekszik, stb, és egy normális, egészséges, jól nevelt 2 éves kisfiú!
Tudod, a 2 évesek ilyenek, ráadásul a fiúk sokkal lassabban fejlődnek ilyen téren, mint a lányok! Nagy türelem kell hozzájuk, és gyermekszeretet!
Én imádom a keresztfiamat, egy igazi kis rosszcsont :))))!
tudom,hogy nem könnyű a más gyerekét nevelni,de ha ezt vállalod,akkor csináld úgy,mintha a sajátod lenne
előttem már mindenki leírta,hogy teljesen normális a viselkedése.a sok hiszti életkori sajátosság.szerintem téged is felzaklatna,ha két év után hirtelen máshova kerülnél,és akivel addig voltál,soha nem látnád.tegyél meg mindent,hogy otthon érezze magát,és próbáld meg megszeretni.ha erre nem vagy képes,akkor szerintem nem is érdemes ebben akapcsolatban maradnod,mert "kapcsolt áru "a párodhoz a gyerek.
legyél következetes,és szeresd nagyon szegényt
a google pedig a barátod,rengeteg mindent megtudhatsz az ekkora gyerekekről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!