Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Normális, hogy egy 2 éves...

Normális, hogy egy 2 éves gyerek így viselkedik? Igaza van a páromnak?

Figyelt kérdés

Párom lánya hozzánk került, eddig az anyja "nevelte". Nem tud normálisan egyedül enni, pohárból inni, nem szobatiszta, éjszakánként általában felkel, nagyon akaratos és sokat hisztizik (pl ha nem engedjük felmászni az asztalra), nem lehet vele normálisan sétálni, nagyon szófogadatlan, nem engedi hogy fürdessük vagy megmossuk a haját stb.

Párom szerint ez normális ebben a korban, szerintem viszont nagyon nem. Már minden nap összeveszünk a gyerek miatt, nagyon félek hogy rámegy a kapcsolatunk :-(

Ti mit gondoltok?

2013. dec. 29. 17:41
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
82%
Itt az a legnagyobb probléma,hogy a kérdező irásából sugárzik az ellenérzés, a teher,a nyűg a gyerek iránt, a lenézés, az ellenszenv. Kritizálja a szegény gyereket,ahelyett,hogy segitene neki és a párjának, nem veszekedni kéne! HAnem elfogadni a helyzetet,ha meg nem tetszik,akkor odébbálni!
2013. dec. 29. 19:56
 32/46 anonim ***** válasza:
57%

sok mindent leírtak már. Nekem egy jól nevelt kisfiam van úgy gondolom. 2 évesen nem tudott enni egyedül csak nagyon maszatosan, inni tudott pohárból de segíteni kellett neki, mert különben a nyakába öntötte a felét. 33 hósan lett szobatiszta, ezt erőltetni nem szabad. Éjjel a mai napig felkel, pedig már 5 éves lesz februárba. Szomjas vagy pisilnie kell vagy egyszerűen meg kell simiznem, mert hiányzom neki. 2,5-3 éves kora között azt hittem, hogy megőszülök és néha kiszaladtam volna a világból is egy pillanatra olyan hisztis volt. Mindenért de mindenért üvöltött ha valami nem úgy volt ahogy ő akarta volna. Igen, azért is üvöltött néha mert elvittem fürdeni, és ő még játszott volna.

Szeresd nagyon ezt a kis embert, nagyon de nagyon sok türelmet igényel. Legyél következetes. Pároddal ne veszekedj, legyetek egy hullám hosszon a szabályokat illetően. Vagy lépj ki a kapcsolatból, mert nem lesz jó vége. Eleget sérült már ez a gyermek. Az én 5 éves fiam, még mindég hisztizik néha napján.

2013. dec. 29. 19:57
 33/46 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Ennek ellenére, hogy fél év nagyon kemény volt vele, szeretnénk még gyerkőcöt.
2013. dec. 29. 20:00
 34/46 anonim ***** válasza:
57%
Dackorszakos tudom nem tetszik hogy a nyakadba varták, lépj le ha nem bírod.
2013. dec. 29. 20:04
 35/46 SzCJudit ***** válasza:
Szia! Egy könyvet szeretnék a figyelmedbe ajánlani! A címe: életre szóló ajándék. Arról szól, hogyan szeressük helyesen a gyermekünket. Remélem segít!
2013. dec. 29. 21:30
 36/46 anonim ***** válasza:

kommentedre reagálnék.

mikor egy anya megszüli a gyerekét, a gondoskodási szándékot is többnyire az anyasággal adják.

tehát azért nem zavar minket, hogy malac módjára eszik a két évesünk mert azon túl, hogy szeretjük minden zsigerünkkel, jól esik, hogy megtöröljük a száját, belekanalazunk pár falatot, sőt még a koszos pólót is mosolyogva tesszük a gépbe miközben eszünkbe jut az a falat ami félre ment :)

tényleg nehéz lehet a "nem saját" gyereket így gondozni, vagy meg tudod szeretni és elfogadni, hogy ilyenek a gyerekek vagy tényleg menni kell, a gyerekes férfihez jár a gyerek is, ráadásul szegénynek ahogy leírod, csak ti vagytok, neki is nagyon nehéz lehet :(

2013. dec. 29. 21:38
 37/46 anonim ***** válasza:
Korabban mar irtam de eszembe jutott meg par dolog. Szervezz vele kozos programot minel tobbet. Vidd el jatszohazba, sutizni, gyerekkoncertre, es menjetek el a jatekboltba, ahol valaszthat maganak egy jatekot, amit toled kap. Ezzel majdhogynem "megveszed" a gyereket, ami elsore nagyon csunyan hangzik. De minel hamarabb megszeret, annal hamarabb fog neked szot fogadni.
2013. dec. 29. 21:42
 38/46 anonim ***** válasza:
2%
Szerintem el van kényeztetve.neveljétek meg,szoktassátok le a felkelésről,tanuljon meg egyedül enni,és inni 2 évesen már illene.Ne foglalkozzatok a hisztivel és ne legyen kiszolgálva,majd szépen átszokik.
2013. dec. 30. 09:32
 39/46 anonim ***** válasza:
2%
Te mit ugrálsz? Igen láttam van egy 2,5 éves fiam,szobatiszta 2éves korától szépen,eszik,iszik,átalussza az éjszakát 3 hónapos korától.egy szóval sem mondtam,hogy nem hisztizik,de a kérdező által leírt kislány igenis el van kényeztetve,attól,hogy itt a dackorszak,még ha az anyja előtte megtanítja,hogy pl ne másszon az asztalra,vagy fogja a kezét a sétánál,akkor tudná.Senki nem mondta,hogy le kell ragasztani a száját ezen az oldalon,van pár eltévelyedett nő személy,egyből támadnak.Ha az anyja normálisan kezelné a hisztit akkor nem lenne ilyen a kislány.
2013. dec. 30. 11:39
 40/46 anonim ***** válasza:
5%
egy két éves nem kisbaba,de ha az anyuka úgy kezeli,mint egy kisbabát akkor igen nem fog tudni enni,sem inni egyedül és fel kel éjszakánként, a kérdező nem azt írta,hogy nem eszik tisztán,hanem,hogy nem tud enni,ha nem gyakorolsz valamit akkor ez nem megy,így van a kisgyerekeknél,ha az anyja eddig etette itatta,akkor persze,hogy a kislány nem tud semmit
2013. dec. 30. 11:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!